Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Teamledare Customer Service till Össur

Till vårt inköpsteam, Clinics Supplies, söker vi nu en ledare till Össur Scandinavia Nordic AB. Du kommer i din roll förutom att leda teamet också arbeta operativt med samma arbetsuppgifter som övriga med både beställningar från klinikerna och de inköp dessa genererar.

Össur, grundat 1971, har sin kompetens inom utveckling, produktion och försäljning av ortopediska hjälpmedel och lösningar. Sedan introduktionen på den isländska aktiemarknaden 1999, har företaget expanderat kraftigt. Mycket tack vare strategiska företagsförvärv och betydande investeringar i utveckling och forskning. Össur är sedan 2009 också listat på NASDAQ OMX Copenhagen.

Idag sysselsätter Össur cirka 3000 anställda på 25 olika platser i världen, med kontor i Amerika, Europa, Asien, Australien och huvudkontoret på Island. Med alla de kliniker Össur har i Norden är man till antalet den ledande regionen.

Mer information om företaget hittar du på deras informativa hemsida https://www.ossur.se/om-ossur

Rollen

Som teamchef/inköpare fungerar du som länken mellan kliniker och leverantörer och ser till att de agerar enligt de inköpsprocesser som finns och ständigt utvecklas. Som inköpare har du också ett proaktivt tillvägagångssätt när man granskar nuvarande system och processer, gör rekommendationer och genomför förändringar.

Teamet som består av fem personer är nyckeln till att leda företaget framåt i den förändringsprocess man befinner sig i. Att påvisa nytta och besparingar för klinikerna genom att samordna inköp och beställningar centralt som skapar utrymme för klinikerna att fokusera mer på sin spetskompetens.

Du rapporterar till Director of operations som ingår i företagets ledningsgrupp. På kontoret i Sollentuna arbetar ca 35 medarbetare.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår i rollen:

  •  Leda och fördela arbetet i gruppen    
  •  Gruppen ansvarar för att inkomna beställningar hanteras och genererar inköpsorder till utvalda leverantörer.
  • Proaktivt leda och utveckla gruppen
  •  Hantera det dagliga orderflödet mellan kliniker och leverantörer
  •  Kontinuerlig leverantörsuppföljning såsom kvalitet, pris
  •  Bidra aktivt till avdelningens kontinuerliga förbättringsarbete
  • Identifiera nya leverantörer
  • Rapportera och sammanställa data
  • Ansvara för masterdata/registervård

I denna roll har du mycket kontakt med både interna och externa intressenter. Internt är det ditt egna team, ekonomi, försäljning och den strategiska inköpschefen. Externt har du främst kontakt med alla kliniker och leverantörer.

Din bakgrund/profil

Du har troligen en relevant högskoleutbildning inom ekonomi eller inköp/logistik. Du har flera års erfarenhet av liknade arbete. Du är en van användare av olika inköp/ERP system. Som person är du lyhörd, empatisk och närvarande. Du har förmåga att överblicka helheten och göra rätt prioriteringar för teamet.

Du är flytande i tal och skrift i både svenska och engelska då en del av kommunikationen sker på engelska.

Ansökan 

I denna rekrytering samarbetar Össur med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jan Rosing på jan.rosing@wise.se eller 076 620 29 52.

Urval sker löpande så skicka omgående in din ansökan! Sista ansökningsdag är den 3 oktober.

Förmåner: Friskvård, Privat sjukförsäkring