HR Utvecklare med ansvar för HR IT system till Systembolaget

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Nu söker vi dig som både brinner för HR och de IT system som vi arbetar med!

Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Nu söker vi dig som både brinner för HR och de IT system som vi arbetar med!

Systembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt. Om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer skulle alkoholkonsumtionen vara nästan 40 procent högre, beräknar forskarna.

Men Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk vill. Så vår utmaning är att göra allt vi kan för att kunderna ska bli nöjdare och nöjdare – utan att öka försäljningen. Det är ingen lätt utmaning, men både rolig och meningsfull.

 

Rollen

Som HR Utvecklare tillhör du enheten HR Utveckling och arbetar på Systembolagets huvudkontor vid Kungsträdgården i Stockholm. Du kommer att ansvara för HR IT system och i samma team arbetar dina kollegor med att driva utveckling inom bland annat arbetsmiljö och hälsa, inkludering och HR analyser. Som HR Utvecklare har du en central roll i Systembolagets förvaltningsorganisation och arbetar nära processledare, superanvändare och den operativa verksamheten. Exempel på dina ansvarsområden är:

  • Förstå arbetssätt och hur applikationer inom processområdet upplevs och fungerar
  • Samordna och prioritera utvecklingsinitiativ i befintliga applikationer utifrån strategier och verksamhetens behov
  • Säkerställa ett effektivt nyttjande av IT-stöd samt verka för ständig förbättring och proaktiv förvaltning
  • Arbeta fram och besluta om förvaltningsplaner tillsammans med IT
  • Samordna och planera förvaltningsaktiviteter samt att delta i projekt

 

Om dig

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta med IT system kopplat till HRs verksamhetsstödjande processer. Du behöver förstå de verksamhetsstödjande HR processerna och hur de i sin tur hjälper till att utveckla organisationen och dess kärnverksamhet. Du har en god förmåga att förmedla kunskap om processernas systemstöd och att dokumentera i form av krav, rutiner, råd och handledningar. En stor del av arbetet är av problemlösande karaktär och ofta med en stor spännvidd. Problem och samband är ofta komplexa och kräver en helhetsbedömning. Detta ställer krav på kreativitet och analytisk förmåga.

För att klara den här rollen ser vi att du har högskoleexamen inom HR, IT eller annan lämplig inriktning. Erfarenhet från att driva liknande frågor inom detaljhandel är meriterande. Du har goda kunskaper om den lagstiftning som styr hur personuppgifter får lagras och hanteras. Det är en merit om du har arbetat med projektledning inom ansvarsområdet likaså om du har erfarenhet att arbeta i stora organisationer med geografisk spridning. Du tycker om att skapa goda relationer och har ett öppet förhållningssätt till alla du möter. Du vet att du i din roll är hela Systembolagets ansikte utåt.

 

Om oss

Avdelningen HR & Kvalitet stöttar chefer i de verksamhetsstödjande HR processerna och ger support till alla medarbetare i frågor som rör löne-, kollektivavtals- och utbildningsfrågor. Vi arbetar med utveckling av de verksamhetsstödjande HR processerna för att förbättra och effektivisera arbetssätt. Inom kvalitetsområdet jobbar vi med att stötta processägare och processledare i att förbättra sina arbetssätt i processerna.

Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

 

Om du vill veta mer

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals som är Rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara rekryteringslösningar tillsammans med kunder och kandidater som ställer höga krav.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Kelly Chau på kelly.chau@wise.se eller 073 674 62 26. Vi arbetar med löpande urval och ser därför fram emot att få din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 28 oktober 2016.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
______________________________________________________

Systembolagets uppdrag baserar sig på omsorgen om folkhälsan. Visionen är att skapa ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. Systembolaget bidrar med kunskap, både när det gäller mat och dryck och alkoholens påverkan på hälsan. På så vis vill vi inspirera till medvetna dryckesval och ett hälsosammare förhållningssätt till alkohol. För mer information se systembolaget.se.

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Executive Assistant/Co-pilot sökes till Wise Group

Executive Assistant/Co-pilot sökes till VD med höga ambitioner och stora visioner.
Jag behöver en Executive Assistant som kan hålla ordning på mig och min tid så att jag är hållbar och kan fokusera på rätt saker. Så du förstår bättre – jag tänker: min co-pilot. För jag vill ha en person vid min sida som har lika bra koll som jag på vår kurs framåt. /Ingrid

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Digital Marketing Specialist till Datscha

Till Datscha söker nu en Digital Marketing Superhero till huvudkontoret i Stockholm med ansvar för den svenska marknaden. Vi är rätt plats för dig som vill utvecklas, ta ett större ansvar och arbeta på en rolig, flexibel arbetsplats med högt tempo och internationell atmosfär. Visst låter det spännande!

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Digital Marketing Manager till Canal Digital

Gillar du tv och underhållning och vill jobba i en bransch under ständig utveckling? Vi är på en förändringsresa mot ett mer datadrivet och digital arbetssätt och behöver nu stärka upp marknadsteamet i Stockholm med Digital Marketing Manager. Vi söker dig som vill utvecklas i en nytänkande marknadsföringsroll.

Stockholm

Läs mer