Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Controller med intresse för projektledning

Har du erfarenhet av controlling i en affärsnära roll? Har du intresse av projektledning? Telge Energi söker dig som triggas av att både arbeta verksamhetsstödjande och att delta i projekt för en enklare elhandel.


Som medarbetare på Telge Energi tillhör du ett snabbfotat och kreativt bolag som lägger stor vikt
vid dig som individ och vad du kan åstadkomma. Här kan du vara dig själv och bli accepterad för
den du är. Hållbarhet och kollegialitet genomsyrar hela kulturen och man har alltid nära till skratt!
Telge Energi har sitt huvudkontor i Södertälje.

Din roll
Din roll som controller uppskattas vara delad och till hälften innefatta verksamhetsstödjande controllerarbete och till hälften projektledning. Du kommer ha ett tätt samarbete med din kollega som är Business Controller och skapa nära relationer med andra i organisationen både som controller och i din projektledarroll. I din arbetsgrupp ingår även två analytiker, er närmsta chef är CFO för Telge Energi.

·      Delta i budgetprocessen

·      Delta i affärsplaneringsarbetet

·      Ta fram bolagets års- och hållbarhetsredovisning

·      Ta fram, uppdatera och rapportera ekonomiska rapporter samt verksamhetsrapporter, internt och externt

·      Upprätta prognos, månads- och årsbokslut.

·      Ansvara för organisationens avskrivningar

·      Ad Hoc analyser till chefer och medarbetare inom organisationen

·      Upprätta, utvärdera och effektivisera rutiner och processer

·      Agera som backup och stöd till kraftcontroller

·      Projektledning; delta i större projekt

Din bakgrund och person
För att vara framgångsrik i rollen som controller tror vi att du har ca 2-4 års tidigare erfarenhet av en controllerroll och en eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Du har både en förmåga och ett intresse att förstå av vad som driver vår affär och du trivs i att hjälpa dina kollegor.

Då rollen som controller innefattar både verksamhetsstyrning och projektledning är du en person som får energi av att kommunicera och bygga relationer med kollegor på olika nivåer i bolaget. Du gillar när du får vara involverad i vad som händer i verksamheten och jobbar bra när du får ta egna initiativ och driva ditt arbete framåt.

Du har en stark analytisk förmåga och är en noggrann, strukturerad och lösningsorienterad person med hög säkerhet i din leverans. Du behöver ha mycket god kunskap inom Office 365, speciellt Excel samt BI-system.

Om Telge Energi
Telge Energi är ett elbolag från Södertälje som alltid utmanat branschen. På Telge Energi ser vi hållbarhet ur ett bredare perspektiv än enbart klimat- och miljöfrågorna. Vi vill också vara en ansvarsfull arbetsgivare och samhällsaktör. Därför arbetar vi även med hållbarhet internt genom vår värdegrund, ren el på riktigt. I det arbetet ingår att utbilda våra medarbetare i våra viktigaste frågor som är kundfokus, långsiktig hållbarhet och förnybar energi. Läs gärna mer på www.telgeenergi.se

Nyfiken på att veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar Telge Energi med EQonomy/Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Sofie Forsman på sofie.forsman@wise.se eller Elin Allskog på elin.allskog@wise.se. 

I denna process arbetar vi med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan om rollen känns rätt för dig! Vi kommer att intervjua för rollen i början av januari 2019. Vi värnar om din integritet och behandlar allas personuppgifter enligt GDPR förordningen (läs mer här), därför kan vi inte ta emot din ansökan via mail hur gärna vi än vill.

Förmåner: Friskvård, Föräldralön, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal, Lunchförmåner