Stockholm Rekrytering

HR-Controller till Ahlsell!

Har du erfarenhet av analysarbete och statistik, ett stort intresse för HR och vill ha en roll där du har möjlighet att utveckla och utvecklas? Nu söker vi på Ahlsell dig som vill vara med på vår utvecklingsresa och arbeta som HR-Controller!

Om Ahlsell Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter cirka 31 miljarder SEK. De tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med drygt 5 700 medarbetare, över 240 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs! Vill du läsa mer om Ahlsell kan du göra det HÄR.

Om rollen

I rollen som HR-controller kommer du få arbeta brett inom statistik och analysarbete. Din roll kommer vara bred och du kommer bland annat ansvara för insamlandet av personalrelaterade data med syftet att analysera och skapa relevanta rapporter och nyckeltal för organisationen. Du kommer också arbeta med och ansvara över den HR relaterade statistik som rapporteras på nordisk nivå. 

I HR/IT-teamet har man förvaltningsansvar över HR systemen och i din roll ingår att medverka även i detta. Andra exempel på arbetsuppgifter kan vara att:

  • Stötta HR med underlag och analyser.
  • Se över statistik gällande övriga HR processer i våra system
  • Omvärldsbevaka och hålla dig á jour med vad som händer inom HRIS /HR-IT området och inom olika nyckeltal för just HR

Rollen tillhör HR/IT teamet inom HR Operations som är en del av HR Sverige, där vi totalt är 20 personer och du kommer att rapportera till chefen över HR Operations. Du blir en del av ett glatt team med varm och god känsla där vi är måna om varandra, tänker pragmatiskt och gillar att utveckla/utvecklas. Vi gillar helt enkelt att jobba tillsammans. Utöver ditt närmaste team kommer du också att ha ett nära samarbete med andra avdelningar och medarbetare i organisationen.

Din bakgrund

Vi söker dig som har några års erfarenhet av analysarbete med vana av att hantera stora datamängder. Vi ser helst att du har en likande roll idag och har erfarenhet från att arbeta med statistik och analys. Du har en relevant utbildning inom ekonomi, statistik eller It / lönecontrolling och har ett stort intresse för att arbeta mer HR inriktat.

Du har erfarenhet av och kan självständigt driva frågor på operativ såväl som strategisk nivå. Du har god analytisk förmåga, systemvana och mycket goda kunskaper i Excel och/ – eller Power BI. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av att driva utvecklingsarbeten och projekt.

För att lyckas i rollen krävs en mycket god social och kommunikativ förmåga i kombination med ett prestigelöst förhållningssätt. Du är nyfiken, lyhörd, drivande och resultatorienterad samt trivs i en roll där du får ta egna initiativ. Du har ett stort pedagogiskt intresse och lätt för att kommunicera och engagera på olika nivåer i organisationen och kan med lätthet förklara analyser och nyckeltal för övriga verksamhet. Vi tror också att du är en person som brinner för statistik, analys och siffror och har ett gediget intresse och förmågan att kunna lyfta blicken för att komma med nya idéer och tankar på hur Ahlsell som organisation kan börja mäta och analysera statistik framöver

Nyfiken på att veta mer?

I denna rekrytering- Help Out samarbetar Ahlsell med Wise Professionals.

Du får gärna kontakta Wise Professionals om du har frågor om rollen eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är Barbara Lidholt (barbara.lidholt@wise.se) och Johanna Romanoff (johanna.romanoff @wise.se). Vår tjänst Help Out innebär att vi på Wise letar, scoutar och hittar lämpliga kandidater till rollen men kunden gör intervjuerna själva.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad matchning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald i bakgrund, erfarenhet och synsätt berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation.

Vi går igenom ansökningarna löpande och rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Förmåner

  • Friskvård
  • Förtroendearbetstid
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb