Svenska Kyrkan i Uppsala söker en Lönespecialist

Tillsatt

Uppsala Konsultuppdrag

Svenska Kyrkan rekryterar nu en serviceinriktad Lönespecialist med ett intresse för system

Svenska Kyrkan rekryterar nu en serviceinriktad Lönespecialist med ett intresse för system

Till Svenska Kyrkan i Uppsala söker vi nu en lönespecialist. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där du blir anställd direkt hos kunden. Tillträde sker enligt överenskommelse.

 

Om Svenska Kyrkan

Att arbeta inom Svenska kyrkan innebär en stor spännvidd; allt från teologi och rättvisefrågor till fastighets- och finansfrågor. Vi bedriver ett långsiktigt arbete, både nationellt och internationellt. Här får du chans att göra verklig skillnad och bidra till en hållbar samhällsutveckling med människovärdet i centrum.

Svenska kyrkan har idag ca 22 000 anställda, varav ca 550 hör till den nationella nivån – kyrkokansliet i Uppsala. Kyrkokansliets uppdrag är att ansvara för frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. Den nationella nivån är kyrkans röst utåt såväl i det svenska samhället som internationellt.

 

Ditt uppdrag

Personalavdelningen består av 13 personer med kompetens inom lön, HR och ekonomi. Du kommer att tillhöra avdelningens personaladministrativa grupp som består av sex personer, vara 3 arbetar som lönespecialister i en liknande roll. Tillsammans hanterar ni löner för Kyrkokansliets anställda i Sverige och internationellt, samt ersättningar till ca 1000 förtroendevalda och uppdragstagare. Även försäkringar, pensioner, systemförvaltning, visumfrågor, skatter och sociala avgifter i utlandet samt bokföring hanteras inom den personaladministrativa gruppen och utvecklingsmöjligheterna för dig är stora. Ett stort fokus inom den personaladministrativa gruppen är nu att utveckla rutiner och arbetssätt för att säkerställa processer som är effektiva och bidrar till hög kvalitet. Exempel på arbetsuppgifter som ingår:

  • Arbeta med alla delar i löneberedningen
  • Tolkning och tillämpning av lagar och kollektivavtal
  • Service och support till verksamheten – både kansli- och utlandsplacerad personal, i frågor som rör lön, pension och försäkringar
  • Övrigt förekommande personaladministrativa uppgifter såsom upprättande av intyg, avstämningar och arkivering
  • Aktiv deltagande i utvecklande av nya rutiner och processer

 

Din bakgrund

Vi söker dig som har en löneutbildning eller motsvarande kunskaper. Du har flera års erfarenhet av kvalificerat lönearbete där du har arbetat med hela löneprocessen. Du är van vid att tolka och tillämpa lagar och avtal samt har tidigare arbetat med pensioner och försäkringar. Vidare har du goda kunskaper i Office-paketet, ett stort intresse för system och kan uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift. Det är mycket meriterande om du har arbetat i Agda och har grundläggande kunskaper inom bokföring.

Som person är du är positiv, flexibel och serviceinriktad. Du är noggrann, strukturerad och tar ansvar för givna deadlines – även under tidspress. Du trivs bra med att ha eget ansvar och kan arbeta självständigt, samtidigt som du samarbetar väl med dina kollegor. Vidare tror vi att du är utvecklingsbenägen och ser positivt på förändringar.

 

Om du vill veta mer

Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är Julia Goossens (070 433 57 35 julia.goossens@wise.se) och Emilie Runnegård (emilie.runnegard@wise.se).

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!

Vår rekryteringsprocess för konsulter

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

I ett första steg ringer vi dig, om vi är fortsatt intresserade av varandra träffas vi för en kompetensbaserad intervju som syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, går du vidare i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi har kontinuerliga avstämningar med konsult och kund för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Video Content Producer till Wise Professionals

Som Video Content Producer hos Wise Professionals kommer du redan första dagen svepas med i en företagskultur där allt är möjligt. Där film är en självklar del i vardagen och där dina idéer blir verklighet. Vi är redan nyfikna på vem du är som filmskapare och vill att du ska ha den roligaste tiden i din karriär hos oss. Är du redo att kavla upp ärmarna och ta fram film som får oss att både tappa andan och hakan?

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Nu söker vi en analytisk kundrådgivare till 2Secure

Du erbjuds en dynamisk roll på ett branschledande företag där du tillsammans med ditt team bidrar till ett tryggare samhälle. Trivs du i kundmötet, är duktig på analys, är konsultativ och rådgivande, då kan det här vara rollen för dig!

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Scandinavian HR Manager till CERTEGO

CERTEGO har anor från industriell låsverksamhet som startades redan för 150 år sedan. Vi tillhör koncernen ASSA ABLOY och vägen fram till dagens högteknologiska företag har kantats av ett stort antal bolagsfusioner och förvärv över hela Norden.

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Landets bästa rekryteringschef till ICA

Nu går startskottet för uppbyggnaden av inget mindre än landets bästa rekryteringsteam! Du som rekryteringschef kommer forma och leda funktionen med några av Sveriges bästa rekryterare i en roll där du förväntas göra enorm skillnad.
“Det här kan på allvar vara det roligaste jobb du kan ha ” Så säger Åsa Daxberg som blir din närmaste chef i denna roll. Och vi, Maria och Johanna från Wise som ansvarar för denna rekrytering, kan inte annat än att hålla med.

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Senior rekryterare till ICA – också landets bästa

Som tidigare utannonserats bygger ICA landets bästa rekryteringsteam! Du som senior rekryterare kommer tillsammans med landets bästa rekryteringschef vara med från början och bygga ett team som förväntas göra stor skillnad.
“Det här är också det roligaste jobb du kan ha ” säger Åsa Daxberg som blir din chefs närmaste chef. Och vi, Maria och Johanna från Wise, som ansvarar för även denna rekrytering, kan inte annat än att hålla med…. Den här gången också!

Stockholm

Läs mer