Skip to content

Möt våra medarbetare

Möt Oscar Dahl

En nyfiken rekryteringskonsult som alltid vill lära sig mer och prova nya saker.

Mitt äventyr

När fotbollsproffsdrömmen sprack vid 22 års ålder började jag fundera på vad jag ville göra med livet. Alltid varit fascinerad över hur människor, med så olika värderingar, beteenden, erfarenheter och förutsättningar tillsammans kan uträtta något fantastiskt. Valet var ganska enkelt, packade väskan och flyttade ner till Halmstad och pluggade idrottspsykologi och folkhälsa. Får erkänna att drömmen som idrottspsykolog kittlade ett tag efter studierna, men att få in en fot i den branschen, ja det var lite lurigt får jag erkänna. Valet föll i stället på försäljning i några år innan jag tog klivet över som rekryteringskonsult, det bästa av två världar. Att träffa så många olika typer av människor dagligen, både kunder och kandidater, att hjälpa någon att hitta drömjobbet samtidigt som man hjälper sin kund till att skapa framgångsrika team. Det är magiskt!

Jobba på Wise Professionals

Jag började arbeta på Wise i slutet av 2021 och oj vad det har hänt grejer! Att få omge sig med så glada, engagerade, nyfikna och proffsiga personer dagligen, det är få förunnat! Vi har en väldigt stor dos frihet under ansvar, och så länge ansvaret krokar i vår värdegrund, play the game. Att människan alltid står i fokus, oavsett om det handlar om våra medarbetare, kunder eller kandidater, det tycker jag är unikt. Att kunna vara sig själv och samtidigt kunna påverka sin egen utveckling, hur kan man tacka nej till det?

Nyfikenhet 

För mig handlar nyfikenhet om att lära, att fortsätta ställa frågor för att verkligen förstå och att prova nya saker för att fortsätta utvecklas. Ibland kanske lättare sagt än gjort, men det är alltid det jag försöker sträva mot. Jag är en person som googlar allt så fort jag får chansen, jag vill lära mig mer, få en djupare förståelse men också för att få nya infallsvinklar på saker och ting. Men självklart handlar mycket inom mitt yrke om att vara nyfiken, att förstå, att lära mer, oavsett om det handlar om ett nytt arbetssätt, en kunds företagskultur och utmaningar eller alla de människor jag träffar dagligen. Kan man inte saker, ja då får man försöka lära sig det. Där och då är det bra med en dos nyfikenhet.  

En dag i mitt liv

Före lunch… Eftersom jag är extremt morgontrött går jag upp väldigt tidigt. OK, det är lite motsägelsefullt, men att trotsa tröttheten och smita ner till gymmet och starta dagen med ett träningspass, det finns inget bättre. I alla fall efter passet får jag erkänna, precis innan är det en pina. Sen börjar arbetsdagen och då är det bara till att hugga kaffekoppen och börja stryka uppgifter på sin to-do-list. 

Efter lunch… Vill påstå att jag är som mest i gång precis innan lunch, så lunchrasten ligger lite dåligt till. Men tricket är att boka in något direkt kl 13, för då kan man inte skjuta på lunchen, då måste man ta sig an eftermiddagen.

På kvällen… Ja, träningen är ju redan avklarad, så nu är det nästan semester. Min fru och min hund får mitt fulla fokus. Eller min gitarr eller minst 2 avsnitt av någon serie på Netflix.

Redo för den roligaste tiden i din karriär?

Bli inspirerad!

Ta del av mer inspiration
Blogg

5 sätt att främja psykisk hälsa på jobbet

Vi är alla medvetna om vikten av fysisk hälsa, men låt oss inte glömma bort den osynliga kraften – vår mentala hälsa. Här är några konkreta åtgärder för att främja psykisk hälsa på jobbet.
Blogg

Hur påverkas vi av 24-månadersregeln?

Här är de viktigaste frågeställningarna som diskuterades i Wise Group webinar om 24-månadersregeln i uthyrningslagen.
Event

Uthyrningslagen 24-månadersregel

Event

Wiseful Learning #38

Event

Lönefika för lönechefer 21 maj

Event

Administration Day 2024

Event

Lönefika för lönechefer 18 april

Event

Wiseful Learning #37 – Rekryteringsbolagen – Näringslivets grindvakter

Blogg

4-dagars arbetsvecka: Utopi eller framtidsvision?

Vi har gått från att ställa om snabbt, fokusera kortsiktigt och hålla ut – till att vara i ett nytt normalläge där modellerna för hybridarbete är här för att stanna. När vi nu står här, i början av nästa fas i arbetslivet, vilka är de största utmaningarna? Vi ställde frågan på LinkedIn och fick 194 svar.
Blogg

6 nyckelfaktorer för att bygga tryggt ledarskap

I en tid av osäkerhet i omvärlden, påverkad marknad och stora förändringar i arbetsmiljön, är behovet av tryggt ledarskap avgörande. En undersökning visar att nästan 70 procent av medarbetare anser att deras chef har större påverkan på deras psykiska hälsa än deras terapeut och lika mycket som deras partner. Dessa siffror understryker vikten av ledarskapet som avgörande faktor för både företagets utveckling och individens välbefinnande. I den här bloggen delar vi 6 nyckelfaktorer för att bygga tryggt ledarskap.
Event

Jobbar du med ekonomi? Kom och fika med oss!

Almondy-kundcase
Success Story

Framgångsrik rekrytering av kvalitetschef

Almondy, det svenska bageriet, vände sig till Wise för att snabbt och effektivt rekrytera en erfaren kvalitet- och hållbarhetschef. Trots stram tidsram levererade Wise en perfekt matchande kandidat, Maria, vilket inte bara överträffade den förväntade tidsplanen utan också resulterade i snabb integration och positiv feedback. En framgångssaga på bara sex veckor!
Blogg

IT-attackers påverkan på löneavdelningens arbete

I dagens digitala arbetsklimat är löneavdelningar över hela världen beroende av IT-system för att effektivt hantera löner och personalinformation. Tyvärr ökar hotet för cyberattacker, vilket kan leda till allvarliga konsekvenser för företag och deras löneavdelningar. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera hur en IT-attack kan påverka löneavdelningens arbete och vilka åtgärder som kan behöva vidtas för att skydda mot sådana hot.
Event

Wiseful Learning #36: Vad kan företag vinna genom att addera ljud till sin Employer Branding- och rekryteringskommunikation?

Event

Inspiration Lön 2023 – Sveriges största löneevent

Oscarsteatern
Blogg

Bridging the gap: Kommunikationsutmaningen mellan chefer och TA-funktionen 

I företagsvärlden är  samarbete och  kommunikation nyckeln till  framgång. Detta gäller inte  minst när  det  handlar om Talent Acquisition (TA).  Men  vad  händer när  det  uppstår gap  i kommunikation och  förståelse mellan chefer och  TA-funktionen? I den  här  bloggen dyker vi  djupare in  i dessa utmaningar och  utforskar lösningar. 
Success Story

SGBC saknar nyckelroll i organisationen

Efter att organisationens tidigare utbildningschef bytte till en annan intern roll, stod SGBC inför utmaningen att hitta en lämplig ersättare. Att hitta en person som inte bara har rätt kompetens utan som också kan ta sig an rollen att driva utbildningsavdelningen framåt var av yttersta vikt.
Event

Wiseful Learning #35 – Talent Pipeline – så bygger du kandidatnätverk och går från reaktiv till proaktiv!

Success Story

Kronans Apotek & Apoteksgruppen går ihop

Två bolag blir ett. Wise Professionals anlitas som en oberoende part i en komplex omstrukturering. Syftet är att säkerställa och bevara medarbetarnas integritet och att skapa en rättvis process.
Guide

People Analytics – En guide

Medarbetarna i centrum för verksamhetsutvecklingen
Ta del av mer inspiration