Child Rights and Business Officer hos UNICEF Sverige

Tillsatt

Stockholm

Vill du tillsammans med oss påverka Sveriges största företag att säkra barnrättsfrågan? Har du kunskap om hållbarhet, mänskliga rättigheter och har jobbat med företags sociala ansvar? Då vill vi gärna att du söker tjänsten som Child Rights and Business Officer hos UNICEF Sverige.

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Förtroendearbetstid
  • Friskvård
  • Kollektivavtal

Din roll

Företag har en avgörande roll i arbetet för barns rättigheter. Som Child Rights and Business Officer hos UNICEF Sverige driver du på och coachar företag att öka fokus på barnrättsfrågan. Ett exempel är att tydliggöra för våra befintliga och nya partners hur barnrättsfrågorna är integrerade i de globala målen för hållbar utveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

·        Agera som coach och rådgivare för företag i barnrättsfrågor.

·        Utveckla samarbeten med företag, myndigheter och civil samhället för att stärka kunskapen kring barns rättigheter och företag. 

·        Tillsammans med ledning och UNICEF globalt bidra till att strategiskt utveckla UNICEF Sveriges CSR-arbete

Om dig

Du är en initiativrik och relationsbyggande person som med kunskap och pondus påverkar företagsledningar att sätta barnrättsfrågorna på agendan. Du har goda kunskaper inom hållbarhet och mänskliga rättigheter samt har tagit fram, implementerat och följt upp riktlinjer för hållbarhet hos företag. Du tycker att samarbete är en självklarhet samt har mycket god förmåga att uttrycka dig korrekt och enkelt i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi söker dig med akademisk examen som har arbetat med företags sociala ansvar, antingen i näringslivet eller som konsult. Har du kunskap om Barnrättsprinciperna för Företag, Agenda 2030 och de nya hållbarhetsmålen är det meriterande.

Om UNICEF

”Det finns de som tror att det är omöjligt att förändra världen. Vi vet att det går och vi vet hur man gör. Över hela världen kämpar vi i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar för att varenda unge ska få den barndom som de har rätt till. Barnkonventionen styr vårt arbete.”

UNICEF (the United Nations Children’s Fund) är Sveriges ledande barnrättsorganisation och arbetar på uppdrag av FN för att förverkliga barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund kämpar vi i över 190 länder och territorier för alla barns rätt till överlevnad, trygghet, utveckling och inflytande. Vår uppgift är att bilda opinion, påverka politiker och samla in pengar för att kunna skapa en bättre värld för barnen. Läs mer på www.unicef.se 

Intresserad!
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Johanna Nyqwist på johanna.nyqwist@wise.se eller 0735216587. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Vänligen notera att utdrag från belastningsregistret kommer att begäras för slutkandidaterna. Tjänsten är placerad i Stockholm.

Här ligger Unicef Sverige

Sankt Eriksgatan 46, Stockholm

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Marketing Specialist

Har du erfarenhet av att förstå och skapa framgång utifrån ett digitalt marknadsföringsperspektiv? Drivs du av att vara del i ett team och företag som skapar flexibla och anpassningsbara byggnader för ett mer hållbart och tillgängligt samhälle? Då kan denna roll vara precis det du söker. Nu söker vi dig som vill ta en aktiv roll som Marketing Specialist i uppbyggnaden av ett nytt varumärke, en ny avdelning och en ny roll.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Kommunikatör internkommunikation

Vi söker nu en Kommunikatör med ansvar för internkommunikation. Som Kommunikatör hos Arriva kommer du att spela en viktig roll i de utvecklingsprojekt och den digitala transformation som präglar vårt kommunikationsarbete.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Executive Assistant sökes till Euro Accident

Vill du jobba på en arbetsplats där hälsa och rätt försäkring är navet i verksamheten?
Där kulturen genomsyras av ledord som att ”vi bryr oss om varandra”, ”vi agerar nu” och ”vi vågar testa nya saker”? Rollen är ny och det finns stora möjligheter att påverka innehållet där du primärt stöttar chefsjuristen och ledningsgruppen som består av åtta personer.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer