Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Digital Communications Manager till Global Child Forum

Till Global Child Forum söker vi nu en driven och initiativrik person som har erfarenhet av digital kommunikation. Du blir en del av ett mindre och engagerat team som arbetar för att Global Child Forum ska nå ut till näringslivet – och sprida kunskap om hur företag och organisationer kan bidra till att skapa ett hållbart och rättvist samhälle för världens barn.

Vi söker nu en Digital Communication Manager till Global Child Forum för ett föräldravikariat på ett år. Detta är ett konsultuppdrag via KIMM/Wise Professionals med start i november. Global Child Forum har sitt kontor i Gamla stan.

Om uppdraget
I rollen som Digital Communication Manager blir du ansvarig för Global Child Forums digitala marknadskommunikation. Du arbetar både operativt och strategiskt med att tillhandahålla kommunikationstjänster i olika kanaler, främst via webb och sociala medier. Du arbetar nära organisationens övriga avdelningar och rapporterar till Global Child Forums kommunikationschef.

Dina övergripande ansvarsområden innefattar:

  • Utveckla Global Child Forums webbplats genom förbättrad användarvänlighet, interaktiva funktioner och nytt innehåll.
  • Hantera sociala medier genom att skapa kampanjer och innehåll för att öka engagemang och kännedom bland Global Child Forums målgrupper.
  • Producera grafiskt material för olika plattformar och produkter såsom forskningsrapporter, fallstudier, presentationer och infographics.
  • Arbeta med Global Child Forums Researchgrupp och stödja förbättringar i Global Child Forums Knowledge Centre – ett kunskapscentrum där målgrupperna kan ta del av forskning, rapporter och kunskap kring barnsrättsfrågor.
  • Uppföljning och rapportering av Global Child Forums webb och sociala medier, med hjälp av analysverktyg (främst genom Google Analytics).
  • SEO- och SEM-anpassning
  • Hantering av relationer med leverantörer såsom produktionsbyråer, fotografer och webbyråer
  • Arbete med filmproduktioner genom intervjuer, testimonials, showreels och livestreaming

Om dig
Du har en universitetsexamen i marknadsföring, kommunikation, journalistik och/eller PR. Du har minst fem års relevant arbetslivserfarenhet av att arbeta med digital kommunikation. Tidigare erfarenhet av att arbeta internationellt är värdefullt och det är meriterande om du har en bakgrund inom en icke-statlig organisation (NGO).

Vi söker dig som har:

  • Utmärkt förståelse för olika medieplattformar och hur dessa används för att öka kännedom och kunskap kring de frågor som är viktiga för Global Child Forum.
  • Goda kunskaper inom grafisk design i Adobe CS (InDesign, Illustrator, Photoshop)
  • Erfarenhet av sociala medier (Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram), är väl bekant med att arbeta i CMS och har goda kunskaper inom Google Adwords/AdGrants, Google Analytics etc.
  • Avancerad kunskap om programvara och hårdvara: Wordpress, Mac OS, videoredigeringsprogram.
  • Projektledningskompetens inklusive arbetsledning, prioritering och budgetövervakning.
  • Kunskap om eller intresse för hållbarhetsfrågor, mänskliga rättigheter och barns rättigheter.
  • Flytande engelska både muntligt och skriftligt.

För att trivas och vara framgångsrik i vår organisation är du med fördel en resultatorienterad, självständig, initiativrik och samarbetsorienterad person.

Om Global Child Forum
Global Child Forum grundades 2009 av Sveriges Kungahus och är en ledande plattform för barns rättigheter och för företag som brinner för innovativt tänkande, vill dela med sig av sin kunskap och knyta nya kontakter. Global Child Forum tror på företagens ansvar och på att alla delar av samhället behöver arbeta tillsammans för att skapa ett hållbart och rättvist samhälle för världens barn. Utöver sina forum tillhandahåller Global Child Forum nya forskningsperspektiv, verktyg och analyser för att hjälpa företag att integrera barns rättigheter i deras verksamhet.

När du blir en av oss
Som konsult hos KIMM/Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. Som anställd och uthyrd konsult via KIMM blir du också medlem i Marknadsföreningen i Stockholm. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos KIMM/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Vi på KIMM är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.

Om du vill veta mer
Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är Talent Acquisition Specialist Lisa Andelius, la@kimm.se och konsultchef, Anders Norrman, an@kimm.se. Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kommer troligtvis att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal, MIS