HR Utvecklare med ansvar för HR IT system till Systembolaget

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Nu söker vi dig som både brinner för HR och de IT system som vi arbetar med!

Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Nu söker vi dig som både brinner för HR och de IT system som vi arbetar med!

Systembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt. Om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer skulle alkoholkonsumtionen vara nästan 40 procent högre, beräknar forskarna.

Men Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk vill. Så vår utmaning är att göra allt vi kan för att kunderna ska bli nöjdare och nöjdare – utan att öka försäljningen. Det är ingen lätt utmaning, men både rolig och meningsfull.

 

Rollen

Som HR Utvecklare tillhör du enheten HR Utveckling och arbetar på Systembolagets huvudkontor vid Kungsträdgården i Stockholm. Du kommer att ansvara för HR IT system och i samma team arbetar dina kollegor med att driva utveckling inom bland annat arbetsmiljö och hälsa, inkludering och HR analyser. Som HR Utvecklare har du en central roll i Systembolagets förvaltningsorganisation och arbetar nära processledare, superanvändare och den operativa verksamheten. Exempel på dina ansvarsområden är:

  • Förstå arbetssätt och hur applikationer inom processområdet upplevs och fungerar
  • Samordna och prioritera utvecklingsinitiativ i befintliga applikationer utifrån strategier och verksamhetens behov
  • Säkerställa ett effektivt nyttjande av IT-stöd samt verka för ständig förbättring och proaktiv förvaltning
  • Arbeta fram och besluta om förvaltningsplaner tillsammans med IT
  • Samordna och planera förvaltningsaktiviteter samt att delta i projekt

 

Om dig

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta med IT system kopplat till HRs verksamhetsstödjande processer. Du behöver förstå de verksamhetsstödjande HR processerna och hur de i sin tur hjälper till att utveckla organisationen och dess kärnverksamhet. Du har en god förmåga att förmedla kunskap om processernas systemstöd och att dokumentera i form av krav, rutiner, råd och handledningar. En stor del av arbetet är av problemlösande karaktär och ofta med en stor spännvidd. Problem och samband är ofta komplexa och kräver en helhetsbedömning. Detta ställer krav på kreativitet och analytisk förmåga.

För att klara den här rollen ser vi att du har högskoleexamen inom HR, IT eller annan lämplig inriktning. Erfarenhet från att driva liknande frågor inom detaljhandel är meriterande. Du har goda kunskaper om den lagstiftning som styr hur personuppgifter får lagras och hanteras. Det är en merit om du har arbetat med projektledning inom ansvarsområdet likaså om du har erfarenhet att arbeta i stora organisationer med geografisk spridning. Du tycker om att skapa goda relationer och har ett öppet förhållningssätt till alla du möter. Du vet att du i din roll är hela Systembolagets ansikte utåt.

 

Om oss

Avdelningen HR & Kvalitet stöttar chefer i de verksamhetsstödjande HR processerna och ger support till alla medarbetare i frågor som rör löne-, kollektivavtals- och utbildningsfrågor. Vi arbetar med utveckling av de verksamhetsstödjande HR processerna för att förbättra och effektivisera arbetssätt. Inom kvalitetsområdet jobbar vi med att stötta processägare och processledare i att förbättra sina arbetssätt i processerna.

Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

 

Om du vill veta mer

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals som är Rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara rekryteringslösningar tillsammans med kunder och kandidater som ställer höga krav.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Kelly Chau på kelly.chau@wise.se eller 073 674 62 26. Vi arbetar med löpande urval och ser därför fram emot att få din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 28 oktober 2016.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
______________________________________________________

Systembolagets uppdrag baserar sig på omsorgen om folkhälsan. Visionen är att skapa ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. Systembolaget bidrar med kunskap, både när det gäller mat och dryck och alkoholens påverkan på hälsan. På så vis vill vi inspirera till medvetna dryckesval och ett hälsosammare förhållningssätt till alkohol. För mer information se systembolaget.se.

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Video Content Producer till Wise Professionals

Som Video Content Producer hos Wise Professionals kommer du redan första dagen svepas med i en företagskultur där allt är möjligt. Där film är en självklar del i vardagen och där dina idéer blir verklighet. Vi är redan nyfikna på vem du är som filmskapare och vill att du ska ha den roligaste tiden i din karriär hos oss. Är du redo att kavla upp ärmarna och ta fram film som får oss att både tappa andan och hakan?

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Nu söker vi en analytisk kundrådgivare till 2Secure

Du erbjuds en dynamisk roll på ett branschledande företag där du tillsammans med ditt team bidrar till ett tryggare samhälle. Trivs du i kundmötet, är duktig på analys, är konsultativ och rådgivande, då kan det här vara rollen för dig!

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Scandinavian HR Manager till CERTEGO

CERTEGO har anor från industriell låsverksamhet som startades redan för 150 år sedan. Vi tillhör koncernen ASSA ABLOY och vägen fram till dagens högteknologiska företag har kantats av ett stort antal bolagsfusioner och förvärv över hela Norden.

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Landets bästa rekryteringschef till ICA

Nu går startskottet för uppbyggnaden av inget mindre än landets bästa rekryteringsteam! Du som rekryteringschef kommer forma och leda funktionen med några av Sveriges bästa rekryterare i en roll där du förväntas göra enorm skillnad.
“Det här kan på allvar vara det roligaste jobb du kan ha ” Så säger Åsa Daxberg som blir din närmaste chef i denna roll. Och vi, Maria och Johanna från Wise som ansvarar för denna rekrytering, kan inte annat än att hålla med.

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Senior rekryterare till ICA – också landets bästa

Som tidigare utannonserats bygger ICA landets bästa rekryteringsteam! Du som senior rekryterare kommer tillsammans med landets bästa rekryteringschef vara med från början och bygga ett team som förväntas göra stor skillnad.
“Det här är också det roligaste jobb du kan ha ” säger Åsa Daxberg som blir din chefs närmaste chef. Och vi, Maria och Johanna från Wise, som ansvarar för även denna rekrytering, kan inte annat än att hålla med…. Den här gången också!

Stockholm

Läs mer