Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Landets bästa rekryteringschef till ICA

Nu går startskottet för uppbyggnaden av inget mindre än landets bästa rekryteringsteam! Du som rekryteringschef kommer forma och leda funktionen med några av Sveriges bästa rekryterare i en roll där du förväntas göra enorm skillnad. “Det här kan på allvar vara det roligaste jobb du kan ha ” Så säger Åsa Daxberg som blir din närmaste chef i denna roll. Och vi, Maria och Johanna från Wise som ansvarar för denna rekrytering, kan inte annat än att hålla med.

Rekryteringschefens ansvar och arbetsuppgifter:

Som Rekryteringschef ansvarar du för att bygga upp ett rekryteringsteam och verksamhet för ”inhouse rekrytering”. Detta innebär att rekrytera medarbetare, etablera funktion och arbetssätt. Du säkrar uppsatta mål och krav för kvalitet, kandidatupplevelse och andra prioriterade nyckeltal samt genomför rekryteringsprocesser av nyckelpersoner. Att kontinuerligt utveckla metoder och kompetens inom teamet är en viktig del av rollen, där din ambition är att vara marknadsledande inom rekrytering, talent acquisition och kandidatupplevelse.

Den pågående digitaliseringsresan inom ICA är i ett spännande skede. Rekryteringsteamet ska säkerställa bästa möjliga matchningar mellan människor och de roller som följer utvecklingen. Därför är det viktigt med förståelse för vad som krävs för att attrahera och rekrytera på den digitala talangmarknaden. Rekryteringschefen ingår i expert- och ledningsteam för rekrytering och Employer Branding. Tjänsten är på heltid och placering är på huvudkontoret i Solna, Stockholm.

Vem är du?

Du är nyfiken, innovativ och modig! Därför att denna roll kräver att ligga i framkant inom innovation och att vara uppdaterad inom de metoder som krävs för att rekrytera inom den digitala talangmarknaden. Du är orädd och har en drivkraft att ständigt utveckla dig själv och andra i din roll utifrån verksamhetens behov.

Du är professionell! Du har god kännedom om kompetensbaserad rekrytering. Antingen som rekryteringschef, rekryteringskonsult, eller från rekrytering inom större bolag med utvecklad rekryteringsverksamhet, gärna inom IT/Tech.

Du är en ledare! Du är trygg i dig själv med erfarenhet av att leda andra, som chef, projekt- eller teamledare.

Du är kommunikativ! Genom din mycket goda kommunikativa förmåga, i tal, skrift, svenska och engelska, skapar du relationer på alla plan och är lyckosam i att få med dig andra i att förverkliga idéer till handling.

Du har hjärtat på rätta stället! Därför att förståelse för de förväntningar, förhoppningar, och drömmar som ryms i varje rekrytering är enormt viktigt.

Du är klok! Därför att du förstår att kandidatupplevelse inte bara är behjärtansvärt utan det är affärskritiskt och smart.

Att jobba på ICA

Hela ICA genomsyras av ett stort engagemang och du uppmuntras hela tiden att våga prova nya saker. Det ligger i vår företagskultur. Det finns ett stort hjärta och engagemang i alla delar av organisationen – från ICA-handlare till ledningsgrupp. Det är något man märker varje dag.”
Medarbetarna älskar och är stolta över, att jobba på ICA. Framför allt gillar man att det är familjärt och prestigelöst, att man kan vara sig själv, att det finns en sådan stark entreprenörsanda, organisationens storlek till trots.

Om ICA Gruppen
Kärnan i ICA Gruppens verksamhet är handel med dagligvaror. I koncernen ingår ICA Sverige och Rimi Baltic som i huvudsak driver dagligvaruhandel, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter, Apotek Hjärtat som driver apoteksverksamhet och ICA Banken och ICA Försäkring som erbjuder finansiella tjänster och försäkringar. I koncernen ingår även heminredningskedjan Hemtex. Mer om oss hittar du HÄR

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Esborn på maria.esborn@wise.se Annonsen kommer att ligga ute till och med den 2018-11-30 och vi ser fram emot att få din ansökan via www.wise.se senast det datumet. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter