Svenska Kyrkan i Uppsala söker en Lönespecialist

Tillsatt

Uppsala Konsultuppdrag

Svenska Kyrkan rekryterar nu en serviceinriktad Lönespecialist med ett intresse för system

Svenska Kyrkan rekryterar nu en serviceinriktad Lönespecialist med ett intresse för system

Till Svenska Kyrkan i Uppsala söker vi nu en lönespecialist. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där du blir anställd direkt hos kunden. Tillträde sker enligt överenskommelse.

 

Om Svenska Kyrkan

Att arbeta inom Svenska kyrkan innebär en stor spännvidd; allt från teologi och rättvisefrågor till fastighets- och finansfrågor. Vi bedriver ett långsiktigt arbete, både nationellt och internationellt. Här får du chans att göra verklig skillnad och bidra till en hållbar samhällsutveckling med människovärdet i centrum.

Svenska kyrkan har idag ca 22 000 anställda, varav ca 550 hör till den nationella nivån – kyrkokansliet i Uppsala. Kyrkokansliets uppdrag är att ansvara för frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. Den nationella nivån är kyrkans röst utåt såväl i det svenska samhället som internationellt.

 

Ditt uppdrag

Personalavdelningen består av 13 personer med kompetens inom lön, HR och ekonomi. Du kommer att tillhöra avdelningens personaladministrativa grupp som består av sex personer, vara 3 arbetar som lönespecialister i en liknande roll. Tillsammans hanterar ni löner för Kyrkokansliets anställda i Sverige och internationellt, samt ersättningar till ca 1000 förtroendevalda och uppdragstagare. Även försäkringar, pensioner, systemförvaltning, visumfrågor, skatter och sociala avgifter i utlandet samt bokföring hanteras inom den personaladministrativa gruppen och utvecklingsmöjligheterna för dig är stora. Ett stort fokus inom den personaladministrativa gruppen är nu att utveckla rutiner och arbetssätt för att säkerställa processer som är effektiva och bidrar till hög kvalitet. Exempel på arbetsuppgifter som ingår:

  • Arbeta med alla delar i löneberedningen
  • Tolkning och tillämpning av lagar och kollektivavtal
  • Service och support till verksamheten – både kansli- och utlandsplacerad personal, i frågor som rör lön, pension och försäkringar
  • Övrigt förekommande personaladministrativa uppgifter såsom upprättande av intyg, avstämningar och arkivering
  • Aktiv deltagande i utvecklande av nya rutiner och processer

 

Din bakgrund

Vi söker dig som har en löneutbildning eller motsvarande kunskaper. Du har flera års erfarenhet av kvalificerat lönearbete där du har arbetat med hela löneprocessen. Du är van vid att tolka och tillämpa lagar och avtal samt har tidigare arbetat med pensioner och försäkringar. Vidare har du goda kunskaper i Office-paketet, ett stort intresse för system och kan uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift. Det är mycket meriterande om du har arbetat i Agda och har grundläggande kunskaper inom bokföring.

Som person är du är positiv, flexibel och serviceinriktad. Du är noggrann, strukturerad och tar ansvar för givna deadlines – även under tidspress. Du trivs bra med att ha eget ansvar och kan arbeta självständigt, samtidigt som du samarbetar väl med dina kollegor. Vidare tror vi att du är utvecklingsbenägen och ser positivt på förändringar.

 

Om du vill veta mer

Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är Julia Goossens (070 433 57 35 julia.goossens@wise.se) och Emilie Runnegård (emilie.runnegard@wise.se).

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!

Vår rekryteringsprocess för konsulter

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

I ett första steg ringer vi dig, om vi är fortsatt intresserade av varandra träffas vi för en kompetensbaserad intervju som syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, går du vidare i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi har kontinuerliga avstämningar med konsult och kund för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Försäljningskoordinator till Yamaha Motor Scandinavia, Marint

Nu söker vi en försäljningskoordinator till Yamaha Motor Scandinavia Marint i Sickla.
Du erbjuds en affärsnära roll där du är navet i försäljningsavdelningen och den som håller koll på försäljningen, lager, prissättning och analys. Yamaha Motor Scandinavia Marint sitter i fina lokaler i Sickla och vill sprida glädje och förgylla fritiden för sina kunder med hjälp av sina produkter. Är det något som du kan identifiera dig med? Då är det en bra idé att läsa vidare.

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Nu söker vi en Office Manager till 2Secure

Vi söker dig som trivs i en roll där du får ge förstklassig service till både anställda, besökare och kunder. Du drivs av att ge det lilla extra och att vara spindeln i nätet och du erbjuds en central och viktig roll med stora utvecklingsmöjligheter.

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Facility Manager till JM

På JM är du med och driver utvecklingen framåt och tillsammans bygger vi framtidens samhällen.
JM söker nu en erfaren Facility Manager som aktivt ska driva och utveckla JMs huvudkontor.
Är du självständig, driven, ser lösningar och trivs med stora kontaktytor? Då är det här jobbet för dig.

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Forskningsassistent till Hjärt- Lungfonden

Vill du ha en central och viktig roll där ditt arbete verkligen gör skillnad?
Nu söker vi en Forskningsassistent till Hjärt-Lungfonden. Du kommer till ett härligt professionellt gäng i ett engagerande klimat med högt i tak. Vill du vara med på vår viktiga resa, i forskningsprojektet SCAPIS, där vi arbetar för att stoppa hjärt- och lungsjukdomar innan de uppstår?

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Kundtjänstchef

Nu söker vi en Kundtjänstchef till Nord Drivsystem. Du får en central roll och är den som fungerar som koordinator för teamet och leveransen mot kund. Du kommer att ansvara för ett härligt team bestående av nio självgående personer. Har du erfarenhet från tekniska branscher och brinner för kunddialog och personal? Då är det här rollen för dig!

Stockholm

Läs mer