Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Ekonomiassistent till APL

Är du en nyfiken ekonom som trivs i en roll där du spelar en viktig roll i bolagets helhet? Trivs du i en roll där du får arbete med både kund- och leverantörsreskontra med flera kontaktytor? Då kan rollen som ekonomiassistent hos APL vara din nästa utmaning!

Hos APL erbjuds du en trygg anställning på ett företag som satsar på sin personal. Hos APL värderar man sina medarbetare som alla är affärsmässiga, lyhörda, lösningsorienterade och ansvarstagande. Tillsammans arbetar de för att APL ska vara marknadens mest attraktiva samarbetspartner och arbetsplats för utveckling och tillverkning av extempore och läkemedel.

Om rollen Som ekonomiassistent hos APL blir du en del av ett team om totalt 9 personer där du ingår i redovisningsteamet och rapporterar till redovisningschefen. Du är placerad på deras kontor i Kungens Kurva med tillgång till fri parkering samt goda kommunikationsmöjligheter. I dina uppgifter ingår bland annat:

  •         Faktureringskörningar
  •         Kundinbetalningar
  •         Hantering av förfrågningar från kunder
  •         Upplägg av nya kunder samt uppdatering av befintliga kunduppgifter
  •         Påminnelsehantering kunder
  •         Scanning, granskning och utskick av leverantörsfakturor i attestflödet (Exflow)
  •         Matchning leverantörsfaktura mot order
  •         Leverantörsbetalningar

Vem är duFör att lyckas i rollen som ekonomiassistent bör du ha erfarenhet från en liknande roll sedan tidigare, gärna från ett företag med stora transaktionsvolymer. Du skall ha förståelse och kan se samband inom ekonomiflödet och ha ett intresse för att lära dig hur det fungerar hos APL. Du har en utbildning inom ekonomiområdet eller motsvarande och har goda kunskaper i Excel. Då arbetet innehåller en del kundkontakt är det ett krav att du både talar och skriver engelska och svenska obehindrat. Har du erfarenhet från Microsoft Ax och elektroniska attestflöden, tex Exflow, är det meriterande.

Som person är du noggrann och effektiv, nyfiken och har ett sinne för siffror. Hos APL tycker man att varje medarbetare spelar en viktig roll, varför det är viktigt att du har ett intresse för både helheten och detaljerna. Du är självgående och ansvarstagande och gillar att arbeta i en miljö där ett lösningsorienterat synsätt och viljan att utvecklas värderas högt.

Känner du igen dig, tveka inte att söka!

Ansökan I denna rekrytering samarbetar APL med EQonomy/Wise Professionals. Önskar du mer information kontakta rekryteringskonsult Erika Lantz Paulsen (erika.lantz.paulsen@eqonomy.se). Vi ser fram emot att få din ansökan via eqonomy.se så snart som möjligt.

Ansökan tar mindre än 2 minuter, vi ser fram emot att läsa den!

Om APL
APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel och en ledande kontraktstillverkare inom Life science i Skandinavien med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APL har mer än 30 års erfarenhet av läkemedelsutveckling och omsätter årligen ca 1,4 mdkr. APLs 590 medarbetare är verksamma vid fyra produktions- anläggningar runt om i Sverige samt vid beredningsenheter i anslutning till sjukhus. Vår uppgift är att tillverka extemporeläkemedel som skräddarsys för den enskilda patienten. Många beredningar görs till barn och till patienter med olika typer av överkänslighet. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs gärna mer på 
www.apl.se.

Förmåner: Friskvård, Kollektivavtal