Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Redovisningsekonom till Bilia

Stockholm
Har du bred erfarenhet av redovisningsarbete? Vill du vara med och driva en förändringsresa inom redovisning? Vi söker en prestigelös och engagerad kollega till ett av Bilias redovisningsteam.

Bilia rekryterar nu en Redovisningsekonom till Europas största bilåterförsäljare med en ledande position inom både service och försäljning av nya och begagnade person- och transportbilar samt tilläggstjänster som ­finansiering och försäkring. Bilias ekonomifunktion består idag av ca 60 personer där ambitionen är att erbjuda hela Bilia det bästa möjliga stödet vad avser ekonomi.

Din roll

Nu söker vi en noggrann och serviceinriktad redovisningsekonomen till avdelning Redovisning och Rapportering Kobra. Avdelningen ansvarar för bokslut, årsredovisningar, skatt & moms samt rapportering till koncern. Vidare har gruppen systemansvar för ekonomisystemet Kobra, uppföljningsverktyget Mercur, avstämningsverktyget Pricka samt ansvar för ett egenutvecklat system som hanterar värdering av bilar. Vi erbjuder dig en spännande och social arbetsmiljö samt goda utvecklingsmöjligheter.

Bilias vision är att bli bilbranschens bästa serviceföretag vilket gör att rollen balanseras mellan transaktionsintensivt regelstyrt arbete inom redovisning med utveckling av processer utifrån ett kvalitet- och effektivitetsperspektiv. I denna roll rapporterar du direkt till Redovisningschefen.

Beskrivning av huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Löpande redovisning
  • Månadsbokslut och rapportering
  • Årsredovisningar och deklarationer
  • Delta i processförbättringar
  • Andra förekommande arbetsuppgifter på avdelningen

Bilia har en väl genomarbetad värdegrund baserat på 4 ledord: Engagemang, Kompetens, Äkta, Respekt. Vi arbetar mål- och värderingsstyrt på individ- och gruppnivå.

Vem är du?

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi – inriktning på redovisning eller motsvarande och har flera års erfarenhet av redovisning i större bolag eller medelstora bolag. Du har kunskaper i IFRS och K3. Du är proaktiv, drivande och öppen för förändring. Du har lätt att kommunicera på ett kompetent och förtroendeingivande sätt och har stor känsla för service. Du är inte personen som gör ”fort och fel” utan är mer analytisk, strukturerad och noggrann.

Du behärskar Excel bra och talar och skriver svenska och engelska. Vi ser det som meriterande om du har branscherfarenhet och något av våra system Kobra, Mercur, Tacdis och Pricka.

Om Biliakoncernen

Bilia är en av Nordens största bilkedjor med cirka 5 000 medarbetare på 136 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Belgien och Luxemburg. På samtliga marknader erbjuds kunderna bilförsäljning, finansiering, service samt tillbehörs- och reservdelsförsäljning. I Sverige är vi auktoriserade återförsäljare för Volvo, Renault, Dacia, BMW, MINI, Lexus och Toyota samt har drivmedels- och biltvättstationer. Inom koncernen finns även auktionssajten Bilia Outlet och två bildemonteringsverksamheter. Vi fokuserar på kunden i allt vi gör och satsar på att ha de mest nöjda kunderna i branschen. I Sverige har vi 95 anläggningar i fem regioner: Stockholm, Göteborg, Malmö, Mälardalen och Skaraborg. Den svenska marknaden har sju nybilsmärken: Volvo, BMW, Renault, Lexus, Toyota, MINI, och Dacia. 2019 omsatte Biliakoncernen ca 30 miljarder kronor.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med EQonomy/Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på några korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Andreas Larsson andreas.larsson@wise.se

Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Föräldralön, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal