Skip to content

Ekonomichef

Göteborg
Ansök senast 16 Jun 2024
Projektutvecklingsbolaget Stena Bygg rekryterar nu en affärsnära Ekonomichef. Vi söker dig som brinner för projektutveckling och som förutom med din ekonomiska expertis, också vill vara med och bidra till verksamheten i stort. Vill du vara med och skapa hållbara städer, kvarter och arbetsplatser? Läs mer nedan.

Om tjänsten

Rollen som Ekonomichef hos Stena Bygg är en bred tjänst i ett litet bolag i en stor koncern. Det innebär att det är snabba beslutsvägar och att du förväntas växla mellan strategiskt arbete och att djupdyka i detaljer. Det innebär också att du har många kontaktytor och möjlighet att påverka med kraften från en stor koncern i ryggen.

Som Ekonomichef har du ansvaret för bolagets interna och externa rapportering, skatter, moms och riskkontroll. Du sitter med i ledningsgruppen för Stena Bygg men också i ekonomichefsgruppen tillsammans med övriga ekonomichefer inom Stena Fastigheter. Med ett genuint intresse för verksamheten driver du projektstrategier, affärsupplägg och tar fram förslag och arbetssätt för att optimera verksamheten. Du har personalansvar för en Business Controller och tillsammans stöttar ni verksamheten på ett så effektivt sätt som möjligt.

Du ansvarar också för:

 • Verksamhetsstyrning
 • Fastighetsbildning och bostadsrättshantering
 • Affärsplan, budget och prognosarbete
 • Analys och uppföljning
 • Kalkylmodeller
 • Utbildning, policys och rutinbeskrivningar

Om dig

Vi söker dig med en bred ekonomisk grund och god förståelse för projektekonomi inom fastigheter. Du har tidigare jobbat med projektutveckling, fastighetsbildning och har god förståelse för bostadsrättsaffärer. Du har också tidigare erfarenhet från en ledande roll inom ekonomi och har med framgång drivit förändringsarbete. Vi söker dig som med genuint intresse för affären och verksamheten samt en god förmåga att hantera människor.

Vidare söker vi dig med: 

 • Flerårig erfarenhet av ekonomiarbete i en ledande befattning
 • Stark kompetens inom rapportering, fastighets och projektekonomi
 • God juridisk kunskap kopplat till bolagsrätt, brf-hantering och beskattningsfrågor
 • Tidigare ledarskapserfarenhet
 • Högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomiområdet
 • Obehindrade språkkunskaper i svenska och engelska

Om Stena Bygg & Fastigheter

Stena Bygg AB är ett projektutvecklingsbolag inom Stena Fastigheter koncernen. Bolaget är ansvarig för nyproduktion av hyresrätter, bostadsrätter och kommersiella lokaler. Ambitionen är att utveckla 1000 nya bostäder årligen. Vi är verksamma i Göteborg, Stockholm och Malmö.

Stena Fastigheter är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag med 26 000 bostäder och 1 250 lokaler i storstadsregionerna. Utomlands äger och förvaltar vi fastigheter via Stena Real Estate. Vi utvecklar städer och förvaltar med omtanke. Hållbarhetsfrågorna står högt på agendan och genom arbetssättet relationsförvaltning sker områdesutvecklingen tillsammans med de boende och andra intressenter för att skapa attraktiva områden där människor trivs och bor kvar länge.

Om du vill läsa mer om Stena Fastigheter kan du besöka vår hemsida genom att klicka här!

Vad erbjuder vi dig?

Vi är bra på det vi gör tack vare våra medarbetare. Ett öppet klimat och aktivt mångfaldsarbete är grunden. Sedan hjälper det att vi gör ett meningsfullt jobb och har kul ihop.

Genom vårt arbete utvecklar vi städer, och för oss är livet mellan husen lika viktigt som livet i husen. Vi tar hand om våra kunder och hus med omtanke. Tillsammans gör vi det lilla extra och kraften hittar vi genom att ha kul på jobbet och leva våra värderingar. Vi gör vi varandra bra! Våra medarbetare är en av våra allra viktigaste resurser. En hög kompetensnivå, engagemang, omtanke och professionalism lägger grunden för vårt arbete och bidrar till nöjda kunder. Det ska vara kul och utvecklande att gå till jobbet och vi är stolta över vår företagskultur.

Har vi fångat ditt intresse?

I den här rekryteringen samarbetar Stena Bygg med Eqonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor, vi tar inte emot ansökningar via mejl. Om du går vidare i processen kommer du senare att få genomföra två arbetspsykologiska tester och för slutkandidaten även en bakgrundskontroll. Vi jobbar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jonatan Lundberg via jonatan.lundberg@eqonomy.se.

Varmt välkommen att söka!

Liknande jobb