Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Marknadsansvarig till AcadeMedia

Göteborg
Brinner du för utbildning och är en skicklig marknadsförare? Vill du bidra till att fler unga gör välinformerade gymnasieval och upptäcker möjligheterna med yrkesutbildning? Då kan det här vara rollen för dig.

Om AcadeMedia

AcadeMedia drivs av människor som arbetar för att skapa ett bättre och mer hållbart samhälle, med utbildning och lärande som grund. Vår vision är att leda utvecklingen av framtidens utbildning och tillsammans rustar vi våra barn, elever och vuxenstuderande med kunskaper och bildning samtidigt som vi ger dem förutsättningar att kunna forma sin egen framtid. Vi är övertygade om att utbildning kan skapa förändring på riktigt, både för enskilda individer och för hela samhällen. Vi kallar det ”Change through Education”.

Marknadsansvarig för Praktiska Gymnasiet

Som marknadsansvarig för Praktiska Gymnasiet tar du dig an den viktiga uppgiften att få fler tjejer och killar att upptäcka möjligheterna med yrkesutbildning. Det råder stor brist på kompetens inom flera praktiska yrken samtidigt som vi har en hög ungdomsarbetslöshet. Den här utmaningen vill vi på Praktiska Gymnasiet och AcadeMedia bidra till att lösa.

Hos oss kommer du få en bred roll där du får jobba med samtliga områden inom marknadsföring, ofta i en projektledande roll. Du arbetar i team tillsammans med andra marknadsansvariga, koordinatorer, digitala specialister och designers som också har till uppgift att stötta AcadeMedias olika verksamheter. Vi är ett ambitiöst, kreativt och nyfiket team som vill att ännu fler ska göra välinformerade utbildningsval.

Praktiska Gymnasiet har 36 skolor över hela landet men tjänsten utgår från vårt kontor i Göteborg.

Exempel på ansvarsområden är:

• Bidra till varumärkesutveckling och stötta verksamheterna i det lokala arbetet. 

• Framtagande och genomförande av marknadsplaner.

• Analysera och optimera våra insatser mot uppsatta mål. 

• Budgetera och hantera den löpande uppföljningen.

• Utveckla och säkerställa att varumärkets profil och tonalitet efterlevs i samtliga kanaler.

• Identifiera och samarbeta med organisationer som också verkar för att fler ska välja yrkesutbildning. 

Kompetenskrav och personliga egenskaper

Vi söker en kreativ och kommunikativ kollega som är skicklig på att strukturera och prioritera sitt arbete. Din goda samarbetsförmåga gör att du har lätt för att arbeta tillsammans med kollegor från verksamheterna och våra olika funktioner. Du har akademisk examen inom marknadsföring/kommunikation eller likvärdig utbildning/erfarenhet. Du har god kunskap om digital marknadsföring och erfarenhet av att arbeta med specialister. Du är nyfiken, entusiasmerande och trygg i ditt arbete.

Tjänsten omfattar inget personalansvar och du rapporterar till AcadeMedias marknadschef. Räkna med uppskattningsvis 20-30 resdagar per år i syfte att besöka skolor och medverka vid aktiviteter såsom rektorsmöten och utbildningar. 

Låter det intressant?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KiMM / Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Vi ser gärna att du bifogar ett personligt brev. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Johansson på malin.johansson@wise.se.

Varmt välkommen med din ansökan.