Lönespecialist till Bring Citymail Sweden AB

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Är du en erfaren och driven löneadministratör som vill ta nästa steg och axla rollen som lönespecialist på ett spännande företag söder om stan? Då kan du vara den som vi söker!

Nu söker vi en noggrann och ansvarstagande Lönespecialist till Bring Citymail Sweden AB. Bolaget står idag inför ett utvecklingsskede vad gäller de interna personalsystemen. Du erbjuds att vara en del av ett bolag med spännande utmaningar och där du får möjlighet att vara med och bidra på företagets utvecklingsresa.

Bring Citymail sitter i fina lokaler i Västberga industriområde med ca 7 minuters bussförbindelse alternativt 20 minuters gångväg till Älvsjö, Årstaberg eller Telefonplan. Löneteamet består idag av 6 personer som arbetar gentemot hela bolaget. Anställningen är en tillsvidare anställning på heltid och du kommer rapportera direkt till Lönechefen.   

Om rollen

Denna roll är en ny roll inom företaget som kommer innebära att du sköter hela löneprocessen från ax till limpa. Dessutom är det du som är specialisten på löneavdelningen, som med sin erfarenhet och kompetens kan vara stöttande gentemot dina kollegor. Rollen innebär också att du är en länk från lönechef och systemförvaltare till resten av medarbetarna på avdelningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Arbeta med hela löneprocessen inklusive tjänstebilshantering, pensioner, försäkring och förmåner
  • Tolkning/tillämpning av kollektivavtal och gällande lagar relaterade till löneområdet
  • Vara uppdaterad inom skattelagstiftningen relaterade till löneområdet (t ex inkomst/lön, kostnadsersättningar och förmåner)
  • Ha god förståelse för ekonomi och kunskap om de ekonomiska rapporter som Löneavdelningen tillhandahåller Ekonomiavdelningen (bokföringsorder, semesterskuld, arbetsgivardeklarationen)
  •  Lönesystemsförvaltning (t ex parameteruppsättningar, korrigeringar i löneregler och lönearter, samt ändring i konteringsuppsättningar) 

Vem är du?

Vi söker dig som arbetat självständigt som löneadministratör under minst 5 år och haft ett helhetsansvar. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning såsom en KY-utbildning inom lön alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Du bör även ha erfarenhet av lönesystemet Agda.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du är en driven person som vill ta ansvar. Du stimuleras av utmaningar och vill vara en del av utvecklingen och effektiviseringen i de genomföranden av våra processer och arbetsmetoder vi gör i samband med bytet av vårat lönesystem. Då du kommer ha många kontaktytor ute i organisationen är det av stor vikt att du är serviceinriktad och kommunikativ. Goda kunskaper i Excel underlättar arbetet och ökar möjligheterna för ett lyckat resultat.   

Om företaget

Bring Citymail är en av de största aktörerna inom post och logistik i Norden. Bring Citymail ingår i koncernen Posten Norge as vars vision är att varar ”världens mest framtidsinriktade post- och logistikkoncern”.

Bring Citymail hjälper företag, organisationer och myndigheter med hållbar, säker och effektiv leverans av post, tidningar och brevlådepaket. Våra kunder anlitar oss som partner för att nå rätt person, vid rätt tidpunkt, med rätt budskap. Vi startade 1991 som världens första fria postföretag. Bring Citymail Sweden AB omsätter en miljard och har ca: 2 000 medarbetare samt når 60 procent av Sveriges hushåll och företag. Och vi fortsätter att utmana marknaden. Våra värderingar; Ärlighet, Respekt, Samarbete, Öppenhet och Mod, styr vårt sätt att arbeta och bidrar till mångfald och en inkluderande arbetsplats. Bring Citymail Stockholm och Pressens Morgontjänst. Totalt antal anställda inom Bring Citymail bolagen är ca 4 000 medarbetare. Läs mer på www.bring.se

Till följd av Bring Citymails engagemang för individen i organisationen, genom kompetenshöjande åtgärder och inspirerande anda, har vi blivit utsedda till ett av Sveriges 100 mest spännande karriärföretag fem år i rad – 2013, 2014, 2015, 2016 och 2017. I vårt rekryteringsarbete är målsättningen en jämn könsfördelning och bred mångfald ur alla aspekter. Vi behöver få in fler medarbetare med olika bakgrund, förutsättningar och livserfarenheter för att Bring Citymails verksamhet ska uppnå sin fulla potential. Vi fokuserar på vad du kan, inte på vem du är.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta kandidatansvarig Julia Goossens (070 433 57 35, julia.goossens@wise.se).

Intervjuer kommer ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan. Varmt välkommen med din ansökan via www.wise.se

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Executive Assistant sökes till Euro Accident

Vill du jobba på en arbetsplats där hälsa och rätt försäkring är navet i verksamheten?
Där kulturen genomsyras av ledord som att ”vi bryr oss om varandra”, ”vi agerar nu” och ”vi vågar testa nya saker”? Rollen är ny och det finns stora möjligheter att påverka innehållet där du primärt stöttar chefsjuristen och ledningsgruppen som består av åtta personer.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Communication & PR Manager

Adapteo skapar flexibla och anpassningsbara byggnader för ett mer hållbart och tillgängligt samhälle. Nu söker vi dig som vill ta en aktiv roll som Communication & PR Manager i uppbyggnaden av ett nytt varumärke!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer