Skip to content

Konsultporträtt

Möt Amanda Stenkvist

Vi har träffat Amanda Stenkvist som jobbat som konsult via Kimm, en del av Wise Professionals. Amanda delar med sig av erfarenheter som konsult, uppdraget och finfina tips!

Mitt äventyr

Jag fick upp ögonen för marknadsföring när jag pluggade en distanskurs i musikproduktion. Där ingick det en delkurs i entreprenörskap, och inom det marknadsföring. Jag har alltid haft ett stort musikintresse så först pluggade jag utbildningen Music Business Developer för att kunna jobba med marknadsföring inom musikbranschen. Efter utbildningen kom jag fram till att det inte var rätt bransch för mig och sökte mig till ännu en YH-utbildning: Content Developer på Hyper Island. Efter att ha tagit examen vid årsskiftet 2022/2023 fick jag sedan mitt första jobb inom marknadsföring som konsult via KIMM på Fasticon.

Hur är det att jobba för Kimm?

Jag har bara varit anställd hos KIMM i fyra månader, men jag trivdes väldigt bra från första början. Fick ett väldigt fint första intryck under mina första intervjuer och telefonsamtal med rekryterarna. De var väldigt positiva och noga med att ge bra återkoppling i processerna. Jag kände också verkligen att de hejade på en och ville att man skulle lyckas, vilket var lite extra uppskattat som nyexad mitt i en lågkonjunktur.

Det är något jag också verkligen har uppskattat med min konsultchef. Hon har varit ett grymt stöd dessa första månaderna i arbetslivet och jag känner att hon verkligen har min rygg. Har varit skönt att ha någon man kan vara väldigt transparent med och någon man vet hejar på en, likt de andra på KIMM.

Hur kom du i kontakt med oss? 

Eftersom jag tog examen mitt i en lågkonjunktur upplevde jag det ganska trögt att söka jobb, och det var likadant för många av mina klasskompisar. Jag reflekterade lite över vad jag kunde göra för att öka min chanser att få ett jobb. En av grejerna jag gjorde var att skicka in mitt CV till flera konsult- och rekryteringsbyråer som hade jobb inom marknadsföring. Jag fick väldigt bra respons och kontakt med KIMM, och på den vägen var det.

Nyfikenhet, Mod och Kvalitet

Jag har alltid varit personen som har frågor att ställa. Det är nog ett av de tydligaste sätten min nyfikenhet tar sig uttryck. För det mesta är det uppskattat. Speciellt när det är eftertänksamma frågor, för då är det tydligt att man verkligen har lyssnat och tagit in vad den andra personen säger. Jag tror att nyfikenhet och att vilja lära nytt är en grundförutsättning för de flesta yrken nuförtiden, men speciellt för digital marknadsföring, för det ständigt kommer ny funktionalitet och trender att hålla koll på.

Beskriv en dag i livet som konsult

Före lunch

Min start på dagen är nog ganska standard. Jag kollar mejlen och teams, och tar tag i några rutinuppgifter jag gör varje dag. Exempelvis så kollar jag om vi har fått in några bra citat i våra kursutvärderingar och i sådana fall mejlar jag kunden och ber om att få använda citatet i vår marknadsföring.

Efter lunch

Jag brukar försöka göra klart det jag höll på med innan lunch, eller åtminstone sätta punkt på något bra ställe för att inte tappa tråden. Efter lunch brukar jag därför oftast göra något nytt eller ta vid något annat jag startat upp under förmiddagen, om jag tex hunnit få svar från en kollega. Vid två-tresnåret brukar det smyga sig på en eftermiddagsdipp och då tar jag antingen en promenad längs Klarabergskanalen bort mot Stadshuset, eller så tar jag en fika med en kollega.

På kvällen

Går jag och klättrar, eller så lagar jag mat och tittar på något k-drama.

Som konsult hos oss kommer du ha kul på jobbet

Med tanke på hur många timmar vi spenderar på jobbet, så blir det extra viktigt att kunna känna glädje för det man gör. När våra konsulter går ut på uppdrag lägger vi otroligt stor vikt vid matchningen så att både konsult och arbetsgivare ska kunna utvecklas och fira segrar tillsammans. 

Vare sig om du arbetat som konsult förut eller ej, har många års erfarenhet eller är nyutexaminerad, så kan vi med ett nätverk som i princip täcker in alla Sveriges största och mest attraktiva arbetsgivare erbjuda en roll som passar just dig. Som konsult hos oss får du stor omväxling, kliva in och ta ansvar direkt samt en otroligt snabb kompetenshöjning. När ett uppdrag är över har vi alltid ett nytt runt hörnet för rätt person.

Bli inspirerad!

Ta del av mer inspiration
Event

Administration Day 2024

Blogg

4-dagars arbetsvecka: Utopi eller framtidsvision?

Vi har gått från att ställa om snabbt, fokusera kortsiktigt och hålla ut – till att vara i ett nytt normalläge där modellerna för hybridarbete är här för att stanna. När vi nu står här, i början av nästa fas i arbetslivet, vilka är de största utmaningarna? Vi ställde frågan på LinkedIn och fick 194 svar.
Blogg

6 nyckelfaktorer för att bygga tryggt ledarskap

I en tid av osäkerhet i omvärlden, påverkad marknad och stora förändringar i arbetsmiljön, är behovet av tryggt ledarskap avgörande. En undersökning visar att nästan 70 procent av medarbetare anser att deras chef har större påverkan på deras psykiska hälsa än deras terapeut och lika mycket som deras partner. Dessa siffror understryker vikten av ledarskapet som avgörande faktor för både företagets utveckling och individens välbefinnande. I den här bloggen delar vi 6 nyckelfaktorer för att bygga tryggt ledarskap.
Almondy-kundcase
Success Story

Framgångsrik rekrytering av kvalitetschef

Almondy, det svenska bageriet, vände sig till Wise för att snabbt och effektivt rekrytera en erfaren kvalitet- och hållbarhetschef. Trots stram tidsram levererade Wise en perfekt matchande kandidat, Maria, vilket inte bara överträffade den förväntade tidsplanen utan också resulterade i snabb integration och positiv feedback. En framgångssaga på bara sex veckor!
Blogg

IT-attackers påverkan på löneavdelningens arbete

I dagens digitala arbetsklimat är löneavdelningar över hela världen beroende av IT-system för att effektivt hantera löner och personalinformation. Tyvärr ökar hotet för cyberattacker, vilket kan leda till allvarliga konsekvenser för företag och deras löneavdelningar. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera hur en IT-attack kan påverka löneavdelningens arbete och vilka åtgärder som kan behöva vidtas för att skydda mot sådana hot.
Blogg

Bridging the gap: Kommunikationsutmaningen mellan chefer och TA-funktionen 

I företagsvärlden är  samarbete och  kommunikation nyckeln till  framgång. Detta gäller inte  minst när  det  handlar om Talent Acquisition (TA).  Men  vad  händer när  det  uppstår gap  i kommunikation och  förståelse mellan chefer och  TA-funktionen? I den  här  bloggen dyker vi  djupare in  i dessa utmaningar och  utforskar lösningar. 
Success Story

SGBC saknar nyckelroll i organisationen

Efter att organisationens tidigare utbildningschef bytte till en annan intern roll, stod SGBC inför utmaningen att hitta en lämplig ersättare. Att hitta en person som inte bara har rätt kompetens utan som också kan ta sig an rollen att driva utbildningsavdelningen framåt var av yttersta vikt.
Success Story

Kronans Apotek & Apoteksgruppen går ihop

Två bolag blir ett. Wise Professionals anlitas som en oberoende part i en komplex omstrukturering. Syftet är att säkerställa och bevara medarbetarnas integritet och att skapa en rättvis process.
Guide

People Analytics – En guide

Medarbetarna i centrum för verksamhetsutvecklingen
Success Story

Koordinatorn har en otroligt viktig roll i vårt företag

De hade en medarbetare i denna roll i flera år, när personen sedan valde att sluta så skapades ett hål som behövde fyllas snabbt. I ett litet bolag sitter mycket av kunskapen i varje medarbetare, trots att man har satt upp processer och riktlinjer.
Blogg

Reaktiv servicepartner eller proaktiv affärsutvecklare: vilken roll har TA-funktionen?

I dagens snabbrörliga affärsvärld är det viktigt att inte bara följa med i utvecklingen utan också att leda den. En av de viktigaste delarna av detta arbete är att omvärdera och omdefiniera vår Talent Acquisition (TA)-funktion. Är den en reaktiv service-funktion eller en katalysator för proaktiv affärsutveckling? Låt oss utforska detta tillsammans.
Blogg

Så gör du lönesystembytet till ett drömprojekt!

Nu undrar du kanske… Kan det ens vara det? Det pratar vi om i ett avsitt av Lönepodden!
Blogg

Så förbereder du dig på en cyberattack – Lärdomar från Kalix kommun

I detta avsnitt av Lönepodden pratade vi om en cyberattack som drabbade Kalix kommun i december 2021. Denna händelse medförde en hel del värdefulla lärdomar som vi alla kan dra nytta av för att stärka vår egen cybersäkerhet.
Blogg

Metaverse och HR: Navigera i en digital värld

Den teknologiska utvecklingen går snabbare än någonsin. Experter inom AI och teknologi uppmanar nu företag som är nischade inom områdena att pausa utvecklingen då de anser att det går för fort. Ett av de mest spännande framstegen som har kommit under de senaste åren är skapandet av metaversen – en digital virtuell värld som utvidgar den fysiska verkligheten, där människor interagerar i realtid. Användare använder avatars för sociala interaktioner, arbete, utbildning och underhållning. Det möjliggör gemensam upplevelse och påverkar områden som arbete, utbildning och handel. Teknik- och underhållningsföretag experimenterar med metaverse-plattformar, även om begreppet fortfarande utvecklas och har tekniska och sociala frågor att lösa. Den här teknologin kommer att ha en enorm påverkan på många områden av våra liv, inklusive arbetsplatsen och HR-arbetet. Låt oss utforska hur HR kommer att förändras i metaverse-eran.
Blogg

Att synliggöra värdet av löneavdelningen för organisationen

I dagens näringsliv har lönerna en avgörande roll för att attrahera, behålla och motivera kompetenta medarbetare. Som företag är det viktigt att förstå värdet av löner och hur de kan påverka organisationens framgång. En nyckelperson som spelar en central roll i detta sammanhang är lönechefen. I det här blogginlägget kommer vi att utforska lönechefens retorik och deras plats i styrelsen samt hur vi kan visa vad löneavdelningen kan bidra med till organisationen.
Blogg

Lönechefen i förändring: Hur du utvecklar ditt team!

Att vara lönechef är ett krävande uppdrag, speciellt när organisationen genomgår förändringar. Förändringar kan vara både utmanande och spännande, och det är i dessa stunder som en lönechef har möjlighet att visa sitt ledarskap. I det här blogginlägget kommer vi att utforska hur en lönechef kan leda och utveckla sitt team under tider av förändring, och hur detta kan bidra till att skapa ett starkt och framgångsrikt löneteam.
Event

Wiseful Learning #33 – om vikten av att mäta och följa upp sitt mångfalds- och inkluderingsarbete OCH att inte stanna där!

Success Story

Samarbetet med Axfood kring unik rekryteringsutbildning

Att det inom denna koncern sker ett antal rekryteringar varje år är inte förvånande. Axfood har också en egen akademi där de satsar starkt på kompetenshöjande insatser inom organisationen. 
Blogg

Från rutin till revolution: Hur OpenAI enligt Chat GPT kan förvandlar våra löneavdelningar

OpenAI kan revolutionera hur vi hanterar löneprocessen. I det här blogginlägget kommer vi att utforska några av de sätt där OpenAI enligt Chat GPT kan stötta våra löneavdelningar och underlätta deras arbete.
Success Story

Wise Professionals rekryterar nyckelroller till energisektorn

Wise Professionals fick våren 2023 uppdraget att rekrytera fem nya specialistroller till Gasum. Gasum fick en ny VD för ca ett år sedan, och har sedan dess jobbat enligt en ny strategi. Det gjordes en omorganisation då man tillsammans med ledningsgruppen diskuterade fram vilka roller som behövdes som en del av deras strategiarbete.
Ta del av mer inspiration