Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Redovisningsekonom till Bilia

Stockholm
Har du erfarenhet av redovisningsarbete i transaktionsrika bolag? Vill du vara med och driva en förändringsresa inom redovisning? Vi söker en prestigelös och engagerad kollega till Bilias redovisningsteam.

Bilia rekryterar nu en Redovisningsekonom till Europas största bilåterförsäljare med en ledande position inom både service och försäljning av nya och begagnade person- och transportbilar samt tilläggstjänster som ­finansiering och försäkring.

Du kommer att få möjligheten att bli en viktig del av redovisningsgruppen som präglas av stark lagkänsla. Bilia erbjuder arbete på vårt nybyggda kontor i Haga Norra, nära Solna station. Du kommer arbeta i en miljö där du ges möjligheten att visa framfötterna och förväntas bidra med nytänkande och utveckling.

Din roll

Bilia söker en redovisningsekonom till avdelningen Redovisning Verksamhet, där din roll innebär arbete med redovisningen för Bilias affärsdrivande verksamhet och primärt koncernbolagen Bilia Personbilar AB och Bilia Outlet (fd Netbil).

Bilias vision är att bli bilbranschens bästa serviceföretag vilket gör att rollen balanseras mellan transaktionsintensivt regelstyrt arbete inom redovisning med utveckling av processer utifrån ett kvalitet- och effektivitetsperspektiv. Du rapporterar till Chef för Redovisning Verksamhet.

Beskrivning av huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Löpande redovisning
  • Bokslutsarbete
  • Avstämning av balanskonton
  • Rapportering
  • Identifiera och åtgärda utvecklingsområden inom redovisning med hjälp av Lean-metodiken

Bilia har en väl genomarbetad värdegrund baserat på 4 ledord: Engagemang, Kompetens, Äkta, Respekt. Vi arbetar mål- och värderingsstyrt på individ- och gruppnivå.

Vem är du?

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi – inriktning på redovisning eller motsvarande och har erfarenhet av större bolag med transaktionsintensiva flöden. Du är med stor sannolikhet redovisningsekonom som är van att arbeta processinriktat. Du är proaktiv, drivande och öppen för förändring. Du har lätt att kommunicera på ett kompetent och förtroendeingivande sätt och har stor känsla för service. Du är inte personen som gör ”fort och fel” utan är mer analytisk, strukturerad och noggrann.

Du behärskar Excel bra och talar och skriver svenska och engelska. Vi ser det som meriterande om du har branscherfarenhet och kunskaper inom våra system IFS, Mercur och Tacdis.

Om Biliakoncernen

Bilia är en av Nordens största bilkedjor med cirka 5 000 medarbetare på 136 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Belgien och Luxemburg. På samtliga marknader erbjuds kunderna bilförsäljning, finansiering, service samt tillbehörs- och reservdelsförsäljning. I Sverige är vi auktoriserade återförsäljare för Volvo, Renault, Dacia, BMW, MINI, Lexus och Toyota samt har drivmedels- och biltvättstationer. Inom koncernen finns även auktionssajten Bilia Outlet och två bildemonteringsverksamheter. Vi fokuserar på kunden i allt vi gör och satsar på att ha de mest nöjda kunderna i branschen. I Sverige har vi 95 anläggningar i fem regioner: Stockholm, Göteborg, Malmö, Mälardalen och Skaraborg. Den svenska marknaden har sju nybilsmärken: Volvo, BMW, Renault, Lexus, Toyota, MINI, och Dacia. 2019 omsatte Biliakoncernen ca 30 miljarder kronor.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Eqonomy/Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på några korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christina Norin-Söderström christina.norin-soderstrom@wise.se eller Andreas Larsson andreas.larsson@wise.se

Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Föräldralön, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal