Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Arbetsmiljöspecialist till Teracom

Vårt uppdrag är viktigt för att samhället ska vara hållbart och tryggt! Här är tjänsten för dig som vill arbeta med vår arbetsmiljö, säkerhet och hälsa!

Ett land ska leva överallt, oavsett – i glesbygd och storstad, vid kriser och omvälvande händelser. Det är just därför Teracom finns. Vi levererar robusta och säkra kommunikationstjänster som omfattar ansvar för marknätet för tv och radio, VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten). Vi ägs av svenska staten och våra kunder utgörs av både privata och offentliga aktörer. I Sverige är vi ca 500 medarbetare och finns på ca 50 orter i landet.

Vi erbjuder
Hos Teracom får du vara med och göra skillnad varje dag. Det är vårt gemensamma ansvar att de samhällsviktiga tjänster vi levererar, med höga krav på både tillgänglighet, säkerhet och kvalitet, fungerar dygnet runt, året runt – oavsett. Vi erbjuder ett positivt arbetsklimat med högt engagemang och ansvarstagande och kompetenta kollegor. Hos oss får du vara med och påverka och bidra till bolagets fortsatta utveckling. På Teracom strävar vi efter att skapa en kultur som inspirerar till lärande och utveckling där medarbetarna känner engagemang och trivs på jobbet, samtidigt som vi värnar om balans mellan arbete och fritid.

Din Roll:

Som arbetsmiljöspecialist arbetar du som en strategisk, konsultativ och operativ partner med rådgivning inom hela arbetsmiljöområdet, främst inom det fysiska arbetsmiljöområdet. Du ger vägledning, stöd och utbildning med utgångspunkt i policys, riktlinjer, processer.

Dina ansvarsområden inkluderar bl.a:

  • Bevakning av att Teracom genom sitt arbetssätt, policys och instruktioner lever upp till tillämpliga lagar och krav inom arbetsmiljö och säkerhet. Detta sker både genom strategiskt långsiktigt arbete och genom att vara konsultativt stöd vid frågor från chefer, skyddsombud och medarbetare i organisationen.
  • Se till att chefer med personalansvar har tillräcklig utbildning för att säkerställa arbetsmiljöarbetet på sin enhet
  • Följa upp, planera och koordinera för att medarbetare har rätt arbetsmiljöutbildningar för att utföra sitt arbete i samverkan med ansvariga chefer
  •  Kontaktperson vid ärenden gentemot arbetsmiljöverket samt upphandla utbildningar/partners och personalhälsovård
  • Driva, bidra och sammankalla årliga skyddskommittémöten och tillhandahålla förutsättningar och verktyg för skyddsrond. Presentera statistik och incidenter, olyckor i skyddskommittémöten
  • Driva utredningar och säkerställa åtgärder av incidenter inom arbetsmiljöområdet tillsammans med ansvarig chef samt bibringa ny kunskap om riskerna för att undvika upprepning

Tjänsten är placerad på Teracoms huvudkontor i Lindhagen och du tillhör HR organisationen.

Din bakgrund
För att lyckas i rollen är du självgående, drivande och har en mycket god kommunikationsförmåga. Du är ansvarstagande och har integritet samt god samarbetsförmåga.

Vi tror att du är arbetsmiljöingenjör eller civilingenjör med goda kunskaper inom arbetsmiljöområdet, SAM och OSA. Du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och är van att tolka AFS:ar och redogöra för nya lagar och förordningar.

Du har B-körkort.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Du söker tjänsten ansökningslänken på Wise Professionals hemsida. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johanna Nyqwist på johanna.nyqwist@wise.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail.

Förmåner: Friskvård, Förtroendearbetstid, Karriärmöjligheter