Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Innehållsproducent till Maskinentreprenörerna

Nu söker Maskinentreprenörerna (ME) en vass skribent och innehållsproducent som ska kunna skapa innehåll både för förbundets digitala kanaler och tidningen Maskinentreprenören. Vi verkar i en spännande bransch i utveckling. Låter det intressant? Då kanske du är den vi söker.

Den aktuella kommunikationsavdelningen hanterar både print och ett antal digitala plattformar – inklusive sociala medier. Det är stor variation på arbetsuppgifterna, allt från seriös journalistik via månadsmagasinet Maskinentreprenören, pressmeddelanden och kvalitativ relevant information mot bransch- och arbetsgivarföreningen Maskinentreprenörernas medlemskår. Vi är mitt i en intressant omorganisation och här finns mycket stora möjligheter att själv få bygga upp och forma arbetet.

Ansvarsområden för den här tjänsten kräver att du är en van och kreativ skribent som både kan redigera och skriva för digitala medier – en viktig roll är att vara webbredaktör. Bildhantering tillhör vardagen och du kommer att vara mitt i smeten när det gäller digitala nyhetsbrev och utskick. Du är van vid ett högt tempo och att självständigt driva projekt från start till mål. Vi ser gärna att du är van att arbeta i agila processer.

Arbetet kräver att du är social och har lätt för att knyta kontakter och hjälpa förbundets experter på juridik och branschfrågor att nå ut med sina budskap på rätt sätt. Ibland krävs kanske filmproduktion, andra gånger en snabb och rak text med relevant bildmaterial.

Din roll i andra punkter:

  • Delta i produktion av reportage och andra texter i föreningens månadsmagasin.
  • Planera publiceringar.
  • Ansvarar för länk- och bildhantering.
  • Stödja medarbetare att skriva och publicera innehåll.
  • Upprätthålla redaktionell webbtillgänglighet.
  • Bevakar och ansvarar för sociala medier.

Maskinentreprenörerna är en bransch- och arbetsgivarförening inom Svenskt Näringsliv. Företagen bygger Sveriges infrastruktur, och är i hög grad centrala för dagens behov av global omställning och lägger grunden för utvecklingen. Företagens anläggningsmaskiner är av samhällsbärande betydelse då all förbättring av vår miljö kräver att de finns på plats. Maskinentreprenörerna organiserar över 4 000 av dessa företag. Maskinentreprenörernas uppgift är att serva och stödda sina företag i både branschfrågor och juridiska spörsmål. Branschen är under snabb förändring med ökad automatisering och elektrifiering av maskinerna. Att jobba med maskinentreprenörer är att stötta en bransch som är centrala för att bygga den värld vi vill leva i.

Utbildning och erfarenhet:

Vi gissar att du har relevant informations- eller journalistutbildning och har arbetat några år med liknande uppgifter. För att trivas på vår kommunikationsavdelning behöver du tycka om att lösa problem, och ibland under press. Det är en klar fördel om du trivs med ett högt tempo och har lätt för att fokusera när det behövs. Vi ser gärna att du har erfarenhet och vana av Episerver, Apsis, MS Office samt Adobe CC.

Vi har en ny liten och snabb kommunikationsavdelning som leds av en kommunikationschef som även är ansvarig utgivare och chefredaktör för förbundets omtyckta tidning. Det är högt i tak här och därmed frihet att vara kreativ och få gehör för egna idéer. Vi har vårt kontor/redaktion mitt i city ett stenkast från Östermalmshallen.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Maskinentreprenörerna med KIMM. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta gärna Talent Acquisition Specialist Jessica Andersson ja@kimm.se eller ansvarig rekryteringskonsult Sabina Axelsson sa@kimm.se. Vi ser fram mot din ansökan med CV och ett personligt brev via www.kimm.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GDPR. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Privat sjukförsäkring