Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Driven och ansvarsfull analytiker till SevenDay, Stockholm

Vi söker en analytiker som gillar att utveckla affärer genom strategisk analys och vill vara med och bygga upp en ledande bankaktör i Norden, i ett internationellt klimat. I din roll kommer du att samarbeta med kollegor både i norden och i Europa. Du kommer även att ha externa kontakter. Vi finns i ljusa trevliga lokaler på hög höjd i Kista Science Tower.

SevenDay utökar sin sälj- och marknadsavdelning med en analytiker. Du kommer i huvudsak att arbeta med krediter och kontosparande för konsumenter. Du rapporterar till marknadschefen som ingår i företagets ledningsgrupp. På kontoret i Kista arbetar ca 50 medarbetare.

SevenDay ägs av BNP Paribas Personal Finance, genom sitt dotterbolag Express Bank i Danmark. Under hösten kommer SevenDay att bli en filial till Express Bank och därigenom bli en bank. Målet är att bli en ledande bankaktör i Norden inom de närmaste åren.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår i rollen:

 • Tvillinganalyser för att få fram adekvata målgrupper
 • Kvantitativ analys och kunna hantera stora datamängder
 • Uppföljning och analys av kampanjer och partnersamarbeten
 • Omni-channel uppföljning – hitta metoder för att följa upp kampanjer på ett effektivt sätt.
 • Simulering av händelser, ta fram mätmetoder för att kunna mäta effekter av tester och olika kampanjer.
 • Hantera data för modellering och/eller kampanjer
 • Utveckla befintliga spar- och låneportföljer
 • Sammanställa rapporter och presentationer
 • Samarbeta med övriga analytiker och IT på företaget
 • Vara beställare och kravställare på externa partner vid behov.
 • Ta fram marknadsstrategier som leder till ökad ROI och kundlojalitet.

I tjänsten ingår även att utveckla och underhålla befintliga analyser och rapporter. Krav ställs även på att du följer regler och lagar avseende marknadsföring och kreditbedömning.

Din bakgrund/profil

Du har troligen en högskoleutbildning inom matematik/statistik. Du har några års erfarenhet av arbete inom bank/finans/försäkring och känner dig bekväm med statistiska program som R, SAS eller SQL. Du är flytande i tal och skrift i både svenska och engelska då en del av kommunikationen sker på engelska. Du är självklart en avancerad användare i Excel. Som person är du prestigelös, ödmjuk och kommunikativ. Du är drivande och självgående och förstår din roll i ett större affärskritiskt sammanhang. Förutom din analytiska förmåga, ska du kunna dra slutsatser och identifiera problem och hitta lösningar som du kan presentera för intressenter. Du har lätt för att ta initiativ och att arbeta proaktivt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar SevenDay med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jan Rosing på jan.rosing@wise.se eller 076 620 29 52.

Urval sker löpande så skicka omgående in din ansökan! Sista ansökningsdag är den 8 oktober.

Förmåner: Friskvård, Förtroendearbetstid, Lunchförmåner, Tjänstepension