Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Kommunikatör med fokus på innehållsproduktion till Setra

Setra vill göra affärer som fler tjänar på; kunderna, samhället och naturen. Nu söker vi dig som vill vara med på resan! Som Kommunikatör kommer du att producera innehåll till företagets olika kanaler, framförallt för internt bruk, men även externt. Vi ser fram emot att höra från dig!

Det är självklart att det ska finnas trä där människor är. Trä gör livet enklare och skönare. Setra vill göra affärer som fler än vi tjänar på; kunderna, samhället och naturen– vi kallar det Grönsamhet. Nu söker vi dig som vill vara med på resan! I rollen som Kommunikatör kommer du att producera innehåll till företagets olika kanaler, framförallt för internt bruk, men även externt. Det här är ett konsultuppdrag med anställning och uthyrning genom KIMM & Wise Professionals. Uppdraget börjar i mitten på augusti och pågår under nio månader, med möjlighet till anställning.

Ditt uppdrag som Kommunikatör/Innehållsproducent
Till Setras huvudkontor i Solna söker vi nu en kommunikatör. Du blir en viktig del av kommunikationsavdelningen som består av fyra medarbetare. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att producera innehåll för intranät, webb, sociala medier och skärmar ute på våra anläggningar. I uppdraget ingår att upprätthålla och utveckla nätverket av interna redaktörer och även utbilda dessa personer. Andra arbetsuppgifter handlar om att ta fram planer för kommunikationsaktiviteter samt projektleda externa byråer och tryckerier. I rollen ingår även andra arbetsuppgifter som har med intern och extern kommunikation att göra. Arbetet utförs i enlighet med Setras hållbarhetsstrategi, affärsplan, policys och riktlinjer. Tjänsten innebär ca två resdagar i månaden inom Sverige.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Planera innehåll till Setras kanaler utifrån gällande kommunikationsstrategi
  • Skriva texter till intranät, webb, sociala medier
  • Producera och publicera text, film och bild
  • Projektleda och kvalitetssäkra kommunikationsinsatser gentemot leverantörer såsom reklam- och produktionsbyrå
  • Utifrån analyser planera och målgruppsanpassa kommunikation internt och externt
  • Stötta och utbilda interna redaktörer

Kompetenskrav för rollen
Vi söker dig som är en duktig skribent och kommunikatör, med minst tre års erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter, gärna med erfarenhet inom industri (B2B). Relevant högskoleutbildning inom journalistik, kommunikation eller motsvarande är ett krav. Mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska och god stilistisk förmåga är ett måste. Du har mycket goda kunskaper i EpiServer och du behärskar grunderna i Adobe CS. Kunskaper i filmproduktion, -redigering och -publicering är meriterande.

För att trivas i rollen tror vi att du tycker hållbarhetsfrågor är viktiga, samt att du är en nyfiken, positiv och prestigelös person som trivs med att ta egna initiativ och att skapa relationer internt och externt. Du älskar att arbeta med text och bild och kan konsten att anpassa budskap till olika målgrupper. Vi tror också att du har ett stort eget driv, är kreativ och lösningsinriktad.

Om Setra Group
Setra är ett av Sveriges största träindustriföretag och har cirka 800 anställda. I vår koncern ingår åtta sågverk, två förädlingsenheter – varav en finns i Storbritannien, huvudkontor och försäljningskontor i Sverige samt sju olika försäljningskontor utomlands. I våra anläggningar tillverkar vi sågade och förädlade trävaror, samt bioprodukter, av gran och furu från svenska skogar. Med hjälp av stor kunskap, nytänkande och hög industriell kapacitet förvandlar vi skogsråvaran till klimatsmarta produkter för byggande och boende på en global marknad. Och på så sätt hjälper vi fler av våra kunder att bli mer grönsamma, varje dag.

Vad händer nu?
Vi vill veta mer om dig! Skicka genast in din ansökan eftersom vi löpande går igenom kandidaturvalet. Har du funderingar om hur det är att jobba som konsult genom KIMM & Wise Professionals? Här kan du läsa mer om det. Du får gärna kontakta oss om du har frågor om uppdraget eller om du undrar hur processen ser ut framöver, annars håller vi dig uppdaterad.

Vi som arbetar med detta uppdrag är Talent Acquisition Specialist Lisa Andelius (la@kimm.se) & Konsultchef Anders Norrman (an@kimm.se). Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan du skickar in din ansökan genom annonsen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal