Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Veidekke söker Ledare inom Learning & Development

Vi på HR har mycket spännande på gång och vi söker nu en engagerad Ledare inom Learning & Development! Är det dig vi söker?

Dina nya utmaningar
Som Ledare inom Learning & Development ansvarar du för kompetensförsörjningen av företagets medarbetare. Du fungerar som stöd för chefer och ledare i kompetensutvecklingsfrågor och bistår vid planering och genomförande av utbildningsinsatser. Du ingår i funktionsledningen för HR, leder ett team med två HR-specialister och rapporterar till HR chef Infrastruktur. Den gemensamma HR funktionen har till uppgift att stötta verksamheterna inom både Bygg & Infrastruktur, hela Sverige Veidekke Entreprenad AB.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • Bidra till ett attraktivt medarbetareerbjudande.
  • Driva och utveckla Veidekkeskolan/Kompetensutveckling.
  • Utveckla, förenkla och anpassa lärandet till nya digitala lösningar.
  • I samarbete med verksamhetsansvariga planera upplägg och genomförande av lärande insatser och forum.
  • Teckna centrala avtal med utbildningsleverantörer som ett komplement till interna utbildare.
  • Stödja verksamheten i att analysera och tillgodose framtida kompetensbehov.
  • Säkerställa utbud och genomförande av branschens kravutbildningar för yrkesarbetare och tjänstemän.

Dina erfarenheter och egenskaper

Vi söker dig med akademisk examen inom HR eller liknande, samt några års erfarenhet av brett HR-arbete. Har du erfarenhet från bygg/anläggning eller liknande bransch, där du har arbetat med kompetensutveckling för yrkesarbetare och tjänstemän, ser vi det som starkt meriterande. Du får också gärna ha kännedom om branschens olika karriärvägar via tex. lärlingsprogram och traineeprogram.

Som person är du ansvarstagande, professionell, kommunikativ och stabil. Du har lätt för att skapa och underhålla relationer, är lyhörd för verksamhetens behov och önskemål och har förmåga att omsätta behoven i konkreta kompetensutvecklande insatser. Som ledare är du duktig på att bygga team, arbeta inkluderande och motiveras av att utveckla andra. Du har en tydlig etisk kompass och säkerställer att alla känner sig välkomna och inkluderade.

Vårt erbjudande
Ett utvecklande och stimulerande arbete i ett företag som varje dag arbetar utifrån våra värderingar. Vi har ett unikt medarbetarengagemang, en smittande entusiasm och ett starkt fokus på kundens och medarbetarens behov. Vår tro är att delägarskap gör det ännu roligare att jobba och idag är vi som arbetar i Veidekke den näst största ägaren. Hälsa, arbetsmiljö och säkerhet är lika viktigt som våra ekonomiska mål. Vi vill vara ett föredöme i en bransch där det råder sund konkurrens och schyssta villkor. Vi är alltid beredda att vidta åtgärder, oavsett ekonomiska konsekvenser.

Gøy på jobbet! Det låter lika roligt som det betyder, d.v.s roligt. Sedan 1995 är det inte bara tillåtet att ha gøy på jobbet inom Veidekke, det är en del av våra värderingar. En del av vår kultur. Glada medarbetare visar större omsorg och omtanke om sina kollegor och skapar bättre resultat.

Om Veidekke
Veidekke är inget vanligt bygg- och anläggningsföretag. Visserligen bygger vi allt från broar och hus, vägar och tunnlar, men det är vår syn på människor som är annorlunda. Veidekke är en idé om hur människor tillsammans kan skapa goda resultat. Vi tror på involverande krafter och kollektiv intelligens – att olika kompetenser och infallsvinklar ger ett bättre slutresultat. Därför är mångfald en tillgång. Vi driver ett omfattande genus- och mångfaldsarbete för att skapa en ännu mer inkluderande arbetsmiljö och kultur som tar vara på människors olikheter. Vi bygger med hjärta!

Veidekke är Skandinaviens fjärde största bygg- och anläggningsföretag med en total omsättning på ca 38 mdr NOK. I Sverige har vi ca 2200 anställda och en omsättning på ca 12,2 mdr SEK (2020).

Läs mer på www.veidekke.se

Har vi väckt ditt intresse?I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på tre till fem korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här – https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen?

Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Oscar Dahl på oscar.dahl@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Förmånsbil, Föräldralön, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal, Lunchförmåner, Personalrabatt