Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Marknad & varumärkeschef

Wästbygg Gruppen utvecklar och bygger fastigheter där människor vill bo, arbeta och trivas under lång tid framöver. Vår ambition är att stärka vårt varumärke och position på marknaden som den professionella koncern vi redan är. Vi erbjuder dig en roll är du får arbeta proaktivt och affärsnära för att sätta en plan för samstämmighet kring våra koncernvarumärken och skapa en nedbruten plan för aktiviteter.

Wästbygg Gruppen utvecklar och bygger fastigheter där människor vill bo, arbeta och trivas under lång tid framöver. Med kunskap om slutanvändarnas behov ska vi leverera högkvalitativa bygg- och utvecklingsprojekt som bidrar till att öka boendekvalitet, produktivitet och lönsamhet för våra kunder.

Vår organisation präglas av prestigelöshet och stark teamkänsla, vi hjälper varandra när det behövs. Alla arbetar under ett stort mått av eget ansvar för såväl de egna arbetsuppgifterna som för inhämtande av den information som krävs för att utföra jobbet.

Ditt uppdrag
Vår ambition är att stärka vårt varumärke och position på marknaden som den professionella koncern vi redan är. Mycket finns redan på plats så din uppgift blir att tillsammans med ditt team bestående av kommunikationsansvarig och internkommunikatör, förvalta och driva avdelningen framåt. Du kommer arbeta proaktivt och affärsnära för att sätta en plan för en samstämmighet kring våra koncernvarumärken och skapa en nedbruten plan för aktiviteter.

Redan från början kommer vi ge dig ansvar över funktionen och moderbolagets budget. Vi vill att du bidrar till att göra avdelningen mätbar och genom omvärldsbevakningen utveckla våra arbetssätt och rutiner. I ditt ansvar ligger att agera beställare mot externa leverantörer och att säkerställa att vår varumärkes- och grafiska profil efterlevs. Rollen är hands on framförallt med projektledning men även lättare produktion av marknadsmaterial kommer krävas. Då Wästbygg Gruppen är en koncern som utvecklas och växer så är arbetet omväxlande till både innehåll och omfattning. Du kommer vara placerad på vårt Göteborgskontor och rapporterar till COO som även är din röst upp i ledningsgruppen.

Ansvar och arbetsuppgifter i urval

  • Förvalta och driva utvecklingen av moderbolagets varumärkesidentitet
  • Säkerställa samstämmighet för samtliga koncernvarumärken samt koncernbolagens marknadsföring
  • Att för moderbolaget upprätta en årlig plan/strategi utifrån affärsplanen
  • Ansvara för moderbolagets marknadsföringsbudget
  • Proaktivt driva genomförandet av marknadsaktiviteter i enlighet med marknadsföringsplan
  • Ihop med koncernbolagen sätta marknads-och aktivitetsplaner för respektive bolag
  • Utvärdera koncernens marknadsföringskanaler

Din profil
Vi söker dig som har en eftergymnasial examen inom marknadsföring efter motsvarande. Du har flera års erfarenhet av att arbeta i en bred roll där marknadsföring och varumärke varit i fokus, som exempelvis Marketing Manager eller Brand Manager. Vi vill att du har erfarenhet av att äga och utveckla en varumärkesidentitet samt kunskap om att sätta marknads- och kommunikationsplaner. Dina senaste roller har haft en blandning av strategiska ansvarsområden med hantverksmässig/operativ arbetsuppgifter. Du behöver vara bekväm med att leda team i projekt och driva insatser på olika nivåer. För att du ska förstå oss och bidra tidigt vill vi att organisationen du kommer från arbetar B2B och/eller har en lång köpresa. Har du dessutom erfarenhet att jobba utifrån ett koncernperspektiv är det extra intressant. Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska.

Din ödmjuka inställning och att du vågar kavla upp armarna är något som kommer göra dig framgångsrik i rollen och organisationen. Du behöver arbeta relationsinriktat med transparens och samarbete i fokus. Vi vill att din kompetens ska skapa trygghet i organisationen och genomtänkta initiativ baserat på fakta och kunskap värderas högt. Ditt arbete genomsyras av kundnära resonemang och planer som både är övergripande och realistiska.

Varför ska du välja oss?
Om du delar våra värderingar och tilltalas av att arbeta i en ständigt utvecklande miljö mot högt ställda mål, kommer vi ge dig möjligheten att växa och utvecklas i en miljö där genomförande och eget initiativ värderas högt. Genom återkommande mätningar vet vi att vår personal trivs, och vi arbetar ständigt för att utvecklas som arbetsgivare. Vi erbjuder konkurrenskraftiga villkor, en bra arbetsmiljö, samt fantastiska kollegor som delar våra värderingar: Klok, Kreativ och Hjärta.

Låter det som något för dig?Vad roligt! I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM som är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. För att ta reda på om du och Wästbygg är rätt för varandra samt säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering innehåller rekryteringsprocessen urvalsfrågor, personlighetstester och intervjuer.

Tyvärr kan ansökan inte tas emot via mail, utan du behöver ansöka direkt via annonsen eller på Kimm.se. Stina är ansvarig Rekryteringskonsult på KIMM/Wise Professionals och svarar gärna på dina frågor. Du når henne på stina.scheller@wise.se. Sista ansökningsdag 2019-10-08. VI jobbar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Förmånsbil, Föräldralön, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal, Personalrabatt, Privat sjukförsäkring