Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

HR Business Partner till Teracom

Vi är inne i en spännande fas där vi ständigt strävar efter att effektivera och förenkla arbetssätt i syfte att stötta organisationen på bästa sätt. Du kommer att ingå i ett starkt HR-team där du har möjlighet att vara med och påverka utvecklingen av HR funktionen. Det är viktigt att du gillar att ta ansvar och trivs med att driva utveckling framåt. Du arbetar med samtliga HR-relaterade områden. Som HRBP kommer du att ingå i en ledningsgrupp inom bolaget.

Ett land ska leva överallt, oavsett – i glesbygd och storstad, vid kriser och omvälvande händelser. Det är just därför Teracom finns. Vi levererar robusta och säkra kommunikationstjänster som omfattar ansvar för marknätet för tv och radio, VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten) och Rakel (det svenska blåljusnätet). Vi ägs av svenska staten och våra kunder utgörs av både privata och offentliga aktörer. Vårt uppdrag är viktigt för att samhället ska vara hållbart och tryggt. I Sverige är vi ca 500 medarbetare och finns på ca 50 orter i landet.

Vi är inne i en spännande fas där vi ständigt strävar efter att effektivera och förenkla arbetssätt i syfte att stötta organisationen på bästa sätt. Du kommer att ingå i ett starkt HR-team där du har möjlighet att vara med och påverka utvecklingen av HR funktionen. Det är viktigt att du gillar att ta ansvar och trivs med att driva utveckling framåt. Du arbetar med samtliga HR-relaterade områden. Som HRBP kommer du att ingå i en ledningsgrupp inom bolaget. Tjänsten är placerad på Teracoms huvudkontor i Lindhagen.

Dina ansvarsområden inkluderar bl.a.:

  • Strategiskt, konsultativt och operativt stötta chefer inom hela HR-området
  • Delaktig i utvecklingen av en modern HR funktion. Drivande i Teracoms arbete med att se över arbetssätt och beteendemönster.
  • Tillsammans med ledningsgruppen driva förändringsledning
  • Bidra med kvalificerat stöd vid rekrytering
  • Ge kvalificerat stöd till chefer i tolkning och tillämpning av lagar, avtal och policys.
  • Genomföra fackliga förhandlingar självständigt eller som stöd till cheferna

Din bakgrund
För att lyckas i rollen är du självgående, drivande och har en mycket god kommunikationsförmåga. Du är ansvarstagande och har integritet samt god samarbetsförmåga.

Vi tror att du har en personalvetarexamen eller liknande samt har bred erfarenhet från HR-området. Du har minst fem års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och är van att coacha chefer och organisationer i att agera stöd för organisationens chefer. Meriterande är om du arbetat i organisationer som genomgått förändring. 

Godkänd registerkontroll, säkerhetsklassning och bakgrundskontroll är en förutsättning för anställningen.

Vi erbjuder
Hos Teracom får du vara med och göra skillnad varje dag. Det är vårt gemensamma ansvar att de samhällsviktiga tjänster vi levererar, med höga krav på både tillgänglighet, säkerhet och kvalitet, fungerar dygnet runt, året runt – oavsett. Vi erbjuder ett positivt arbetsklimat med högt engagemang och ansvarstagande och kompetenta kollegor. Hos oss får du vara med och påverka och bidra till bolagets fortsatta utveckling. På Teracom strävar vi efter att skapa en kultur som inspirerar till lärande och utveckling där medarbetarna känner engagemang och trivs på jobbet, samtidigt som vi värnar om balans mellan arbete och fritid.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Du söker tjänsten ansökningslänken på Wise Professionals hemsida. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johanna Nyqwist på johanna.nyqwist@wise.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail.

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter