HR-assistent

Tillsatt

Göteborg Konsultuppdrag

Vi söker efter dig som vill arbeta i en bred roll med stora utvecklingsmöjligheter hos Stena Metall.

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter

Stena Metall är ett spännande bolag i frammarsch och är en koncern med fokus på återvinning. I samarbete med oss på Wise Professionals söker vi nu efter en HR-assistent. Detta är ett konsultuppdrag via Wise Professionals på heltid under ett års tid, med start i november 2017.

Ditt uppdrag
Som HR-assistent hos Stena Metall kommer du att arbeta tätt tillsammans med dina kollegor och brett inom HR-administration. Dina arbetsdagar kommer att variera från dag till dag eftersom alla HR-assistenter har kunskap och ansvar kring samtliga delar av det administrativa HR-arbetet. I din roll kommer du att ha ett administrativt ansvar gentemot flera bolag i koncernen, där dina främsta kontaktpersoner kommer vara respektive HR-ansvarig i de olika bolagen.

Du ansvarar exempelvis för administration kring:

  • Certifikat och utbildningar
  • Förmåner
  • Rekryteringsadministration
  • Nyanställningar
  • Rehabiliteringsärenden
  • Underlag och statistik för exempelvis sjukanmälningar

Som HR-assistent ingår du i den administrativa delen av HR-avdelningen, som består av två andra HR-assistenter samt fyra löneadministratörer. Avdelningen fungerar som en servicefunktion för hela koncernen som totalt består av åtta affärsområden. Eftersom bolaget ständigt förnyar och förbättrar sina rutiner och processer har avdelningen även vissa utvecklingsprojekt som du kan komma att involveras i.

Din bakgrund
Du som söker behöver ha en eftergymnasial utbildning inom personal- och organisation och det är starkt meriterande om du tidigare har arbetat som HR-assistent. Om du inte har arbetat i en liknande roll är det meriterande att du har samlat på dig arbetslivserfarenhet från andra organisationer, gärna i serviceinriktade roller och/eller med ett internationellt fokus. Vidare behöver du ha en grundförståelse för kollektivavtal, arbetsprocesser samt organisationsstrukturer.

I den här rekryteringsprocessen lägger vi stort fokus på dina egenskaper och din personliga mognad. Arbetet kräver att du är trygg i dig själv och på avdelningen värdesätts att du vågar komma med egna förslag och idéer till förbättring. Som person behöver du trivas med ett flexibelt arbetssätt där du kan bli avbruten mitt i en arbetsuppgift. Det ställer krav på din prioriteringsförmåga men också på ditt sätt att arbeta proaktivt för att ligga steget före cheferna. Arbetet innebär att administrera vissa känsliga ärenden vilket innebär att du dessutom behöver ha hög integritet samt vara noggrann och strukturerad som person. Eftersom du kommer att arbeta i team samt har många olika kontaktytor är det viktigt att du är ödmjuk och duktig på att anpassa dig till olika arbetsuppgifter, samtidigt som du kan följa upp och självständigt se vad som behöver göras.

Om Stena Metall
Stena Metallkoncernen löser kundens behov och förvandlar avfall till något värdefullt. I koncernen ingår också förädling och distribution av stål och aluminium, internationell handel med metaller och olja samt finansverksamhet. Verksamheten finns på mer än 200 platser i 10 länder och är ca 3 500 anställda. Denna tjänst riktar sig främst mot bolagen i Sverige med ca 2 000 anställda.

Stena Metallkoncernen är ett ledande återvinningsföretag. Bland verksamheterna ingår också produktion av aluminium från återvunnen råvara, leveranser av stålprodukter, finansverksamhet samt internationell handel med stål, metaller och olja. Stena Metallkoncernen bedriver verksamheter inom åtta affärsområden på mer än 200 platser i tio länder. Koncernens drygt 3 000 medarbetare jobbar varje dag nära våra kunder för att skapa nya värden som alla tjänar på – företagen, miljön och samhället i stort. Vi återvinner varje år fem miljoner ton avfall. Vi förser samhället med nödvändiga råvaror, stålprodukter och marina bränslen. Med forskning och utveckling arbetar vi för att möta framtidens utmaningar.

När du blir en av oss
Som konsult hos Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.

Om du vill veta mer
Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är kandidatansvarig Stina Scheller (stina.scheller@wise.se, 076- 000 18 52) och konsultchef Anette Hartlin (anette.hartlin@wise.se, 073-521 65 04).

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Ser fram emot att höra från dig!

Vår rekryteringsprocess för konsulter

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

I ett första steg ringer vi dig, om vi är fortsatt intresserade av varandra träffas vi för en kompetensbaserad intervju som syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, går du vidare i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi har kontinuerliga avstämningar med konsult och kund för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Video Content Producer till Wise Professionals

Som Video Content Producer hos Wise Professionals kommer du redan första dagen svepas med i en företagskultur där allt är möjligt. Där film är en självklar del i vardagen och där dina idéer blir verklighet. Vi är redan nyfikna på vem du är som filmskapare och vill att du ska ha den roligaste tiden i din karriär hos oss. Är du redo att kavla upp ärmarna och ta fram film som får oss att både tappa andan och hakan?

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Nu söker vi en analytisk kundrådgivare till 2Secure

Du erbjuds en dynamisk roll på ett branschledande företag där du tillsammans med ditt team bidrar till ett tryggare samhälle. Trivs du i kundmötet, är duktig på analys, är konsultativ och rådgivande, då kan det här vara rollen för dig!

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Scandinavian HR Manager till CERTEGO

CERTEGO har anor från industriell låsverksamhet som startades redan för 150 år sedan. Vi tillhör koncernen ASSA ABLOY och vägen fram till dagens högteknologiska företag har kantats av ett stort antal bolagsfusioner och förvärv över hela Norden.

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Landets bästa rekryteringschef till ICA

Nu går startskottet för uppbyggnaden av inget mindre än landets bästa rekryteringsteam! Du som rekryteringschef kommer forma och leda funktionen med några av Sveriges bästa rekryterare i en roll där du förväntas göra enorm skillnad.
“Det här kan på allvar vara det roligaste jobb du kan ha ” Så säger Åsa Daxberg som blir din närmaste chef i denna roll. Och vi, Maria och Johanna från Wise som ansvarar för denna rekrytering, kan inte annat än att hålla med.

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Senior rekryterare till ICA – också landets bästa

Som tidigare utannonserats bygger ICA landets bästa rekryteringsteam! Du som senior rekryterare kommer tillsammans med landets bästa rekryteringschef vara med från början och bygga ett team som förväntas göra stor skillnad.
“Det här är också det roligaste jobb du kan ha ” säger Åsa Daxberg som blir din chefs närmaste chef. Och vi, Maria och Johanna från Wise, som ansvarar för även denna rekrytering, kan inte annat än att hålla med…. Den här gången också!

Stockholm

Läs mer