Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Senior Business Controller till Bilia AB

Vi på Bilia satsar på tillväxt och behöver fler engagerade medarbetare. Just nu söker vi en Senior Business Controller till Bilia Personbilar, Region Stockholm. Vi erbjuder dig en spännande och social arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter.


Vi på Bilia satsar på tillväxt och behöver fler engagerade medarbetare. Just nu söker vi en Senior Business Controller till Bilia Personbilar, Region Stockholm. Vi erbjuder dig en spännande och social arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter. Bilias vision är att bli branschens bästa servicebolag och vi vill att du är med på den resan!

Som Business Controller på Bilia BICC ingår du i ett team om sju personer som arbetar i Stockholm och Göteborg. Din arbetsplats är i Stockholm och till största delen kommer du arbeta på huvudkontor i Solna men även ute på våra anläggningar som sträcker sig från Uppsala till Södertälje.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

 • Agera proaktivt i affärsbeslut inkluderande budget och prognos 
 • Utveckling av nyckeltal, beslutsstöd och analyser 
 • Ekonomiskt stöd i utredningar/projekt
 • Aktivt stödja och utbilda verksamhetschefer i Bilias ekonomimodell
 • Vara en brygga mellan operation och ledning i ekonomifrågor
 • Rapportering, analys och uppföljning av verksamheten 
 • Utveckla rapporter och systemstöd 

Vem är du?
Vi tror att du idag arbetar som Business Controller eller med analyser på strategisk nivå. Du har en högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande samt gedigen erfarenhet som Business Controller eller analytiker på strategisk nivå.

För att passa för rollen tror vi att du…
… är driven, strukturerad, analytisk och har en god förmåga att se ekonomiska samband. Din sociala kompetens och dina goda kommunikativa egenskaper tillsammans med ditt mod kommer att ge dig de bästa förutsättningar för att lyckas i rollen. Ibland kommer du att behöva utmana och utveckla både ledning och anläggningschefer i ekonomiska spörsmål.

Vårt erbjudande till dig

 • Ett starkt varumärke med kunden i fokus
 • En affärsorienterad miljö i en spännande bransch där det sker stora förändringar
 • Drivna, kompetenta och trevliga kollegor
 • Kollektivavtal, friskvård, förmånsbil, personalrabatt

Kort om oss
Bilia är en av Nordens största bilkedjor med drygt 4 700 medarbetare på 130 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Luxemburg och Belgien samt två internetbaserade auktionssajter, en i Sverige och en i Norge. Bilia säljer nya och begagnade bilar, utför service och reparationer samt erbjuder kringtjänster såsom däckhotell och glasreparationer. Bilia fokuserar på kunden och strävar efter att ha de mest nöjda kunderna i branschen. I Sverige har vi 86 anläggningar i fem regioner: Stockholm, Göteborg, Malmö, Mälardalen och Skaraborg. Den svenska marknaden har sju nybilsmärken: Volvo, BMW, Renault, Lexus, Toyota, MINI, och Dacia. 2017 omsatte Biliakoncernen ca 27 miljarder.

Hur får vi kontakt?
I den här rekryteringen samarbetar vi med EQonomy/Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Catherine Laurin, catherine.laurin@wise.se eller Christina Norin-Söderström, christina.norin-soderstrom@wise.se Annonsen kommer att ligga ute till och med den 19/2 och vi ser fram emot att få din ansökan länken nedan eller via eqonomy.se. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Vi ser fram din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Förmånsbil, Förtroendearbetstid, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal, Personalrabatt