Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Kommunikationsansvarig till Axel Johnsson International

Axel Johnson International är en industrigrupp som förvärvar och utvecklar teknikföretag inom strategiskt utvalda nischmarknader. Vi söker nu en kommunikationsansvarig med erfarenhet av både intern och extern kommunikation, är det du?

Vi erbjuder
På Axel Johnson International får du en spännande roll i en snabbt växande internationell industrikoncern med en av Sveriges mest namnkunniga ägare Antonia Ax:son Johnson med familj. Vi förvärvar och utvecklar teknikföretag inom strategiskt utvalda nischmarknader och vår verksamhet präglas av ett aktivt, långsiktigt ägarskap med ambition att främja förnyelse och skapa tillväxt. Här får du möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med stark och positiv kultur, där det är högt i tak. Som kommunikationsansvarig hos oss får du en central roll med möjlighet att fortsätta utveckla och driva gruppens övergripande kommunikation såväl internt som externt.   

Rollen
Rollen som kommunikationsansvarig är bred och omfattar allt från strategiska frågor hur vi kommunicerar olika budskap till att arbeta mer hands on med textbearbetning och uppdatering av digitala plattformar.

Din uppgift är att stärka varumärket såväl nationellt som internationellt genom att delge nyheter och på olika sätt berätta om vad som händer på företaget. Målet är att skapa en tydlig identitet och sammanhållen bild av Axel Johnson International, våra produkter/tjänster och värderingar.

Du kommer även att ansvara för att samordna och driva ett kommunikationsnätverk där kollegor från våra fyra affärsområden träffas regelbundet samt vara del av Axel Johnson ABs kommunikationsgrupp som omfattar representanter från alla våra systerbolag t ex Åhléns, Axfood, Martin & Servera som träffas regelbundet för att dela erfarenheter och kunskaper.

Tjänsten är placerad i centrala Stockholm och rapporterar till Head of Group Strategy and M&A.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Ansvara för att projektleda årsberättelsen tillsammans med extern byrå samt planera och koordinera det interna arbetet.
  • Ansvara för all externkommunikation i våra digitala kanaler. Skapa innehåll i form av text och bild samt publicera innehåll på webb och sociala medier med mera.
  • Driva all internkommunikation och säkerställa användning och utveckling av vårt intranät.
  • Utveckling och upprätthållande av företagsidentitet i vår externa och interna kommunikation, att vi får fram rätt budskap till rätt målgrupp i rätt kanaler.
  • Utveckling och tillhandahållande av material och verktyg för kommunikation till våra affärsområden och funktionella roller inom Axel Johnson International. 

Om dig
Du är självgående, initiativrik och har lätt för att knyta kontakter med människor. Du tycker om att jobba med flera parallella projekt i projektgrupper med varierande sammansättning och storlek. Därför är det också en fördel om du är lösningsorienterad, men kan stå på dig i viktiga frågor för att behålla en gemensam kommunikationsplattfrom och identitet. För att lyckas i rollen behöver du vara nyfiken och öppen för att testa och lära dig nya saker – det är en del av vår kultur. Du är också bekväm med de förändringar som kommer med gruppens tillväxtmål. Vi ser gärna att du har ett visst intresse för industri där vi har vår huvudsakliga verksamhet.

Vi söker dig som…

  • har 2-5 års erfarenhet av liknande roll till exempel som projektledare på en kommunikationsbyrå.
  • har mycket goda kunskaper i affärsengelska och svenska i både tal och skrift.
  • har erfarenhet av projektledning, av att skapa, leda och hålla ihop flera parallella projekt inklusive budget.
  • har erfarenhet av att ha jobbat med medelstora produktioner, årsberättelser och erfarenhet av att jobba med digitala kanaler och eller sociala medier
  • har erfarenhet av upphandling av externa tjänster.
  • Har god erfarenhet av Officepaketet, särskilt Powerpoint.

Mer om Axel Johnsson International Axel Johnson International är en privatägd industrigrupp som förvärvar och utvecklar teknikföretag inom strategiskt utvalda nischmarknader. Vår verksamhet präglas av ett aktivt, långsiktigt ägarskap med ambition att främja förnyelse och skapa tillväxt. Huvudkontor är beläget i Stockholm och gruppen består av drygt 100 bolag med cirka 3 300 medarbetare och verksamhet i 25 länder. Total omsättning är 790 miljoner EUR. Läs gärna mer på: http://www.axinter.com

Intresserad av rollen?I den här rekryteringen samarbetar vi (Axel Johnsson International) med KIMM. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sanna Fridell på sf@kimm.se. Vi ser fram emot din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt dock senast den 2018-10-31. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GDPR. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så vänta inte, skicka in din ansökan redan idag!

Välkommen!

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter