Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Projekt Controller till Röda Korset

Är du en handlingskraftig medmänniska och Projekt Controller med fokus på finansiell uppföljning? Behärskar du svenska och arabiska obehindrat i både tal och skrift? Det här är en spännande och betydelsefull roll – välkommen med din ansökan!

Rollen som Projekt Controller är en tillsvidaretjänst med placering på Röda Korsets huvudkontor vid Mariatorget i Stockholm. Rollen är riktad mot Mellanöstern och Nordafrika och du förutsätts att genomföra resor utifrån den lokala föreningens behov om max 90 resdagar per år. Resorna kan gå till insatser i både katastrof och konfliktområden. För att bli aktuell för denna tjänst behöver du ha tillträde att resa mellan länderna i regionen.

Arbetsbeskrivning
Som Projekt Controller kommer du vara ett nära stöd genom hela projektcykeln från budgetanalys, avtalsförberedelser till analys av ekonomiska rapporter och revisioner. Du kommer främst arbeta gentemot handläggare och landrepresentanter men även dyka ner djupare vid behov med kapacitetsbedömningar och stöd direkt till lokala föreningar. Funktionens främsta uppgift är att skapa förutsättningar för bra beslutsfattande, effektiva verksamheter och en prioritering av resurser i linje med Svenska Röda Korsets långsiktiga mål.

  • Du bistår handläggare med råd i processer kring avtal, budget, finansiell rapportering, revision, riskhantering samt redovisning av integritetsfall
  • Du driver processer kring verksamhetsplanering, internrapportering och bokslut
  • Du ansvarar för att bedöma partners finansiella kapacitet, eventuella risken
  • Du ansvarar för att stödja partners kapacitetsbyggnad genom riktade utbildningar och workshop
  • Du ansvarar för att göra stick-prov och kontroller av partners finansiella underlag för att säkerställa kvalité och avtalsefterlevnad

Vem är du?Nu söker vi dig som är civilekonom eller motsvarande och som har några års relevant erfarenhet. Du både talar och skriver svenska, engelska och arabiska flytande. Detta är av stor vikt då du kommer granska och läsa viktiga dokument på både svenska, engelska och arabiska. Det anses meriterande om du har erfarenhet av internationellt biståndsarbete.

Lika viktigt som att du lätt skapar dig en uppfattning om ett stort material och gör en analys är att du har en stor pedagogisk förmåga och på ett enkelt sätt kan beskriva samt dela med dig av dina kunskaper. Du gillar att arbeta tillsammans med andra och har lätt för sociala kontakter. Du ser på frågor ur ett brett perspektiv, greppar snabbt komplexa frågeställningar och letar långsiktiga lösningar. Du är systematisk, välorganiserad och följer regler samtidigt som du också omprövar och ständigt söker förbättringar.

Om Röda korset
Röda korset/Röda halvmånen finns representerade i 189 länder. Genom våra nationella föreningar finns vi på plats före, under och efter i katastrof och konflikt. När en katastrof sker bidrar vi med pengar och/eller personal. På den internationella avdelningen inom Svenska Röda korset bedrivs ett stort antal projekt, som hanterar externa bidrag i storleksordningen 200-300 milj kr/år.

Tag chansen och ansök! I denna rekrytering samarbetar Röda Korset med EQonomy/Wise Professionals. Önskar du mer information kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Schramm (asa.schramm@eqonomy.se) eller Jenna Hemberg (jenna.hemberg@eqonomy.se). Vi ser fram emot att få din ansökan via eqonomy.se så snart som möjligt. Varmt välkommen att söka!

Förmåner: Friskvård, Kollektivavtal