Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

HR-Controller till Ahlsell

Har du erfarenhet av analysarbete och statistik, ett stort intresse för HR och vill ha en roll där du har möjlighet att utveckla och utvecklas? Nu söker Ahlsell dig som vill vara med på deras utvecklingsresa!

Om rollen

Rollen som HR-Controller utgör en nyckelfunktion och rapporterar direkt till HR/Lön. I rollen ansvarar du för insamlandet av personalrelaterad data i syfte att analysera och skapa nyckeltal samt relevanta rapporter för organisationen. Du förväntas bidra både operativt och strategiskt gällande personalfrågor där du har helhetsperspektivet för bolagets verksamhet. Tjänsten har många kontaktytor, både gentemot ledning och övriga verksamheten.

I rollen kommer du bland annat att arbeta med:

  •  Utveckla, ta fram och analysera personalrelaterade nyckeltal
  •  Ta fram och sammanställa kvalitetsrapporter
  •  Uppföljning för personalrelaterade projekt
  •  Chefsstöd vad gäller statistik och nyckeltal
  •  Systemägare

Vem är du?Vi söker dig som har några års erfarenhet av analysarbete med vana av att hantera stora datamängder. Vi ser helst att du har en likande roll idag och har erfarenhet från att arbeta med statistik. Du har en relevant utbildning inom ekonomi, statistik eller lön med HR-inriktning. Du har gärna erfarenhet av och kan självständigt driva frågor på operativ såväl som strategisk nivå. Du har god analytisk förmåga, systemvana och mycket goda kunskaper i Excel. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av att driva utvecklingsarbeten och projekt.

För att lyckas i rollen krävs en mycket god social och kommunikativ förmåga i kombination med ett prestigelöst förhållningssätt. Du är nyfiken, lyhörd, drivande och resultatorienterad samt trivs i en roll där du får ta egna initiativ. Du har ett stort pedagogiskt intresse och lätt för att kommunicera och engagera på olika nivåer i organisationen och kan med lätthet förklara analyser och nyckeltal för övriga verksamhet. 

Ta chansen och ansök!
I denna rekrytering samarbetar Ahlsells med EQonomy/Wise Professionals. Önskar du mer information kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Schramm (asa.schramm@eqonomy.se) eller kandidatansvarig Jenna Hemberg (jenna.hemberg@eqonomy.se). Vi ser fram emot att få din ansökan via eqonomy.se så snart som möjligt. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan. Varmt välkommen att söka!

Om AhlsellAhlsell koncernen är ett tekniskt handelsbolag inom VVS, El, Verktyg & Maskiner och Kyl. Bolaget grundades 1877 och börsnoterades 2016. Ahlsell ägs av CVC Capital Partners sedan februari 2012 och har en årlig omsättning på cirka 25 miljarder kronor, varav cirka 15 miljarder i Sverige. Koncernen har cirka 5 500 medarbetare, och finns på över 250 platser i Sverige, Ryssland, Norge, Finland, Danmark och Baltikum.

Förmåner: Friskvård, Föräldralön, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal, Personalrabatt, Sommartid