Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Senior redovisningsekonom till Peab Support AB

Är du en skicklig redovisningsekonom och vill bli en del av ett företag som arbetar med att bygga framtidens hållbara samhälle? Trivs du i en händelserik roll med stort eget ansvar? Då kan det här vara något för dig! Vi ser fram emot din ansökan!

Som redovisningsekonom hos Peab blir du en del av ett stort och tryggt företag som värdesätter sin personal. Här är saker alltid i rörelse och man ser positivt på förändring och nya idéer. Som anställd får du möjlighet att både vara med och utveckla, och utvecklas. Söker du ett företag där du har stor möjlighet att påverka, då kan Peab vara rätt för dig!

Om rollen
I rollen som senior redovisningsekonom på Peab Support AB ingår du i ett team bestående av ca 20 personer som ansvarar för den legala redovisningen för Peabkoncernens fastighets- och bostadsutvecklingsbolag. Rollen är händelserik och affärsnära där du självständigt sköter löpande bokföring, bokslut och rapportering för ett antal bolag. Exempel på uppgifter är:

  •         Ansvara för månads- kvartals- och årsbokslut inklusive rapportering till koncernekonomi
  •         Service och stöd till controllers i redovisningsfrågor
  •         Självständigt upprätta moms- och inkomstdeklarationer
  •         Självständigt upprätta årsredovisningar
  •         Delaktig i processen vid köp och försäljningar av bolag/fastigheter
  •         Fastighetsmoms, tex utredningar i projekt, jämkning och uttagsbeskattning
  •         Kontakt med revisorer

Vem söker vi
Nu söker vi dig som är civilekonom eller motsvarande samt har kvalificerad redovisningserfarenhet. Du har några års erfarenhet av arbete inom redovisning och har goda kunskaper om svenska moms- och skatteregler. Du känner väl till regelverken K2 och K3, har du erfarenhet av IFRS är det meriterande. Du har självständigt upprättat årsredovisningar, bokslutsavstämningar och inkomstdeklarationer. Du är systemvan och har du erfarenhet från 3L eller Cognos anses det meriterande.

Som person är du kommunikativ och är van vid att självständigt driva ditt arbete. Du kan se både helheten och detaljerna och trivs i en roll med mycket eget ansvar. Samtidigt ställer du upp för dem omkring dig och delar med dig av dina kunskaper till kollegorna på avdelningen. 

Ansökan I denna rekrytering samarbetar Peab med EQonomy/Wise Professionals. Önskar du mer information om hur det är att arbeta som redovisningsekonom hos Peab, kontakta Erika Lantz Paulsen (erika.lantz.paulsen@eqonomy.se) eller Jenna Hemberg (jenna.hemberg@eqonomy.se). Vi ser fram emot att få din ansökan via eqonomy.se så snart som möjligt. Ansökan tar mindre än 2 minuter, varmt välkommen att söka!

Om Peab
Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 50 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

I Peab blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. De engagerar sig i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det de bygger i samhället. Det är viktigt för dem att du delar deras kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det dem gör. Hos Peab finns det stor möjlighet till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle tillsammans med dem?

Förmåner: Friskvård, Förtroendearbetstid, Karriärmöjligheter