Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Löneadministratör till Röda Korset

Är du en duktig löneadministratör som söker nya utmaningar i en internationell organisation? Är humanitära värderingar viktiga för dig? Då kan du bli en del av världens största mänskliga nätverk när vi nu söker en löneadministratör till Svenska Röda Korset!

Detta är en direktrekrytering där processen sköts av Wise Professionals, men du blir anställd hos Röda Korset. Placeringen är vid Mariatorget på Södermalm i Stockholm.

Rollen och huvudsakliga arbetsuppgifter

Som löneadministratör är du del av ekonomienheten med totalt 15 medarbetare, varav 3 löneadministratörer. Du kommer att arbeta med hela löneprocessen och tillsammans med dina kollegor månatligen hantera löner för ca 650 anställda i tre juridiska enheter. I detta ingår administration av löner för ca 50 utlandsdelegater. Du kommer även att hantera reseräkningar, pensioner, statistik, lägga upp delegater och nyanställda i lönesystemet och administrera förmåner. I rollen kommer du ha ett nära samarbete med personal på HR kring anställningsavtal och övriga personalfrågor.

Din bakgrund

Vi ser gärna att du har en relevant yrkesutbildning och minst fyra till fem års erfarenhet av löneadministration samt goda kunskaper i hela löneprocessen från nyanställning till avslut. Alternativt har du lång erfarenhet inom löneadministration. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift, samt har goda kunskaper i Officepaketet. Om du har erfarenhet av systemen Agresso Lön och/eller Agda är det meriterande.

För att lyckas i rollen är du noggrann, strukturerad och lösningsorienterad. Du är prestigelös och duktig på att samarbeta och kommunicera med dina kollegor. Det är viktigt för dig att ge bra service. Du delar Röda Korsets värderingar och motiveras av att arbeta i en humanistisk organisation och på en arbetsplats som präglas av goda relationer och ömsesidig respekt.

Om Röda Korset

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vår vision är att ingen människa ska lämnas ensam i en katastrof. Vi finns på plats före, under och efter katastrofer och kriser, i såväl Sverige som i andra delar av världen för att förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa och säkerställa respek­ten för varje människas värdighet.

Röda Korsets styrka är att vi finns överallt, med närmare 33 000 engagerade volontärer runtom i landet och 17 miljoner volontärer över hela världen. Röda Korset har ett särskilt uppdrag i den internationella humanitära rätten, att hjälpa människor som drabbats av krig och konflikt. Tack vare vårt unika mandat, vår neutralitet och opartiskhet finns vi på plats i oroshärdar och krigszoner, dit ingen annan når.

I Sverige bedriver vi bland annat behandlingscenter för krigsskadade och torterade, vi har en vårdförmedling för papperslösa och andra migranter samt erbjuder rådgivning i enskilda flyktingärenden. Dessutom efterforskar vi anhöriga som kommit ifrån varandra vid en kris eller katastrof och bistår när de återförenas.

Ansökan
Röda Korset värdesätter mångfald och arbetar aktivt mot alla former av diskriminering. Alla ansökningar bedöms utifrån de kompetenskrav som arbetet ställer och stor vikt läggs vid personlig lämplighet. I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Rose på karin.rose@wise.se eller 072-303 59 24. Vi ser fram emot att få din ansökan via www.wise.se. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Förmåner: Friskvård, Lunchförmåner, Sommartid