Skip to content

Chefsrekrytering

Rekrytering av chefer och specialister

Vi på Wise Professionals är experter på rekrytering av chefer och specialister och med gedigna samt kvalitativa processer hittar vi rätt ledare och specialist för just din verksamhet.

Vi hjälper dig att rekrytera rätt chef och specialist

Vi har länge arbetat fokuserat med att förstå, utveckla och attrahera marknadens bästa chefer och specialister. Vi vet att det framför allt är svårt att hitta kandidater inom ledarskap eller specialister med rätt kompetens. Det är tidskrävande och kan ibland kännas som ett klurigt detektivarbete. Man vet ofta vad man behöver nu, men det kan ibland vara svårt att veta vad man behöver framåt. Är det möjligt att växa in i rollen eller måste man kunna allting från första dagen? Måste man ha erfarenhet från samma bransch, eller kan det till och med vara en fördel att man inte har det? Frågorna är många, vilket vi förstår, och det är bara en av delarna vi stöttar er med.

Chefs- och specialistroller där vi kan hjälpa till med rekrytering

I en alltmer komplex och föränderlig värld behöver ledare ha en bred kompetens och förståelse för både människor och teknik. Vi är specialiserade på att hitta ledare som hjälper din organisation att nå målen. Vi har ett brett nätverk av kandidater från olika branscher och bakgrunder, och vi vet hur vi hittar den person som kan göra störst skillnad för ditt företag. Vi arbetar med våra kunder för att förstå deras kultur och värderingar, och vi tar hänsyn till dessa faktorer när vi matchar kandidater. Vi vill se till att du får en ledare som inte bara är kompetent, utan också kommer att passa in i din organisation och bidra till din framgång. Tillsammans hittar vi din nästa ledare inom områdena operativa chefer, hållbarhet & kvalitet eller supply chain.

Operativa chefer

Oavsett om det handlar om att öka produktiviteten, förbättra kvalitetskontrollen eller hantera komplexa projekt, så har vi den erfarenhet som krävs för att hitta rätt operativa chef för din organisation.

Tidigare kunder har fått hjälp av oss att hitta:

Platschef

Produktionsledare

Regionschef

Projektledare

Hållbarhetschefer

I en värld med allt högre krav på hållbarhet, kvalitet och miljö krävs ledare med rätt kompetens. Vi har ett brett nätverk av kandidater från olika branscher och bakgrunder, inom kvalitetssäkring, hållbarhet och miljö.

Vi har tidigare hjälpt kunder att hitta sin nästa:

KMA Specialist

Miljöingenjör

HSEQ-ansvarig

Supply Chain

Vi förstår de komplexa utmaningar som rör inköp, produktion, logistik och distribution, och vi vet hur viktigt det är att ha rätt ledarskap på plats för att hantera dessa områden. 

Några av rollerna vi hjälpt våra kunder att hitta är:

Supply Planner

Supply Chain Manager

Våra kunder gillar det vi gör!

Visste du att vi har över 1 600 nöjda kunder? Här är bara ett urval av dem.

”Det jag värdesatte högt var den löpande informationen och snabba kommunikationen. Jag behövde inte vänta eller ta kontakt själv utan allt flöt på hela tiden i ett tempo som överträffade mina förväntningar. Jag uppskattade verkligen att vi var igång med processen så snabbt, trots att semestertider väntade runt hörnet.”

Amanda Schött Franzén Director Secondary Publishing Nordic Region, Sanoma Utbildning

”Vi har inte tiden eller kontakterna som behövs för att hitta dessa specialister. Efter vårt första samarbete med Wise förra året var jag supernöjd. Det handlar dels om metodiken och verktygen som används. Men det är också personbundet – Åsa Funke var fenomenal, så därför ringde jag henne igen!”

Ann Rossenbeck HR Chef, Bona

”Behovet var att hitta en specialist inom strategiskt inköp och med den profil som Wise innehar kändes valet rätt och naturligt. Samarbetet var, som tidigare, tydligt och strukturerat avseende arbetet att få fram rätt kravprofil inför start av rekryteringsprocess till löpande uppföljning, status och inkommande kandidater till färdig rekrytering”

Stefan Gyllencreutz Sales manager/partner, Panea AB

Chefsrekrytering – så här går det till

Uppstart

VI börjar chefsrekryteringen med ett inspirerande uppstartsmöte där vi diskuterar och sätter förutsättningarna för bästa möjliga samarbete.

Kravprofil

I det här steget ställer vi alla de där svåra frågorna för att säkerställa att vi verkligen förstår din organisations behov på djupet. Resultatet blir en pricksäker kravprofil som vi ska genomföra. som vi sedan utgår från under hela rekryteringsprocessen.

Nu händer det!

Vi ser här till att annonsen och ditt varumärke når ut till rätt målgrupp av chefer och specialister. Med en evidensbaserad metod gör vi ett första urval med hjälp av kvalitativa urvalsfrågor, tester, search och telefonintervjuer.

Djupgående intervjuer

Att hitta rätt kandidat i en chefsrekrytering är inte enkelt – men genom en kompetensbaserad intervjuteknik söker vi bästa möjliga matchning mellan kandidaten, rollen och din organisation.

Dags att möta kandidaterna

Nu är det äntligen dags för dig att träffa de kandidater som bäst matchar rollen och kan vara aktuella för rekrytering.

Referenstagning

Som ett sista steg i rekryteringen, innan val av kandidat, tar vi alltid referenser och gör även bakgrundskontroll vid behov. Denna del är otroligt viktig i alla rekryteringsprocesser men ännu mer i en chefsrekrytering.

Dags att fira!

Grattis! Det är nu dags att signa din nya chef eller specialist.

Räkna med uppföljning!

Vi genomför två uppföljningar med både dig och din nya kollega för att säkerställa att allt går som det ska.

Rekrytering och konsultuthyrning av chefer och specialister

När vi annonserar når vi Sveriges största nätverk av chefer och ledare, men självklart vet vi också att vi inte endast kan förlita oss på annonsering för att hitta rätt kandidater för just dig. Detta skapar bästa möjliga förutsättningar för att du skall känna dig trygg i att vi håller det vi lovar. Vi är passionerade, engagerade och nyfikna och vill alltid lära oss mer. Vi vill på riktigt förstå er verksamhet, kultur, gruppdynamik, era utmaningar men också den kompetens ni behöver – så sannolikheten att vi ställer många frågor är stor. Med ett genuint intresse för människor, verksamhetsutveckling och ledarskap kan vi garantera en ökad förståelse för vilken typ av specialist eller chef som behövs för att kunna driva din organisation framåt. När du anlitar oss får du en partner som bär ert varumärke med stolthet ut mot marknaden. 

Rekrytera chefer och specialister som gör skillnad för din verksamhet

När du anlitar oss garanterar vi att du får hög förståelse för er verksamhet, teamsdynamik och vikten av kandidatens kompetens. Vi tillsätter bland annat roller som regionchef, servicechef, fastighetschef, operativ chef, hållbarhetsstrateg, kvalitetschef, gruppchef, logistikspecialist, verksamhetschef, inköpare, och anläggningschef. Oavsett vilken utmaning du har och vilken kompetens du söker inom området chef och specialister så finns vi här!

Chefsrekrytering i Stockholm, Göteborg och Malmö

Du hittar våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö/Öresund, men självklart arbetar vi med chefsrekrytering över hela Sverige.

Stockholm

Konsulter, rekrytering, strategi och rådgivning i Stockholm.

Linnégatan 87
Box 22109, 104 22 Stockholm
+46 8 505 128 31

Visa på karta

Göteborg

Konsulter, rekrytering, strategi och rådgivning i Göteborg.

Kungsgatan 20
411 19 Göteborg
+46 8 505 128 31

Visa på karta

Malmö/Öresund

Konsulter, rekrytering, strategi och rådgivning i Malmö.

Nordenskiöldsgatan 24
211 19 Malmö
+46 8 505 128 31

Visa på karta

Kontakta oss när du behöver rekrytera chefer och specialister

Använd nedan formulär så återkommer vi inom kort!

Bli inspirerad!

Ta del av mer inspiration
Blogg

4-dagars arbetsvecka: Utopi eller framtidsvision?

Vi har gått från att ställa om snabbt, fokusera kortsiktigt och hålla ut – till att vara i ett nytt normalläge där modellerna för hybridarbete är här för att stanna. När vi nu står här, i början av nästa fas i arbetslivet, vilka är de största utmaningarna? Vi ställde frågan på LinkedIn och fick 194 svar.
Blogg

6 nyckelfaktorer för att bygga tryggt ledarskap

I en tid av osäkerhet i omvärlden, påverkad marknad och stora förändringar i arbetsmiljön, är behovet av tryggt ledarskap avgörande. En undersökning visar att nästan 70 procent av medarbetare anser att deras chef har större påverkan på deras psykiska hälsa än deras terapeut och lika mycket som deras partner. Dessa siffror understryker vikten av ledarskapet som avgörande faktor för både företagets utveckling och individens välbefinnande. I den här bloggen delar vi 6 nyckelfaktorer för att bygga tryggt ledarskap.
Almondy-kundcase
Success Story

Framgångsrik rekrytering av kvalitetschef

Almondy, det svenska bageriet, vände sig till Wise för att snabbt och effektivt rekrytera en erfaren kvalitet- och hållbarhetschef. Trots stram tidsram levererade Wise en perfekt matchande kandidat, Maria, vilket inte bara överträffade den förväntade tidsplanen utan också resulterade i snabb integration och positiv feedback. En framgångssaga på bara sex veckor!
Blogg

IT-attackers påverkan på löneavdelningens arbete

I dagens digitala arbetsklimat är löneavdelningar över hela världen beroende av IT-system för att effektivt hantera löner och personalinformation. Tyvärr ökar hotet för cyberattacker, vilket kan leda till allvarliga konsekvenser för företag och deras löneavdelningar. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera hur en IT-attack kan påverka löneavdelningens arbete och vilka åtgärder som kan behöva vidtas för att skydda mot sådana hot.
Blogg

Bridging the gap: Kommunikationsutmaningen mellan chefer och TA-funktionen 

I företagsvärlden är  samarbete och  kommunikation nyckeln till  framgång. Detta gäller inte  minst när  det  handlar om Talent Acquisition (TA).  Men  vad  händer när  det  uppstår gap  i kommunikation och  förståelse mellan chefer och  TA-funktionen? I den  här  bloggen dyker vi  djupare in  i dessa utmaningar och  utforskar lösningar. 
Success Story

SGBC saknar nyckelroll i organisationen

Efter att organisationens tidigare utbildningschef bytte till en annan intern roll, stod SGBC inför utmaningen att hitta en lämplig ersättare. Att hitta en person som inte bara har rätt kompetens utan som också kan ta sig an rollen att driva utbildningsavdelningen framåt var av yttersta vikt.
Success Story

Kronans Apotek & Apoteksgruppen går ihop

Två bolag blir ett. Wise Professionals anlitas som en oberoende part i en komplex omstrukturering. Syftet är att säkerställa och bevara medarbetarnas integritet och att skapa en rättvis process.
Guide

People Analytics – En guide

Medarbetarna i centrum för verksamhetsutvecklingen
Success Story

Koordinatorn har en otroligt viktig roll i vårt företag

De hade en medarbetare i denna roll i flera år, när personen sedan valde att sluta så skapades ett hål som behövde fyllas snabbt. I ett litet bolag sitter mycket av kunskapen i varje medarbetare, trots att man har satt upp processer och riktlinjer.
Blogg

Reaktiv servicepartner eller proaktiv affärsutvecklare: vilken roll har TA-funktionen?

I dagens snabbrörliga affärsvärld är det viktigt att inte bara följa med i utvecklingen utan också att leda den. En av de viktigaste delarna av detta arbete är att omvärdera och omdefiniera vår Talent Acquisition (TA)-funktion. Är den en reaktiv service-funktion eller en katalysator för proaktiv affärsutveckling? Låt oss utforska detta tillsammans.
Blogg

Så gör du lönesystembytet till ett drömprojekt!

Nu undrar du kanske… Kan det ens vara det? Det pratar vi om i ett avsitt av Lönepodden!
Blogg

Så förbereder du dig på en cyberattack – Lärdomar från Kalix kommun

I detta avsnitt av Lönepodden pratade vi om en cyberattack som drabbade Kalix kommun i december 2021. Denna händelse medförde en hel del värdefulla lärdomar som vi alla kan dra nytta av för att stärka vår egen cybersäkerhet.
Blogg

Metaverse och HR: Navigera i en digital värld

Den teknologiska utvecklingen går snabbare än någonsin. Experter inom AI och teknologi uppmanar nu företag som är nischade inom områdena att pausa utvecklingen då de anser att det går för fort. Ett av de mest spännande framstegen som har kommit under de senaste åren är skapandet av metaversen – en digital virtuell värld som utvidgar den fysiska verkligheten, där människor interagerar i realtid. Användare använder avatars för sociala interaktioner, arbete, utbildning och underhållning. Det möjliggör gemensam upplevelse och påverkar områden som arbete, utbildning och handel. Teknik- och underhållningsföretag experimenterar med metaverse-plattformar, även om begreppet fortfarande utvecklas och har tekniska och sociala frågor att lösa. Den här teknologin kommer att ha en enorm påverkan på många områden av våra liv, inklusive arbetsplatsen och HR-arbetet. Låt oss utforska hur HR kommer att förändras i metaverse-eran.
Blogg

Att synliggöra värdet av löneavdelningen för organisationen

I dagens näringsliv har lönerna en avgörande roll för att attrahera, behålla och motivera kompetenta medarbetare. Som företag är det viktigt att förstå värdet av löner och hur de kan påverka organisationens framgång. En nyckelperson som spelar en central roll i detta sammanhang är lönechefen. I det här blogginlägget kommer vi att utforska lönechefens retorik och deras plats i styrelsen samt hur vi kan visa vad löneavdelningen kan bidra med till organisationen.
Blogg

Lönechefen i förändring: Hur du utvecklar ditt team!

Att vara lönechef är ett krävande uppdrag, speciellt när organisationen genomgår förändringar. Förändringar kan vara både utmanande och spännande, och det är i dessa stunder som en lönechef har möjlighet att visa sitt ledarskap. I det här blogginlägget kommer vi att utforska hur en lönechef kan leda och utveckla sitt team under tider av förändring, och hur detta kan bidra till att skapa ett starkt och framgångsrikt löneteam.
Event

Wiseful Learning #33 – om vikten av att mäta och följa upp sitt mångfalds- och inkluderingsarbete OCH att inte stanna där!

Success Story

Samarbetet med Axfood kring unik rekryteringsutbildning

Att det inom denna koncern sker ett antal rekryteringar varje år är inte förvånande. Axfood har också en egen akademi där de satsar starkt på kompetenshöjande insatser inom organisationen. 
Blogg

Från rutin till revolution: Hur OpenAI enligt Chat GPT kan förvandlar våra löneavdelningar

OpenAI kan revolutionera hur vi hanterar löneprocessen. I det här blogginlägget kommer vi att utforska några av de sätt där OpenAI enligt Chat GPT kan stötta våra löneavdelningar och underlätta deras arbete.
Success Story

Wise Professionals rekryterar nyckelroller till energisektorn

Wise Professionals fick våren 2023 uppdraget att rekrytera fem nya specialistroller till Gasum. Gasum fick en ny VD för ca ett år sedan, och har sedan dess jobbat enligt en ny strategi. Det gjordes en omorganisation då man tillsammans med ledningsgruppen diskuterade fram vilka roller som behövdes som en del av deras strategiarbete.
Success Story

The Pace rekryterar nyckelroll för svensk beredskap

Den nya rollen blir en nyckelfunktion för uppdraget. Som spindeln i nätet ansvarar rollen för att samordna arbetet ute i de 6 olika bredskapsregionerna i landet. Rollen kräver en stark lagspelare, med fallenhet för projektledning samt en utomordentlig förmåga att kunna koordinera och säkerställa att minsta lilla detalj är på plats.
Ta del av mer inspiration