Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Finsktalande redovisningsekonom till Willis Towers Watson

Vill du arbeta med kvalificerad redovisning i ett internationellt bolag? Globala risk- och försäkringsrådgivaren Willis Towers Watson söker dig!

Vill du arbeta med kvalificerad redovisning i ett internationellt bolag? Globala risk- och försäkringsrådgivaren Willis Towers Watson söker dig!

Vill du arbeta med kvalificerad redovisning i ett internationellt bolag? Globala risk- och försäkringsrådgivaren Willis Towers Watson söker dig som talar finska och vill arbeta brett i din roll tillsammans med ett gäng glada kollegor.
 

Din roll som redovisningsekonom

Vi söker en finsktalande redovisningsekonom med erfarenhet av brett arbete inom löpande redovisning och bokslut. Som redovisningsekonom kommer du dels att handha det finska bolagets redovisning och dels att arbeta med redovisning inom Willis. Du kommer vara del av ett dedikerat team om 4 personer som hjälps åt och värnar om varandra.
 

Exempel på arbetsuppgifter som ingår i tjänsten är:

  • Handhavande av det finska bolaget (leverantörsfakturor, betalningar, löpande bokföring, bokslut och årsredovisning)
  • Huvudkontaktperson mot ekonomienheten i Finland
  • Momsredovisning och momsavstämning
  • Löpande bokföring och avstämningar av lön, löneskatt och sociala avgifter
  • Utläggsredovisning och reseräkningar
  • Interna fördelningar och reserveringar
  • Delaktig i månads- och årsbokslut samt årsredovisning för Willis
  • Rapportering till moderbolaget
     

Utöver detta kommer du att vara delaktig i att förbättra processer och rutiner på avdelningen. Du rapporterar till Head of Reporting and Accounting och arbetar i affärssystemet Marathon. Willis Tower Watson sitter i ljusa moderna lokaler centralt i Stockholm.
 

Vem är du?

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi men som framförallt har flera års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, gärna i en internationell miljö. Du har goda erfarenheter inom redovisning och förstår hela det ekonomiska flödet och kopplingarna mellan resultat- och balansräkning. Du har tidigare erfarenhet av arbete i större affärssystem. Det är meriterande med erfarenhet av affärssystemet Marathon. Du talar finska, svenska och engelska och uttrycker dig utan bekymmer på dessa språk såväl i tal som skrift.

Vi söker dig som är en självgående, proaktiv och ansvarsfull person som trivs med såväl enskilt arbete som med att samarbeta. Du är noggrann och har ett ifrågasättande förhållningssätt och du säkerställer alltid kvaliteten i ditt eget arbete. Du är prestigelös och tycker om att arbeta med ”högt och lågt” samt ser det som ett naturligt inslag i din vardag att vara tillmötesgående och serviceinriktad. För att trivas i rollen bör du vara en glad och nyfiken person, som gärna delar med dig av din arbetsglädje och ditt goda humör, samtidigt som du har hög integritet.
 

Om Willis Tower Watson

Willis Towers Watson är en ledande global riskrådgivare och försäkringsförmedlare. Med rötter tillbaka till 1828 verkar Willis Towers Watson idag på samtliga kontinenter med mer än 40 000 anställda i 140 länder. Våra rådgivare är specialister inom operationella-, lednings-, och personrisker och har erfarenhet från alla branschsegment och verksamhetsområden – över hela världen.

I Sverige har vi varit verksamma sedan 1979 och är idag ca 180 medarbetare fördelade mellan våra kontor i Stockholm (HK), Göteborg, Malmö och Karlstad. Tillsammans med vårt systerföretag Max Matthiessen är Willis Towers Watson nordens största risk- och försäkringsrådgivare.
 

Ansökan

I denna process samarbetar Willis Tower Watson med EQonomy/Wise Professionals. Önskar du mer information eller har frågor om tjänsten kontakta Sofie Forsman på sofie.forsman@eqonomy.se. Vi ser fram emot att få din ansökan via eqonomy.se så snart som möjligt. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

 

Sökord: redovisningsansvarig, bolagsansvarig, accountant, financial accountant, finance accountant, senior redovisningsekonom, financial controller, ekonomiansvarig.