HR-specialist till Bonnierförlagen

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

”Folk säger att Samuel och Laide var själsfränder, att deras kärlekshistoria var helt jävla magisk, att dom var menade för varandra. Folk säger att Samuel gjorde det för att hämnas, för att han var svartsjuk, för att han ville tvinga Laide att minnas honom. Folk säger att det aldrig hade hänt om inte Vandad hade blandat sig i, att det var Vandads fel, att Vandad gjorde vad som helst för pengar.”

Detta är ett utdrag ur Augustprisbelönade boken Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri, en av de många böcker vi gav ut förra året. Är du en affärsmässig HR-specialist som är väl insatt i alla delar av HR-arbetet, men som också har ett stort intresse för att lyfta HR till en mer strategisk nivå? Och vill du arbeta i en stor organisation med attraktivt varumärke, spännande miljö och produkter som gör skillnad för samhället? Sök då rollen som HR-specialist på Bonnierförlagen så att fantastiska böcker likt denna blir en del av din vardag.

Vi erbjuder
Hos oss får du en roll med stor påverkan och möjlighet att vara med och fortsätta arbetet med att ompositionera vår HR-avdelning tillsammans med kompetenta kollegor. Du kommer arbeta i en föränderlig miljö där det digitala skiftet pågår och där vi varje dag sprider berättelser som berör, upplyser, underhåller och utvecklar.

Den vi söker
Du ska ha en akademisk utbildning inom PAO eller motsvarande samt flera års erfarenhet från en liknande, bred HR-roll i en organisation där HR har en tydlig koppling till affären. Du ska ha god erfarenhet av de områden/processer som normalt ingår i HR-arbetet som arbetsrätt, förhandling, arbetsmiljöfrågor och rekrytering.  

Du bör ha strategisk höjd och erfarenhet från en större organisation där man har haft eget ansvar för ett affärsområde/verksamhet. Att ha drivit förändringsarbete, arbetat med olika typer av kollektivavtal, olika testverktyg är meriterande. Likaså om du har arbetat med implementation av HR-system.

Du förväntas säkerställa en struktur för HR-arbetet som bidrar till verksamhetens framgång och arbeta proaktivt med HR-frågor för att kunna lägga mer tid på utveckling än på hjälpande arbete. Samt utbilda och vägleda cheferna i HR-relaterade frågor och tillhandahålla konkreta verktyg och hjälpmedel för dem i deras arbete.

Exempel på arbetsuppgifter

  •          Utveckla policys
  •          Kompetenskartläggning och kompetensförsörjning
  •          Rekryteringar och omställningar
  •          Rehabfrågor
  •          Stöd till bolagets chefer
  •          Utbildning
  •          Utveckla och förändra befintliga processer

Om Bonnierförlagen
Bonnierförlagen är en del av Bonnier Books som ingår i koncernen Bonnier AB. Sedan 1992 inryms Bonniers svenska bokförlags- och bokklubbsverksamhet i Bonnierförlagen AB som sitter i fina, historiska lokaler på Sveavägen 56. Förlagen utgörs bland annat av Albert Bonniers Förlag, Bokförlaget Forum, Bonnier Audio, Bonnier Carlsen, Bonnier Fakta, Bonnier Pocket, Rebus och Wahlström & Widstrand. Bokklubbsverksamheten består av Bonniers Bokklubb, Bokklubben Svalan, Spänningszonen, Lyssnarklubben samt Månadens Bok. HR-funktionen hanterar flertalet av de svenska bolagen inom Bonnier Books och ca 500 medarbetare.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lisa Sidén på lisa.siden@wise.se eller 076-525 38 51. Varmt välkommen med din ansökan med CV, personligt brev via www.wise.se/jobb. Nu är vi inne i en semesterperiod och urval plus intervjuer kommer därför att ske från och med v.33. Sista ansökningsdatum är den 18 augusti. 

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Video Content Producer till Wise Professionals

Som Video Content Producer hos Wise Professionals kommer du redan första dagen svepas med i en företagskultur där allt är möjligt. Där film är en självklar del i vardagen och där dina idéer blir verklighet. Vi är redan nyfikna på vem du är som filmskapare och vill att du ska ha den roligaste tiden i din karriär hos oss. Är du redo att kavla upp ärmarna och ta fram film som får oss att både tappa andan och hakan?

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Nu söker vi en analytisk kundrådgivare till 2Secure

Du erbjuds en dynamisk roll på ett branschledande företag där du tillsammans med ditt team bidrar till ett tryggare samhälle. Trivs du i kundmötet, är duktig på analys, är konsultativ och rådgivande, då kan det här vara rollen för dig!

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Scandinavian HR Manager till CERTEGO

CERTEGO har anor från industriell låsverksamhet som startades redan för 150 år sedan. Vi tillhör koncernen ASSA ABLOY och vägen fram till dagens högteknologiska företag har kantats av ett stort antal bolagsfusioner och förvärv över hela Norden.

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Landets bästa rekryteringschef till ICA

Nu går startskottet för uppbyggnaden av inget mindre än landets bästa rekryteringsteam! Du som rekryteringschef kommer forma och leda funktionen med några av Sveriges bästa rekryterare i en roll där du förväntas göra enorm skillnad.
“Det här kan på allvar vara det roligaste jobb du kan ha ” Så säger Åsa Daxberg som blir din närmaste chef i denna roll. Och vi, Maria och Johanna från Wise som ansvarar för denna rekrytering, kan inte annat än att hålla med.

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Senior rekryterare till ICA – också landets bästa

Som tidigare utannonserats bygger ICA landets bästa rekryteringsteam! Du som senior rekryterare kommer tillsammans med landets bästa rekryteringschef vara med från början och bygga ett team som förväntas göra stor skillnad.
“Det här är också det roligaste jobb du kan ha ” säger Åsa Daxberg som blir din chefs närmaste chef. Och vi, Maria och Johanna från Wise, som ansvarar för även denna rekrytering, kan inte annat än att hålla med…. Den här gången också!

Stockholm

Läs mer