Analytiker till Discovery Networks Sweden

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Är du en erfaren analytiker med stor affärsförståelse?Är du nyfiken och engagerad och vill jobba på Sveriges näst största mediehus, då kan den här rollen vara helt rätt för dig!

Varje dag inspirerar vi tittare med vårt innehåll och får dem att beröras, glädjas, skratta, inspireras eller lära sig något nytt. Hos oss på Discovery Networks Sweden får du möjligheten att växa i en spännande och utmanande miljö där starkt lokalt innehåll mixas med internationell känsla.

Hos oss blir du en del av planeringsavdelningen och rapporterar till Insight Manager. Tjänsten är en tillsvidaretjänst placerad på huvudkontoret i centrala Stockholm.

Om rollen 

Rollens övergripande uppdrag kan sorteras in under Prediktiv analys. Det handlar om att förutse tittarmönstret i våra format, baserat på historiska händelser och dess data.

Det görs genom att analysera data som tittarsiffror, och tittarbeteenden. Därefter ansvarar du för att skicka datan vidare till våra ”stakeholders”. Materialet används sedan till att prognostisera och förutsäga framtida tittarmönster för att optimera våra intäkter genom att kunna prissätta baserat på värde.

I tjänsten är en naturlig del att ständigt utveckla de metoder och verktyg vi använder oss av. Att upprätta månatliga prognoser för tittartidsandelar och kommunicera dessa till Revenue Manager är också ditt ansvar.

Du kommer att arbeta nära din chef, för att komplettera varandra och på så sätt optimera era kompetenser. Att förstå var i sammanhanget jag är och vilka effekter och möjligheter mitt arbete gör, är en insikt du känner dig hemma i.

Vem söker vi

Vi söker dig som är analytisk, noggrann och har relevant erfarenhet av rollen som analytiker på en TV-kanal, produktionsbolag, eller mediebyrå. Du är van att kommunicera och tycker om att ha många olika kontaktytor både internt och externt.

Du har en relevant eftergymnasial utbildning där analys varit en stor del av innehållet.

Du har mycket god vana att utrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Du hanterar Excel på avancerad nivå, har goda kunskaper i Adobe Campaign Manager, Advantage, Break Estimater eller liknande program.

Om Discovery Networks Sweden
Discovery Networks Sweden är landets näst största kommersiella mediahus och omfattar bland annat tv-kanalerna Kanal 5, Kanal 9, Discovery Channel, Eurosport samt Dplay en av Sveriges snabbast växande onlineplattformar med 1,7 miljoner startade strömmar per vecka. Discovery Networks Sweden ägs av Discovery Inc (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) som är världsledande inom verklighetsbaserad tv-underhållning och som når över 3 miljarder tittare i drygt 220 länder

På Discovery Networks Sweden arbetar drygt 100 personer. Arbetsmiljön präglas av frihet under ansvar och de strävar efter att värderingarna Medvetenhet, Passion och handlingskraft ska spegla hur de agerar och bemöter både varandra, kunder och tittare. Läs gärna mer på hemsidan www.discoverynetworks.se.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Discovery med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jan Rosing på jan.rosing@wise.se eller 076 620 29 52.

Urval sker löpande så skicka omgående in din ansökan! Sista ansökningsdag är den 21 september.

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

HR Business Partner to NREP

NREP prides itself of its ambitious, experienced and talented people, who have accomplishments that truly stand out in our industry. We are proud that our team members chose to stay with NREP because of our entrepreneurial environment, our shared values and our strong commitment to each other.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Nu söker vi en assistent till EQT

Vill du vara en del av Europas mest framgångsrika och framåtlutade investmentbolag?
Söker du en central och bred assistentroll och är serviceminded, flexibel, kommunikativ och ambitiös? Då kan det vara dig vi söker.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Marknadskommunikatör till Wallenstam

Vill du vara med och bidra till en utveckling och miljö på riktigt och arbeta på ett modernt fastighetsbolag? Då kan det här vara rollen för dig. Vi på Wallenstam söker nu en marknadskommunikatör till vårt härliga team i Stockholm!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Marknadsprojektledare till YAMAHA Motors

Är du projektledare ut i fingerspetsarna och har möjlighet att resa i tjänsten? Har du erfarenhet av att implementera en visuell identitet i fysiska butiker? Då kan rollen som projektledare till YAMAHA vara något för dig! Det här är ett konsultuppdrag på ett år via KIMM/Wise Professionals.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer