Reskontrachef till Bilia

Tillsatt

Solna Rekrytering

Drivs du av ledarskap, förändring och utveckling? Då kanske du vill vara med på Bilias fortsatta utvecklingsresa.

Till Bilias ekonomiavdelning i Solna söker vi en Reskontrachef till att leda och utveckla arbetet inom kund- och leverantörsreskontra. Redovisningsavdelningen består av totalt 45 medarbetare, varav 15 arbetar inom reskontra. Ekonomiavdelningens vision är att vara bäst i branschen på ekonomi avseende kostnadseffektivitet och genom ständig utveckling möta kraven från branschens bästa servicebolag. Bilia erbjuder dig en spännande och social arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter.

Om rollen

Rollen som Reskontrachef innebär en spännande kombination av lika delar av:

  •          Personalansvar
  •          Operativt arbete
  •          Processutveckling.

Avdelningen ansvarar för kundreskontrahantering, leverantörsfakturahantering och löpande redovisning kopplat till kund- och leverantörsreskontra. Servicenivån är hög då det är mycket kontakt med såväl interna som externa kunder samt leverantörer.

Som Reskontrachef ingår du i ett redovisningsforum där målsättningen är att utveckla och driva processer och rutiner för att skapa effektiva flöden och gemensamma arbetssätt kopplat till Bilias ekonomimodell. Reskontran hanterar idag fem juridiska bolag med ett årligt flöde runt 400.000 st. leverantörsfakturor samt 420.000 st. kundfakturor.

För närvarande pågår ett projekt för att effektivisera och digitalisera Bilias fakturaflöden. I ditt arbete som Reskontrachef kommer du ha processansvar och du driver processutveckling med egna ansvarsområden. Du rapporterar till koncernens ekonomichef och ingår i en operativ ledningsgrupp.

Kompetenskrav
Du har ekonomisk utbildning från högskola eller flerårig erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och trivs med att förbättra och effektivisera hantering av kund- och leverantörsfakturor. Du har erfarenhet av personalansvar. Kunskap i systemen IFS och MediusFlow samt branscherfarenhet är meriterande, goda kunskaper i Excel är ett krav.

Personliga egenskaper
Som person är du positiv och självgående. Bilia söker en lagspelare som är lyhörd för andra medarbetare och chefer samt bidrar till ett gott arbetsklimat. Du är resultatorienterad och drivande kombinerat med en prestigelöshet och en stor känsla för service. För dig som vill söka tjänsten är det självklart att du delar målsättningen att bli branschens bästa servicebolag samt är beredd att satsa hela vägen och lite till.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Bilia med EQonomy/Wise Professionals. Önskar du mer information kontakta ansvarig rekryteringskonsult Erika Lantz Paulsen på 076–000 18 62. Vi ser fram emot att få din ansökan via eqonomy.se så snart som möjligt, dock senast 16:e juni. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Välkommen med din ansökan!

Om Bilia
Bilia är Nordens största bilkedja med ca 100 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Belgien och Luxemburg. Här jobbar och runt 3 600 medarbetare som tillsammans dagligen strävar efter att skapa en positiv upplevelse för alla människor som besöker Bilia. På samtliga marknader erbjuds kunderna bilförsäljning, finansiering, verkstadstjänster samt tillbehörs. Och reservdelsförsäljning. I Sverige har vi sammanlagt 73 anläggningar och finns i regionerna Stockholm, Göteborg, Malmö, Mälardalen och Skaraborg. Den svenska marknaden har nio nybilsmärken: Volvo,, BMW, Lexus, Ford, Renault, Hyundai, Mini, Dacia och Toyota. Vår affärsidé är att erbjuda service, bilförsäljning och tilläggstjänster som ger ett varaktigt mervärde för våra kunder. År 2015 omsatte Biliakoncernen ca 20,5 miljarder.

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Video Content Producer till Wise Professionals

Som Video Content Producer hos Wise Professionals kommer du redan första dagen svepas med i en företagskultur där allt är möjligt. Där film är en självklar del i vardagen och där dina idéer blir verklighet. Vi är redan nyfikna på vem du är som filmskapare och vill att du ska ha den roligaste tiden i din karriär hos oss. Är du redo att kavla upp ärmarna och ta fram film som får oss att både tappa andan och hakan?

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Nu söker vi en analytisk kundrådgivare till 2Secure

Du erbjuds en dynamisk roll på ett branschledande företag där du tillsammans med ditt team bidrar till ett tryggare samhälle. Trivs du i kundmötet, är duktig på analys, är konsultativ och rådgivande, då kan det här vara rollen för dig!

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Scandinavian HR Manager till CERTEGO

CERTEGO har anor från industriell låsverksamhet som startades redan för 150 år sedan. Vi tillhör koncernen ASSA ABLOY och vägen fram till dagens högteknologiska företag har kantats av ett stort antal bolagsfusioner och förvärv över hela Norden.

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Landets bästa rekryteringschef till ICA

Nu går startskottet för uppbyggnaden av inget mindre än landets bästa rekryteringsteam! Du som rekryteringschef kommer forma och leda funktionen med några av Sveriges bästa rekryterare i en roll där du förväntas göra enorm skillnad.
“Det här kan på allvar vara det roligaste jobb du kan ha ” Så säger Åsa Daxberg som blir din närmaste chef i denna roll. Och vi, Maria och Johanna från Wise som ansvarar för denna rekrytering, kan inte annat än att hålla med.

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Senior rekryterare till ICA – också landets bästa

Som tidigare utannonserats bygger ICA landets bästa rekryteringsteam! Du som senior rekryterare kommer tillsammans med landets bästa rekryteringschef vara med från början och bygga ett team som förväntas göra stor skillnad.
“Det här är också det roligaste jobb du kan ha ” säger Åsa Daxberg som blir din chefs närmaste chef. Och vi, Maria och Johanna från Wise, som ansvarar för även denna rekrytering, kan inte annat än att hålla med…. Den här gången också!

Stockholm

Läs mer