Lönechef till Capio S:t Görans Sjukhus

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Vill du vara med och utveckla framtidens lönavdelning? Tycker du om att leda andra och har gedigen erfarenhet av lönechefsrollen? Då är det kanske dig vi söker.

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Förtroendearbetstid
  • Friskvård
  • Kollektivavtal

Rollen:

I ditt nya uppdrag som lönechef kommer du att ha både det strategiska och operativa ansvaret för lönavdelningen på Capio S:t Görans Sjukhus. Det innebär bland annat att du sätter mål, leder, organiserar och utvärderar arbetet och kvalitén, samt ansvarar för utveckling av lönavdelningen.

Vidare skapar du tydlighet inom enheten genom att definiera roller och genom att delegera och fördela ansvar och befogenheter. I ditt arbete ingår även att ta ansvar för att enheten följer lagar och föreskrifter, och att du själv är väl insatt i arbetsrätt och kollektivavtal. Du kommer också att fortsätta driva avdelningens ständiga förbättringsarbete för att möta kundens behov och förväntningar. Just nu är vi inne i en spännande utvecklingsfas där du kommer att få vara med att vidareutveckla och strukturera upp processer och implementera ett nytt lön- schema och bemanningssystem.

Exempel på dina arbetsuppgifter:

  • Att leda, organisera samt kontinuerligt vidmakthålla och vidareutveckla arbetet på löneavdelningen.
  • Att agera uppdragsgivare för införandet av nytt lön- schema och bemanningssystem.
  • Att driva avdelningens förbättringsarbete samt aktivt arbeta för att förenkla för såväl kund som medarbetare.

Lönavdelning består idag av 10 engagerade medarbetare. Du rapporterar till HR-chefen. Tjänsten är placerad på Capio S:t Görans Sjukhus på Kungsholmen.

Din profil

  • Vi ser gärna att du har en akademisk examen eller motsvarande
  • Du är en erfaren ledare och har minst 5 års erfarenhet av att leda personal
  • Du har mycket god erfarenhet av att självständigt ha arbetat med hela löneprocessen

Det är starkt meriterande om du erfarenhet av implementering av nya system och arbetssätt inom lön och bemanning, och om du har arbetat i större verksamheter med hög komplexitet och skift- eller dygnet-runt-verksamhet. Det är även meriterande om du har ett stort intresse för digitalisering/automatisering.

Som person söker du gärna feedback från kund och använder den för att förbättra kvaliteten på produkter, tjänster och interna processer. Du samverkar med andra runt utveckling av processer, rutiner och arbetssätt och du har en god kommunikativ förmåga. Du tar även fram kort- och långsiktiga planer som är övergripande, samt följer upp hur arbetet går framåt gentemot enhetens mål och samordnar resurser utifrån det. Vidare är det för dig en självklarhet att säkerställa att alltid leverera rätt lön i rätt tid.

Om oss:
Capio S:t Görans sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Capio AB, och är det första privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Capio S:t Görans sjukhus är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 200 anställda, 340 vårdplatser och vi tar emot drygt 270 000 besök om året. Tidningen Dagens Medicin utsåg 2017 Capio S:t Görans Sjukhus till Årets bästa sjukhus i kategorin mindre sjukhus. Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värderingar är ”Du är viktig – din åsikt gör skillnad”, ”Vi är nyfikna och modiga” och ”Vi vill alltid bli bättre”.

Om du vill veta mer
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Paul Sredojevic på paul.sredojevic@wise.se eller 076-000 18 63. Vi kommer att intervjua kandidater under veckorna 33- 36. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail. Glad sommar och varmt välkommen med din ansökan!

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Relationsskapande kommunikativ VD, Borätt Seniorgården

Vi söker nu vår nye VD till Borätt, Seniorgården. Vi är en del av JM-koncernen, en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden.
Ditt övergripande uppdrag är att fortsätta den expansiva väg som vi är på med att förvärva mark i attraktiva lägen. Du leder verksamheten genom att själv och tillsammans med projektcheferna aktivt arbeta operativt såväl externt som internt.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer