Skip to content

Talent Acquisition

Vi är specialister på proaktiv kompetensförsörjning och Talent Acquisition. Med nyfikenhet, kreativa lösningar och med lång erfarenhet ser vi till att du får den hjälp du behöver. Tillsammans med dig bidrar vi till ett modigare och roligare arbetsliv för alla.

Vi är bäst i Sverige på proaktiv kompetensförsörjning

Visste du att Wise Professionals har arbetat med kompetensförsörjning och Talent Acquisition i över 10 år? Med vår expertis inom proaktiv kompetensförsörjning sätter vi människor och organisationer i rörelse – med siktet inställt på att bygga framtidens arbetsplatser. Vi strävar alltid efter att leverera den bästa kandidatupplevelsen och skapa förutsättningar för att människor och organisationer tillsammans kan bygga framtidens arbetsplatser.

Anlita oss för hjälp inom Talent Acquisition

Som ledande expert inom Talent Acquisition är Wise Professionals ditt självklara val när det gäller att hitta och attrahera de bästa talangerna på arbetsmarknaden.. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar som hjälper dig att bygga upp en framgångsrik arbetsstyrka som drivs av kompetens och passion. Vårt mål är att vara din pålitliga partner och tillsammans skapa en stark och konkurrenskraftig organisation.

Med rätt människor på plats skapas omtyckta arbetsplatser. Vi strävar alltid efter att alla ska få chansen att uppleva sin bästa tid i karriären. Genom åren har vi satt igång tusentals rörelser – och det är bara början.

När behöver du ta in hjälp inom Talent Acquisition?

Att ta in extern hjälp inom Talent Acquisition kan vara avgörande för att maximera din organisations potential och tillväxt. Här är några situationer när det kan vara fördelaktigt att anlita Wise Professionals:

  1. Expansion och tillväxt: När ditt företag växer och behöver expandera sin personalstyrka snabbt och effektivt, kan vi hjälpa till att identifiera och attrahera rätt talanger som passar in i din organisationskultur och affärsstrategi.
  2. Specialistkompetens: Ibland krävs det specifik kompetens som kan vara svår att hitta internt. Våra erfarna Talent Acquisition-konsulter har en djup förståelse för olika branscher och kan hjälpa dig att rekrytera specialister som tillför unik expertis till ditt team.
  3. Tids- och resursbesparing: Rekryteringsprocessen kan vara tidskrävande och kräva betydande resurser. Genom att outsourca Talent Acquisition till Wise Professionals kan du fokusera på din kärnverksamhet medan vi tar hand om rekryteringen åt dig, vilket sparar både tid och pengar.

Jobba inom Talent Acquisition

Registrera ditt CV

Vi erbjuder ett inspirerande och utvecklande sammanhang för din nischade yrkesroll. Vi tror på att framgångsrika matchningar som utgår från dina drivkrafter och behov leder till en lustfylld och utvecklande vardag där du kan växa tillsammans med din organisation.

Våra kunder gillar det vi gör!

Vi har över 1 600 nöjda kunder. Så här säger några av dem.

Teamet på Eqonomy började med att lära känna mig som chef, vår organisation och kultur genom noggrann research. Det, tillsammans med en bred kompetens inom ekonomi, har varit en framgångsfaktor och anledningen till att vi anlitar Wise för våra rekryteringar och konsultbehov

Veronica Ohlsson Bilia

Åsa löste rekryteringen väldigt professionellt. Det kändes som att hon förstod snabbt vad vi sökte. Vi diskuterade lite och hon fångade snabbt upp vilken profil vi sökte, både kompetens- och erfarenhetsmässigt, men även personen i sig

Mathias Heidorn Nobina Sverige

Jag uppskattade processen väldigt mycket och alla fick känna sig delaktiga. Det känns skönt och tryggt att gå via en byrå – ni skötte det väldigt bra

Katarina Gunsell Hjärt-Lungfonden

Talent Acquisition handlar om att alltid ligga steget före i sin kompetensförsörjning

Talent Acquisition handlar för oss om att alltid ligga steget före sina kompetensförsörjningsbehov. Att bygga upp ett starkt nätverk av de bästa talangerna inom Talent Acquisition är något vi verkligen brinner för och vill hjälpa er verksamhet med.

Under många år har vi fokuserat på och arbetat hårt med att hjälpa våra kunder att bygga upp ett proaktivt och levande kandidatnätverk. Genom att hela tiden ligga steget före, kan ni undvika att hamna i en situation där tidsbrist blir ett hinder för sin kompetensförsörjning. Hör av er till oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er verksamhet med att bygga upp ett levande nätverk av de bästa talangerna.

Vi utbildar er interna TA-avdelning inom Talent Acquisition

Vi arbetar nära våra kunder. Vi är din strategiska partner inom kompetensförsörjning. Med en konsultativ approach hjälper vi organisationer att jobba mer proaktivt med sina kandidatnätverk. Talent Acquisition handlar inte enbart om rekrytering, utan är ett övergripande och långsiktigt arbete som syftar till att proaktivt säkra era kompetensbehov för framtiden.

På Wise Professionals har vi lång erfarenhet av att arbeta strategiskt med organisationers kompetensförsörjning. Vi kan hjälpa er att bygga upp en ny intern

Talent Acquisition funktion, utveckla den avdelningen ni idag redan har samt utbilda er i att arbeta proaktivt med kandidatnätverk och skapa en långsiktig plan för kompetensförsörjning.

Hör av dig till oss när du behöver hjälp inom Talent Acquisition

Använd nedan formulär så återkommer vi inom kort!

Därför ska du anlita Talent Acquisition-konsulter från Wise Professionals

Vår team inom Talent Acquisition vet hur man levererar exceptionella resultat och överträffa dina förväntningar. Här är några skäl till varför du bör anlita oss på Wise Professionals vid behov inom Talent Acquisition:

  1. Expertis och erfarenhet: Vårt team av konsulter har gedigen kunskap och erfarenhet inom Talent Acquisition. Vi har arbetat inom en mängd olika branscher och har en djup förståelse för arbetsmarknadens dynamik och trender.
  2. Relationer och nätverk: Vi har byggt upp starka relationer och ett brett nätverk av professionella kontakter inom olika branscher, däribland Talent Acqusition och kompetensförsörjning. Detta ger oss tillgång till högkvalitativa kandidater och möjligheten att snabbt identifiera och attrahera passande talanger för just dig och din organisation.
  3. Skräddarsydda lösningar: Vi förstår att varje företag är unikt och har sina egna behov och mål. Därför skapar vi skräddarsydda Talent Acquisition-lösningar som är anpassade efter just ditt företags specifika krav och förutsättningar.

Vi är mer än ett rekryteringsföretag eller ett bemanningsföretag. Vi är en fullskalig partner som hjälper dig att ta ert arbete med kompetensförsörjning till nästa nivå.

Bli inspirerad!

Ta del av mer inspiration
Event

Administration Day 2024

Blogg

4-dagars arbetsvecka: Utopi eller framtidsvision?

Vi har gått från att ställa om snabbt, fokusera kortsiktigt och hålla ut – till att vara i ett nytt normalläge där modellerna för hybridarbete är här för att stanna. När vi nu står här, i början av nästa fas i arbetslivet, vilka är de största utmaningarna? Vi ställde frågan på LinkedIn och fick 194 svar.
Blogg

6 nyckelfaktorer för att bygga tryggt ledarskap

I en tid av osäkerhet i omvärlden, påverkad marknad och stora förändringar i arbetsmiljön, är behovet av tryggt ledarskap avgörande. En undersökning visar att nästan 70 procent av medarbetare anser att deras chef har större påverkan på deras psykiska hälsa än deras terapeut och lika mycket som deras partner. Dessa siffror understryker vikten av ledarskapet som avgörande faktor för både företagets utveckling och individens välbefinnande. I den här bloggen delar vi 6 nyckelfaktorer för att bygga tryggt ledarskap.
Almondy-kundcase
Success Story

Framgångsrik rekrytering av kvalitetschef

Almondy, det svenska bageriet, vände sig till Wise för att snabbt och effektivt rekrytera en erfaren kvalitet- och hållbarhetschef. Trots stram tidsram levererade Wise en perfekt matchande kandidat, Maria, vilket inte bara överträffade den förväntade tidsplanen utan också resulterade i snabb integration och positiv feedback. En framgångssaga på bara sex veckor!
Blogg

IT-attackers påverkan på löneavdelningens arbete

I dagens digitala arbetsklimat är löneavdelningar över hela världen beroende av IT-system för att effektivt hantera löner och personalinformation. Tyvärr ökar hotet för cyberattacker, vilket kan leda till allvarliga konsekvenser för företag och deras löneavdelningar. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera hur en IT-attack kan påverka löneavdelningens arbete och vilka åtgärder som kan behöva vidtas för att skydda mot sådana hot.
Blogg

Bridging the gap: Kommunikationsutmaningen mellan chefer och TA-funktionen 

I företagsvärlden är  samarbete och  kommunikation nyckeln till  framgång. Detta gäller inte  minst när  det  handlar om Talent Acquisition (TA).  Men  vad  händer när  det  uppstår gap  i kommunikation och  förståelse mellan chefer och  TA-funktionen? I den  här  bloggen dyker vi  djupare in  i dessa utmaningar och  utforskar lösningar. 
Success Story

SGBC saknar nyckelroll i organisationen

Efter att organisationens tidigare utbildningschef bytte till en annan intern roll, stod SGBC inför utmaningen att hitta en lämplig ersättare. Att hitta en person som inte bara har rätt kompetens utan som också kan ta sig an rollen att driva utbildningsavdelningen framåt var av yttersta vikt.
Success Story

Kronans Apotek & Apoteksgruppen går ihop

Två bolag blir ett. Wise Professionals anlitas som en oberoende part i en komplex omstrukturering. Syftet är att säkerställa och bevara medarbetarnas integritet och att skapa en rättvis process.
Guide

People Analytics – En guide

Medarbetarna i centrum för verksamhetsutvecklingen
Success Story

Koordinatorn har en otroligt viktig roll i vårt företag

De hade en medarbetare i denna roll i flera år, när personen sedan valde att sluta så skapades ett hål som behövde fyllas snabbt. I ett litet bolag sitter mycket av kunskapen i varje medarbetare, trots att man har satt upp processer och riktlinjer.
Blogg

Reaktiv servicepartner eller proaktiv affärsutvecklare: vilken roll har TA-funktionen?

I dagens snabbrörliga affärsvärld är det viktigt att inte bara följa med i utvecklingen utan också att leda den. En av de viktigaste delarna av detta arbete är att omvärdera och omdefiniera vår Talent Acquisition (TA)-funktion. Är den en reaktiv service-funktion eller en katalysator för proaktiv affärsutveckling? Låt oss utforska detta tillsammans.
Blogg

Så gör du lönesystembytet till ett drömprojekt!

Nu undrar du kanske… Kan det ens vara det? Det pratar vi om i ett avsitt av Lönepodden!
Blogg

Så förbereder du dig på en cyberattack – Lärdomar från Kalix kommun

I detta avsnitt av Lönepodden pratade vi om en cyberattack som drabbade Kalix kommun i december 2021. Denna händelse medförde en hel del värdefulla lärdomar som vi alla kan dra nytta av för att stärka vår egen cybersäkerhet.
Blogg

Metaverse och HR: Navigera i en digital värld

Den teknologiska utvecklingen går snabbare än någonsin. Experter inom AI och teknologi uppmanar nu företag som är nischade inom områdena att pausa utvecklingen då de anser att det går för fort. Ett av de mest spännande framstegen som har kommit under de senaste åren är skapandet av metaversen – en digital virtuell värld som utvidgar den fysiska verkligheten, där människor interagerar i realtid. Användare använder avatars för sociala interaktioner, arbete, utbildning och underhållning. Det möjliggör gemensam upplevelse och påverkar områden som arbete, utbildning och handel. Teknik- och underhållningsföretag experimenterar med metaverse-plattformar, även om begreppet fortfarande utvecklas och har tekniska och sociala frågor att lösa. Den här teknologin kommer att ha en enorm påverkan på många områden av våra liv, inklusive arbetsplatsen och HR-arbetet. Låt oss utforska hur HR kommer att förändras i metaverse-eran.
Blogg

Att synliggöra värdet av löneavdelningen för organisationen

I dagens näringsliv har lönerna en avgörande roll för att attrahera, behålla och motivera kompetenta medarbetare. Som företag är det viktigt att förstå värdet av löner och hur de kan påverka organisationens framgång. En nyckelperson som spelar en central roll i detta sammanhang är lönechefen. I det här blogginlägget kommer vi att utforska lönechefens retorik och deras plats i styrelsen samt hur vi kan visa vad löneavdelningen kan bidra med till organisationen.
Blogg

Lönechefen i förändring: Hur du utvecklar ditt team!

Att vara lönechef är ett krävande uppdrag, speciellt när organisationen genomgår förändringar. Förändringar kan vara både utmanande och spännande, och det är i dessa stunder som en lönechef har möjlighet att visa sitt ledarskap. I det här blogginlägget kommer vi att utforska hur en lönechef kan leda och utveckla sitt team under tider av förändring, och hur detta kan bidra till att skapa ett starkt och framgångsrikt löneteam.
Event

Wiseful Learning #33 – om vikten av att mäta och följa upp sitt mångfalds- och inkluderingsarbete OCH att inte stanna där!

Success Story

Samarbetet med Axfood kring unik rekryteringsutbildning

Att det inom denna koncern sker ett antal rekryteringar varje år är inte förvånande. Axfood har också en egen akademi där de satsar starkt på kompetenshöjande insatser inom organisationen. 
Blogg

Från rutin till revolution: Hur OpenAI enligt Chat GPT kan förvandlar våra löneavdelningar

OpenAI kan revolutionera hur vi hanterar löneprocessen. I det här blogginlägget kommer vi att utforska några av de sätt där OpenAI enligt Chat GPT kan stötta våra löneavdelningar och underlätta deras arbete.
Success Story

Wise Professionals rekryterar nyckelroller till energisektorn

Wise Professionals fick våren 2023 uppdraget att rekrytera fem nya specialistroller till Gasum. Gasum fick en ny VD för ca ett år sedan, och har sedan dess jobbat enligt en ny strategi. Det gjordes en omorganisation då man tillsammans med ledningsgruppen diskuterade fram vilka roller som behövdes som en del av deras strategiarbete.
Ta del av mer inspiration