Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Kundreskontrachef till Swedol

Är du en kommunikativ ekonom med framåtanda? Trivs du i en föränderlig miljö och har erfarenhet från ledarskap? Nu söker vi dig som vill arbeta på en utvecklande arbetsplats där du har möjlighet att växa!

Swedol är en innovativ partner till professionella användare med kunder inom exempelvis åkeri-, bygg-, industri- och jordbrukssektorn. Swedol har haft en stark framväxt de senaste åren, både genom tillväxt och förvärv. Rollen är placerad på Swedols huvudkontor i Tyresö och man ansvarar för ett team om 5 personer och rapporterar till koncernredovisningschefen.

Om rollenI rollen som kundreskontrachef har du huvudansvaret för kundreskontraprocessen, från order till betalning, i koncernen samt personalansvar för medarbetarna i gruppen. Du blir en del av ett team där man backar upp varandra. Exempel på arbetsuppgifter:

  • Leda och fördela arbetet i gruppen
  • Introducera, coacha, uppmuntra och följa upp avdelningens samtliga medarbetare
  • Ansvara för månadsavstämningar rörande kundfakturaprocessen
  • Stödja organisationen i analys, uppföljning och rapporteringsfrågor
  • Förhandla externa avtal och omförhandla villkor vid behov
  • Sätta relevanta KPI:er för avdelningen och följa upp dessa på regelbunden basis.
  • Delta vid upprättandet av årsredovisning för koncernens samtliga bolag
  • Säkerställa att rutiner för avdelningen följs och att rapporteringen sker korrekt och i tid

För att trivas i rollen som kundreskontrachef är du van att jobba strukturerat och brett där du har förmågan att sätta struktur och skapa rutiner.

Vem är du?Du har erfarenhet från kundreskontra sedan tidigare samt ett brett ekonomisk kunnande. Då det är en ledarroll tror vi att du har erfarenhet av personalansvar, teamansvar eller arbetsledande ansvar. Du har också god förståelse för redovisning samt kunskap i olika typer av ekonomisystem.

Som person är du kommunikativ, prestigelös, strukturerad och noggrann. Du har vidare förmågan att lyfta blicken och se utvecklingsområden och tycker det är roligt att driva förändringsprojekt.

AnsökanI denna rekrytering samarbetar Swedol med EQonomy/Wise Professionals. Önskar du mer information kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Schramm (asa.schramm@eqonomy.se) eller kandidatansvarig Jenna Hemberg (jenna.hemberg@eqonomy.se). Vi ser fram emot att få din ansökan via eqonomy.se så snart som möjligt. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Om SwedolSwedolkoncernen är multispecialist för den professionella användaren. Vi erbjuder kvalitativa varor och tjänster på ett enkelt och proffsigt sätt.

Vi har webbhandel och cirka 100 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland under varumärkena Swedol, Grolls, Univern och Nima. Kunderna finns huvudsakligen inom områdena Bygg och anläggning, Industri och verkstad, Åkeri och transport, Jord- och skogsbruk samt Offentlig service.

Sammantaget omsatte Swedolkoncernen cirka 3,1 miljarder kronor år 2017 och har cirka 900 anställda. Swedols B-aktie är noterad på NASDAQ Stockholms Mid Cap-lista.

För mer information om Swedol, gå in på www.swedol.se 

Förmåner: Friskvård