Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

HR-assistent med lönekunskaper till Folkuniversitetet

Om du lockas av att arbeta i ett engagerat team som delar kunskap och idéer och som tillsammans tar ansvar för att leverera korrekt i tid, är du den vi söker!

Till Folkuniversitetet söker vi en HR-assistent med kunskap om och ett intresse för lön. Detta är ett konsultuppdrag via Wise Professionals på heltid, under 6 månader, för att efter uppdragstiden gå över till en anställning hos Folkuniversitetet. Uppdragsstart så snart som möjligt. 

 

Ditt uppdrag

Som HR assistent kommer du ingå i ett team tillsammans med fem kollegor på vår HR- och Löneavdelning och du rapporterar till den administrativa chefen. Dina arbetsuppgifter kommer ha en stor spridning inom gruppen. Huvuddelen av tiden arbetar du som HR assistent, men tjänsten innefattar också löneadministrativa arbetsuppgifter. Att arbeta som HR assistent innebär bl.a. att administrera och ansvara för anställningsavtal och lönekartläggning.

Övriga HR assistentarbetet utgår från ditt intresse och fallenhet och kan innefatta arbete med support till våra chefer i IT-stöd inom HR, olika bevakningar, personalstatistik, registervård och olika underlag till HR-specialisterna samt utbildningsadministration,

Vi arbetar med flera kollektivavtal och löner till flera olika bolag vilket ger en stor mängd interna och externa kontakter. Då vi trycker på teamarbetet kommer du vid behov även komma att vara behjälplig med andra vanligt förekommande uppgifter på en administrativ avdelning.

På Folkuniversitetet erbjuds du en varierande tjänst där du får ta stort ansvar och det finns goda utvecklingsmöjligheter. Folkuniversitetet tillhandahåller utbildningar, vilket du har möjlighet att ta del av. Vidare är det en mycket trivsam arbetsplats, centralt i Stockholm med kontor i Observatoriet, och positiva kollegor som väntar på dig.

 

Om Folkuniversitetet

Folkuniversitetet är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet. Folkuniversitetet består av fem stiftelser i fem universitetsorter över landet. Stockholmsstiftelsen (Öst) ansvarar för verksamheten i Stockholm, Södermanland, Östergötland och Jönköpings län samt Gotland. Koncernen Folkuniversitetet Öst omsätter ca 375 Mkr och medelantalet anställda är ca 370 personer.

 

Din bakgrund

Vi söker dig som har minst 3 årigt gymnasium. Har erfarenhet av HR-administration eller gått någon utbildning/kurs i HR, alternativt har ett stort intresse för att lära dig mer om HR. Det är meriterande om du även har erfarenhet från arbete med kollektivavtal inom utbildningsområdet och också har kommit i kontakt med lönearbetat.

Grundläggande goda kunskaper i matematik och Office krävs och att du behärskar det svenska språket på ett bra sätt, samt har goda systemkunskaper. Då vi arbetar i HR Plus är det positivt om du arbetat i det.

Vem är du som person?

Som person har du ett metodiskt arbetssätt, är serviceinriktad, noggrann och engagerad i ditt arbete. Vi ser även att du är självgående och har god erfarenhet som gör att du känner dig trygg i din roll och självständigt kan driva dina arbetsuppgifter framåt. För att trivas i rollen ska du vara ihärdig och tycka om att arbeta med siffror. Det är en fördel om du har lätt för att prioritera om i ditt arbete, samt att du är prestigelös, vilket gör att du gärna hjälper till där det behövs. Allt för att säkerställa en effektiv intern och extern administration av god kvalitet.

Att arbeta på en HR- och löneavdelning innebär att dagligen hantera känsliga och konfidentiella uppgifter vilket ställer stora krav på sekretess, integritet och en förståelse för att möta människor i deras olika behov.

 

När du blir en av oss

Som konsult hos Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Wise Professionals är en rekryteringsbyrå som designar, utvecklar och erbjuder hållbara rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö.

 

Om du vill veta mer

Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är kandidatansvarig Ellen Ritzer (ellen.ritzer@wise.se , 073-521 65 25) och konsultchef Mikaela Ahvenainen (mikaela.ahvenainen@wise.se ).

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal