Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

HR-assistent

Vi söker efter dig som vill arbeta i en bred roll med stora utvecklingsmöjligheter hos Stena Metall.

Stena Metall är ett spännande bolag i frammarsch och är en koncern med fokus på återvinning. I samarbete med oss på Wise Professionals söker vi nu efter en HR-assistent. Detta är ett konsultuppdrag via Wise Professionals på heltid under ett års tid, med start i november 2017.

Ditt uppdrag
Som HR-assistent hos Stena Metall kommer du att arbeta tätt tillsammans med dina kollegor och brett inom HR-administration. Dina arbetsdagar kommer att variera från dag till dag eftersom alla HR-assistenter har kunskap och ansvar kring samtliga delar av det administrativa HR-arbetet. I din roll kommer du att ha ett administrativt ansvar gentemot flera bolag i koncernen, där dina främsta kontaktpersoner kommer vara respektive HR-ansvarig i de olika bolagen.

Du ansvarar exempelvis för administration kring:

  • Certifikat och utbildningar
  • Förmåner
  • Rekryteringsadministration
  • Nyanställningar
  • Rehabiliteringsärenden
  • Underlag och statistik för exempelvis sjukanmälningar

Som HR-assistent ingår du i den administrativa delen av HR-avdelningen, som består av två andra HR-assistenter samt fyra löneadministratörer. Avdelningen fungerar som en servicefunktion för hela koncernen som totalt består av åtta affärsområden. Eftersom bolaget ständigt förnyar och förbättrar sina rutiner och processer har avdelningen även vissa utvecklingsprojekt som du kan komma att involveras i.

Din bakgrund
Du som söker behöver ha en eftergymnasial utbildning inom personal- och organisation och det är starkt meriterande om du tidigare har arbetat som HR-assistent. Om du inte har arbetat i en liknande roll är det meriterande att du har samlat på dig arbetslivserfarenhet från andra organisationer, gärna i serviceinriktade roller och/eller med ett internationellt fokus. Vidare behöver du ha en grundförståelse för kollektivavtal, arbetsprocesser samt organisationsstrukturer.

I den här rekryteringsprocessen lägger vi stort fokus på dina egenskaper och din personliga mognad. Arbetet kräver att du är trygg i dig själv och på avdelningen värdesätts att du vågar komma med egna förslag och idéer till förbättring. Som person behöver du trivas med ett flexibelt arbetssätt där du kan bli avbruten mitt i en arbetsuppgift. Det ställer krav på din prioriteringsförmåga men också på ditt sätt att arbeta proaktivt för att ligga steget före cheferna. Arbetet innebär att administrera vissa känsliga ärenden vilket innebär att du dessutom behöver ha hög integritet samt vara noggrann och strukturerad som person. Eftersom du kommer att arbeta i team samt har många olika kontaktytor är det viktigt att du är ödmjuk och duktig på att anpassa dig till olika arbetsuppgifter, samtidigt som du kan följa upp och självständigt se vad som behöver göras.

Om Stena Metall
Stena Metallkoncernen löser kundens behov och förvandlar avfall till något värdefullt. I koncernen ingår också förädling och distribution av stål och aluminium, internationell handel med metaller och olja samt finansverksamhet. Verksamheten finns på mer än 200 platser i 10 länder och är ca 3 500 anställda. Denna tjänst riktar sig främst mot bolagen i Sverige med ca 2 000 anställda.

Stena Metallkoncernen är ett ledande återvinningsföretag. Bland verksamheterna ingår också produktion av aluminium från återvunnen råvara, leveranser av stålprodukter, finansverksamhet samt internationell handel med stål, metaller och olja. Stena Metallkoncernen bedriver verksamheter inom åtta affärsområden på mer än 200 platser i tio länder. Koncernens drygt 3 000 medarbetare jobbar varje dag nära våra kunder för att skapa nya värden som alla tjänar på – företagen, miljön och samhället i stort. Vi återvinner varje år fem miljoner ton avfall. Vi förser samhället med nödvändiga råvaror, stålprodukter och marina bränslen. Med forskning och utveckling arbetar vi för att möta framtidens utmaningar.

När du blir en av oss
Som konsult hos Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.

Om du vill veta mer
Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är kandidatansvarig Stina Scheller (stina.scheller@wise.se, 076- 000 18 52) och konsultchef Anette Hartlin (anette.hartlin@wise.se, 073-521 65 04).

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Ser fram emot att höra från dig!

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter