Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Communication & Marketing Specialist

Göteborg
Vi söker en självgående, proaktiv och mångfacetterad kommunikatör med fokus på strategisk och operativ kommunikation. Här får du skapa din egen roll men också påverka företagets framdrift. Är du en skicklig skribent och innehållsproducent som vill arbeta med flera delar av kommunikationshanverket samt Employer Branding - varmt välkommen att söka tjänsten till OneMed i Göteborg

Vi gör skillnad för svensk hälso- och sjukvård

OneMed Sverige täcker hälso- och sjukvårdens behov när det kommer till medicinskt material, utrustning och beredskap – snabbt, smidigt och med kvalitet. Vi drivs av en trygg och säker vård samt av att förbättra livskvaliteten för alla som är i behov av, eller utför, vård. Utöver förbättringar i vardagen, strävar vi efter en rättvis och hållbar värdekedja för alla. Det är så vi gör skillnad, varje dag, året om. OneMed erbjuder cirka 50 000 certifierade produkter inom medicinskt material och utrustning. Varje enskild produkt är ett värdefullt bidrag till ett förbättrat vårdresultat och samhälle. Patienten får en bättre behandling, vårdtiden kortas och totalkostnaden sänks. Vi är med våra cirka 350 medarbetare på fyra orter, en viktig del av Sveriges vård och beredskap. År 2021 uppgick vår omsättning till 3,7 Mdr SEK. OneMed är en del av Asker Healthcare Group, bestående av mer än 30 företag som stödjer hälso- och sjukvård i Europa.

Om rollen

I rollen som Communication & Marketing Specialist kommer du arbeta operativt och strategiskt med vår kommunikation. I din kommunikatörsroll initierar du, driver och håller ihop olika interna kommunikationsaktiviteter med allt från att utveckla internkommunikation, externkommunikation, och stärka arbetsgivarvarumärket i tätt samarbete med HR. I denna Kommunikatörsroll är du ett viktigt stöd till organisationen i olika kommunikationsfrågor och projekt. Rollen har ett stort fokus på produktion av innehåll, allt från att skriva och publicera i digitala kanaler till design och enklare formgivning till ditt material. Du blir vår expert på att skapa intresseväckande och målgruppsanpassat innehåll i olika format och med en stor frihet att själv initiera aktiviteter och idéer som du tror på. Vi sitter tillsammans i trevliga lokaler på Tagenevägen i Hisings Kärra.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Ansvara för att utveckla, driva och implementera interna- och externa kommunikationsaktiviteter utifrån OneMeds affärsmål och strategi
 • Vara ett strategiskt och operativt kommunikationsstöd till olika avdelningar
 • Upprätta och driva igenom kommunikationsplaner i projekt samt följa upp och utvärdera aktiviteter
 • Producera innehåll i våra kanaler intranät, webb och LinkedIn
 • Planera, producera och uppdatera innehåll och material, digitalt, rörligt, tryckt och PPT
 • Utveckla interna kommunikationskanaler
 • Identifiera berättelser, skapa innehåll och driva aktiviteter som stärker vårt arbetsgivarvarumärke
 • Budskapsformulering och paketering av övergripande intern- och extern kommunikation
 • Digital och social marknadsföring
 • Stödja och inspirera försäljningsteamen i deras kommunikation med OneMeds kunder

Som person har du en strategisk kapacitet men framförallt förmågan och viljan att arbeta operativt med kommunikation. Du har lätt för att röra dig mellan detaljnivå och ett övergripande perspektiv. Vi söker en Communication & Marketing Specialist som har ett intresse av kommunikation i alla dess former och håller sig uppdaterad i nya trender. För att lyckas och trivas i rollen har du ett nyfiket och proaktivt arbetssätt. Du visat snabbt och effektivt resultat och du sätter din prägel på den roll som krävs för uppdraget. Här är du högst delaktig från idégenerering till praktiskt genomförande. Vi tror att du skapar förtroende genom att vara trygg som person såväl som i din kompetens, du är van vid att driva parallella projekt där du sätter strukturen och arbetar från ax till limpa.

Vi söker dig som har:

 • Relevant utbildning inom kommunikation och/eller marknadsföring, digital marknadsföring eller journalistik från högskola eller motsvarande.
 • Flerårig och aktuell erfarenhet av arbete med intern och extern kommunikation.
 • Skicklig skribent med erfarenhet av att skapa målgruppsanpassat innehåll för olika kanaler och syften som ger effekt. Erfarenhet av SEO är ett plus.
 • Erfarenhet och känsla för att jobba med layout och visuell identitet, samt lättare produktion av bild och rörligt material.
 • Erfarenhet av att arbeta med internkommunikation, intranät och Employer Branding.
 • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift
 • Erfarenhet av digital kommunikation, webbpublicering och sociala medier
 • Kunskap inom Office 365, något layoutprogram, gärna InDesign och Photoshop. digitala utskicksverktyg, CMS-erfarenhet. Meriterande med erfarenhet av Sitecore.

Intresserad? Välkommen med din ansökan!

Vad händer nu? I denna rekrytering samarbetar OneMed med KIMM. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Sabina Axelsson (sabina.axelsson@kimm.se) eller Sophia Francke (sophia.francke@kimm.se). Vi ser fram mot din ansökan med CV och ett personligt brev via www.kimm.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GDPR.