Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

HR-specialist till Bonnierförlagen

”Folk säger att Samuel och Laide var själsfränder, att deras kärlekshistoria var helt jävla magisk, att dom var menade för varandra. Folk säger att Samuel gjorde det för att hämnas, för att han var svartsjuk, för att han ville tvinga Laide att minnas honom. Folk säger att det aldrig hade hänt om inte Vandad hade blandat sig i, att det var Vandads fel, att Vandad gjorde vad som helst för pengar.”

Detta är ett utdrag ur Augustprisbelönade boken Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri, en av de många böcker vi gav ut förra året. Är du en affärsmässig HR-specialist som är väl insatt i alla delar av HR-arbetet, men som också har ett stort intresse för att lyfta HR till en mer strategisk nivå? Och vill du arbeta i en stor organisation med attraktivt varumärke, spännande miljö och produkter som gör skillnad för samhället? Sök då rollen som HR-specialist på Bonnierförlagen så att fantastiska böcker likt denna blir en del av din vardag.

Vi erbjuder
Hos oss får du en roll med stor påverkan och möjlighet att vara med och fortsätta arbetet med att ompositionera vår HR-avdelning tillsammans med kompetenta kollegor. Du kommer arbeta i en föränderlig miljö där det digitala skiftet pågår och där vi varje dag sprider berättelser som berör, upplyser, underhåller och utvecklar.

Den vi söker
Du ska ha en akademisk utbildning inom PAO eller motsvarande samt flera års erfarenhet från en liknande, bred HR-roll i en organisation där HR har en tydlig koppling till affären. Du ska ha god erfarenhet av de områden/processer som normalt ingår i HR-arbetet som arbetsrätt, förhandling, arbetsmiljöfrågor och rekrytering.  

Du bör ha strategisk höjd och erfarenhet från en större organisation där man har haft eget ansvar för ett affärsområde/verksamhet. Att ha drivit förändringsarbete, arbetat med olika typer av kollektivavtal, olika testverktyg är meriterande. Likaså om du har arbetat med implementation av HR-system.

Du förväntas säkerställa en struktur för HR-arbetet som bidrar till verksamhetens framgång och arbeta proaktivt med HR-frågor för att kunna lägga mer tid på utveckling än på hjälpande arbete. Samt utbilda och vägleda cheferna i HR-relaterade frågor och tillhandahålla konkreta verktyg och hjälpmedel för dem i deras arbete.

Exempel på arbetsuppgifter

  •          Utveckla policys
  •          Kompetenskartläggning och kompetensförsörjning
  •          Rekryteringar och omställningar
  •          Rehabfrågor
  •          Stöd till bolagets chefer
  •          Utbildning
  •          Utveckla och förändra befintliga processer

Om Bonnierförlagen
Bonnierförlagen är en del av Bonnier Books som ingår i koncernen Bonnier AB. Sedan 1992 inryms Bonniers svenska bokförlags- och bokklubbsverksamhet i Bonnierförlagen AB som sitter i fina, historiska lokaler på Sveavägen 56. Förlagen utgörs bland annat av Albert Bonniers Förlag, Bokförlaget Forum, Bonnier Audio, Bonnier Carlsen, Bonnier Fakta, Bonnier Pocket, Rebus och Wahlström & Widstrand. Bokklubbsverksamheten består av Bonniers Bokklubb, Bokklubben Svalan, Spänningszonen, Lyssnarklubben samt Månadens Bok. HR-funktionen hanterar flertalet av de svenska bolagen inom Bonnier Books och ca 500 medarbetare.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lisa Sidén på lisa.siden@wise.se eller 076-525 38 51. Varmt välkommen med din ansökan med CV, personligt brev via www.wise.se/jobb. Nu är vi inne i en semesterperiod och urval plus intervjuer kommer därför att ske från och med v.33. Sista ansökningsdatum är den 18 augusti.