Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Credit Manager inom kreditriskhantering

Är du en ambitiös, noggrann och drivande person som vill bli en del av ett internationellt industribolag som är en världsledande aktör inom pappers- och förpackningsindustrin?

Är du en ambitiös, noggrann och drivande person som vill bli en del av ett internationellt industribolag som är en världsledande aktör inom pappers- och förpackningsindustrin?

BillerudKorsnäs är ett bolag i stark medvind där en positiv anda och hög energi råder! Nu behöver de stärka upp sin kreditavdelning inom Treasury med en Credit Manager. Som del av Treasury rapporterar du till Group Treasurer och är en av 10 kollegor på avdelningen. BillerudKorsnäs sitter i ljusa fina lokaler i Solna med närhet till bra kommunikationer.

 

Arbetsuppgifter

Som Credit Manager är du en del av kredithanteringen för den globala säljorganisationen med produktion i Sverige, Finland och Storbritannien, och med en försäljning i över 100 länder. För de krediter som inte kan försäkras gör kreditavdelning en bedömning om andra betalningsvillkor kan tillämpas eller om trade finance instrument kan användas. Avdelningen ansvarar också för att följa upp och analysera kreditrisken, utvärdera kundreskontran för osäkra fordringar samt bevaka och följ upp existerande osäkra fordringar.

I rollen som Credit Manager:

  • Ansvarar du för att årligen eller vid behov uppdatera och anpassa koncernens kreditpolicy
  • Följer du upp rutiner och processer på de dotterbolag vars kreditrisk inte hanteras centralt för att tillse att de följer kreditpolicyn och har godkända rutiner på plats för att hantera sin kreditrisk
  • Sammankallar du och är ansvarig för kreditråd med affärssegmenten
  • Utvecklar du organisationen och ansvarar för de projekt som drivs inom Credit Control
  • Driver du upphandling av nya tjänster och försäkringar
  • Ser du över och optimera företagets IT-miljö så att man har de bästa stöden till hjälp
  • Fungerar du som Team leader och coachar de två credit controllers som finns på avdelningen. Du har dock inget formellt personalansvar.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är Civilekonom, Civilingenjör eller motsvarande med minst 5 års arbetslivserfarenhet inom kreditriskhantering, controling, treasury eller risk. Engelska är ett krav då det är koncernspråket och större delen av kommunikationen sker på engelska. Då det är en internationell miljö är övriga språk meriterande. Du är van att jobba i Excel samt att hantera stora mängder data.

 

Du har viljan att växa i din roll och ta ansvar för avdelningen och dess utveckling. Du har goda erfarenheter inom projektledning samt förändringsarbete. Det är meriterande om du tidigare jobbat som team leader.

 

Personliga egenskaper

Du är en analytiskt lagd person med driv och engagemang. Du är också en ödmjuk och prestigelös problemlösare som självständigt söker lösningar för snabb återkoppling. Det är också viktigt att du är en serviceinriktad och stresstålig person.

Vidare har du viljan att växa i din roll samt strävar efter att förbättra verksamheten genom att förenkla rutiner och därigenom styra arbete mot ett mer kvalificerat analytiskt arbete.

 

Mer om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning. I den här rekryteringen samarbetar BillerudKorsnäs med EQonomy, som är en del av Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa ansvarig rekryteringskonsult Åsa Schramm, tel. 070-775 95 40. Vi ser fram emot att få din ansökan via www.eqonomy.se så snart som möjligt. Urval kommer att ske löpande varför det är bra att inte dröja med din ansökan. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Om företaget

BillerudKorsnäs är en världsledande leverantör av starkt, nyfiberbaserat förpackningsmaterial, med fler än 2 000 kunder i över 100 länder. Affärsmodellen har tre hörnstenar: högkvalitativt förpackningsmaterial, solution services och ett omfattande globalt nätverk. Smarta förpackningslösningar sparar kostnader, stärker varumärken och ger smidigare logistik och en renare miljö. Bolaget omsätter 20 miljarder SEK och har 4300 anställda i 13 länder.

Treasury ansvarar för bolagets finansiering, finansiella riskhantering, cash management, trade finance och kreditriskhantering. Bolaget förvaltar idag en skuldportfölj på ca SEK 8 miljarder, en derivatportfölj på ca SEK 3,5 miljarder, cash pool strukturer och konton i mer än 15 länder samt en kundkreditrisk på ca SEK 2,5 miljarder.

BillerudKorsnäs är noterat på NASDAQ OMX Large Cap-lista. Industri Basic Materials.