HR-ansvarig

Tillsatt

Stockholm Heltid Rekrytering

Vill du följa med oss på resan mot att bli framtidens människorättsorganisation? Nu har du chansen att utveckla HR-funktionen inom en ideell organisation som kämpar för mänskliga rättigheter världen över.

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård
 • Kollektivavtal

Civil Rights Defenders (CRD) är inne i en förändringsprocess och vi har kommit en bra bit på väg, exempelvis är strategiarbetet för 2020-2022 nästan klart. Tillsammans skapar vi en ny grund för organisationens framtid, och du som HR-ansvarig har en nyckelroll i detta arbete. Du kommer att få samarbeta med passionerade människor från alla världens hörn, som alla brinner för samma sak – mänskliga rättigheter.

Rollen
På Civil Rights Defenders kommer du att ha en självständig och bred generalistroll som stöttar och coachar organisationens ledning i såväl operativa som strategiska frågor inom HR. Organisationen har idag en hel del HR processer på plats, vissa behöver vidareutvecklas, och utöver det behöver det skapas nya för att få en välfungerande helhet inom HR. Några av våra fokusområden:

 • Skapa och säkra efterlevnaden av HR-policys och rutiner som motsvarar de legala kraven och organisationens behov
 • Support till cheferna i alla personalrelaterade frågor, exempelvis inom rekrytering, svåra samtal, medarbetarutveckling och avslut av anställning
 • Målstyrningsprocessen och medarbetarsamtal
 • Medarbetarenkät och handlingsplaner
 • Utveckla och analysera relevanta HR-KPI:er samt hantera viss HR-administration
 • Fackliga kontakter och förhandlingar
 • Befattningsbeskrivningar
 • Lönerevision och lönekartläggning
 • Kravställare och första kontakt till den outsourcade löneavdelningen

Civil Rights Defenders har ett kollektivavtal och tillhör IDEA (arbetsgivarorganisationen för ideella organisationer)

Dina kvalifikationer 
Du har en relevant akademisk utbildning inom HR eller motsvarande samt flera års erfarenhet av brett operativt HR-arbete, och även gärna strategiskt. Du har erfarenhet av facklig samverkan och förhandling. Extra meriterande är om du har erfarenhet av outsourcing av löner. Som person har du en mycket god kommunikativ förmåga, i både tal och skrift, på svenska och engelska.

Vidare för att lyckas som HR-ansvarig hos oss har du ett starkt eget driv, sätter upp höga mål och arbetar hårt och uthålligt för att nå dem. Dessutom utmanar du status quo och verkar för nya satsningar och idéer för att stimulera innovation och förändring. Därutöver är du en person som styrks av att påverka din omgivning snarare än att reagera på den, och du förhåller dig också entusiastisk och positiv i tuffa situationer. Du når framgång genom att åstadkomma förändring av andras åsikter eller beteenden och genom att tydligt ta ställning i olika frågor. Dessutom förmedlar du information tydligt och enkelt, och lyssnar och försöker först att förstå och sedan förstås. Du är van och motiveras av att stå och prata inför grupper, och du gör det obehindrat på engelska (eftersom det är engelska vi talar i det dagliga arbetet).

Det är självklart att du delar våra värderingar om allas lika värde och att du har ett intresse för mänskliga rättigheter. Vi är en internationell organisation med samarbetspartners och medarbetare i och från olika delar av värden, vilket gör arbetsplatsen till en dynamisk plattform där mångfald är en självklar del av det dagliga arbetet.

Om Civil Rights Defenders
Civil Rights Defenders är en internationell människorättsorganisation som är politiskt och religiöst obunden som grundades 1982 i Sverige, med uppgift att försvara folks civila och politiska rättigheter och stödja människorättsförsvarare i fara över hela världen. Vi bedriver påverkansarbete, juridiska processer och informerar om situationen för mänskliga rättigheter globalt. CRD har en närvaro på fyra kontinenter och är aktiva i några av världens mest repressiva regioner. Genom att arbeta i samarbete med 200 lokala partners och fokusera på innovation, är målet att uppnå långsiktig hållbar förändring. https://crd.org/sv/om-oss/

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Hanna Nörgaard på hanna.norgaard@wise.se. Jag svarar dig så snart jag är tillbaka från sommarledighet. Annonsen kommer att ligga ute till och med den 18 augusti, (dock kommer urval att påbörjas från och med den 12 augusti), vi ser fram emot att få din ansökan via www.wise.se senast det datumet. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Tjänsten är idag placerad centralt i Stockholm vid Sergels torg.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Civil Rights Defenders

SERGELS TORG 12, Stockholm

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Executive Assistant sökes till Euro Accident

Vill du jobba på en arbetsplats där hälsa och rätt försäkring är navet i verksamheten?
Där kulturen genomsyras av ledord som att ”vi bryr oss om varandra”, ”vi agerar nu” och ”vi vågar testa nya saker”? Rollen är ny och det finns stora möjligheter att påverka innehållet där du primärt stöttar chefsjuristen och ledningsgruppen som består av åtta personer.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Communication & PR Manager

Adapteo skapar flexibla och anpassningsbara byggnader för ett mer hållbart och tillgängligt samhälle. Nu söker vi dig som vill ta en aktiv roll som Communication & PR Manager i uppbyggnaden av ett nytt varumärke!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer