Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

HR- och Lönekoordinator till Electrolux Professional AB

Är du kunnig inom lön och vill jobba i en bredare roll på nordisk nivå? Vill du vara med på en spännande utvecklingsresa? Då har vi rollen för dig.

Rollen och huvudsakliga arbetsuppgifter

Electrolux Professional AB genomgår en organisationsförändring och kommer att ha en ny organisation i oktober. I samband med detta söker vi nu en HR Service- och Lönekoordinator vilket är en helt ny roll.

Som HR Service- och Lönekoordinator kommer du att supportera Sverige, Danmark, Norge och Finland. Du är operativt ansvarig för administration inom det dagliga HR-arbetet för de nordiska länderna och erbjuder värdefull servicen till verksamheten. Detta är en bred roll och du är även ansvarig för lönehanteringen, vilket idag ser lite olika ut i de olika länderna, men på sikt så kommer lönerna att outsourcas i alla nordiska länder. Du koordinera löner med outsourcingbyråerna och är kravställare gentemot dem.

Du ansvarar för HR administration i Norden och kommer att ha kontakt med både anställda och chefer där samtidigt som du supporterar de nordiska länderna. Några exempel på arbetsuppgifter:

  • Hantera HR administration så som anställningskontrakt och andra personaldokument, uppdatera information om anställda vad gäller anställning, befordran och avslut, förklara HR-policys, processer och lagar för chefer och anställda
  • Koordinera introduktion och avslut av anställningar
  • Vara kontaktperson mellan anställda och löne- samt tidrapporteringsbyrån och svara på frågor från de anställda
  • Förmedla löneinformation till outsourcingbyrån för alla de nordiska länderna
  • Vara expert inom tidrapporteringssystemet Flex och utbilda anställda och chefer i det samt supportera vid uppgraderingar
  • Ta fram olika HR och lönerapporter
  • Delta i olika HR- och löneprojekt även på nordisk nivå
  • Uppdatera personalhandbok
  • Stödja linjecheferna i HR frågor, arbetsrättsliga och fackliga frågor

Du kommer att rapportera direkt till den Nordiska HR chefen. Tjänsten är placerad i Ljungby eller Stockholm.

Din bakgrund

Vi söker dig som har några års erfarenhet av lönearbete och har goda lönekunskaper. Har du även tidigare arbetat som lönekoordinator med outsourcade löner och gärna på en internationell marknad så är det meriterande. Du har goda kunskaper i arbetsrätt och har du även erfarenhet av HR arbete från andra nordiska länder så är det en fördel. Du är duktig på både engelska och svenska och kunskap av ytterligare ett nordiskt språk är meriterande.

Som person ser vi att du har hög integritet, är trygg i dig själv och har ett moget sinne. Du är noggrann och strukturerad i ditt arbete samtidigt som du är social och kommunikativ. Du har förmågan att skapa förtroende och goda relationer med chefer och kollegor och är duktig på att hantera konfidentiell information. Du kan lösa komplexa problem som kan uppstå med tredje part, chefer eller kollegor som är relaterat till lön, tidrapporterna eller HR.

Erbjudande

Här får du möjlighet att arbeta i en organisation där det går bra och det finns en positiv tillväxt. Du får vara delaktig i en stimulerande resa och skapa något nytt utifrån traditioner och de kompetenser som finns. Electrolux Professional är också en organisation med miljötänk som skapar produkter med mindre elförbrukning.

Om företaget

Vi på Electrolux Professional är övertygade om att rätt verktyg och instrument kan göra en positiv skillnad såväl i kunders vardag som för vår planet. Vi är stolta över att vara världsledande inom innovation och design och levererar de lösningar som efterfrågas. Vårt uppdrag är att göra livet enklare och mer lönsamt för våra kunder.

Vi har ett starkt engagemang för hållbarhet och för att förbättra vatten- och energieffektiviteten, för att på så sätt spara kostnader och förbättra lönsamheten.

Electrolux Professional har varit i branschen i 100 år och har under denna tid byggt upp världens mest omfattande servicenätverk, så att kunder kan räkna med hjälp 24/7, var de än befinner sig i världen.

Mer om Electrolux Professionals: https://youtu.be/l7-2KSjiyuY

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Rose på karin.rose@wise.se. Vi ser fram emot att få din ansökan via www.wise.se. Det är önskvärt att skriva ansökan på engelska. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Intervjuer sker löpande. Tjänsten är placerad centralt i Stockholm eller Ljungby.

Förmåner: Friskvård, Förtroendearbetstid, Tjänstepension