Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Lönechef till Capio S:t Görans Sjukhus

Vill du vara med och utveckla framtidens lönavdelning? Tycker du om att leda andra och har gedigen erfarenhet av lönechefsrollen? Då är det kanske dig vi söker.

Rollen:

I ditt nya uppdrag som lönechef kommer du att ha både det strategiska och operativa ansvaret för lönavdelningen på Capio S:t Görans Sjukhus. Det innebär bland annat att du sätter mål, leder, organiserar och utvärderar arbetet och kvalitén, samt ansvarar för utveckling av lönavdelningen.

Vidare skapar du tydlighet inom enheten genom att definiera roller och genom att delegera och fördela ansvar och befogenheter. I ditt arbete ingår även att ta ansvar för att enheten följer lagar och föreskrifter, och att du själv är väl insatt i arbetsrätt och kollektivavtal. Du kommer också att fortsätta driva avdelningens ständiga förbättringsarbete för att möta kundens behov och förväntningar. Just nu är vi inne i en spännande utvecklingsfas där du kommer att få vara med att vidareutveckla och strukturera upp processer och implementera ett nytt lön- schema och bemanningssystem.

Exempel på dina arbetsuppgifter:

  • Att leda, organisera samt kontinuerligt vidmakthålla och vidareutveckla arbetet på löneavdelningen.
  • Att agera uppdragsgivare för införandet av nytt lön- schema och bemanningssystem.
  • Att driva avdelningens förbättringsarbete samt aktivt arbeta för att förenkla för såväl kund som medarbetare.

Lönavdelning består idag av 10 engagerade medarbetare. Du rapporterar till HR-chefen. Tjänsten är placerad på Capio S:t Görans Sjukhus på Kungsholmen.

Din profil

  • Vi ser gärna att du har en akademisk examen eller motsvarande
  • Du är en erfaren ledare och har minst 5 års erfarenhet av att leda personal
  • Du har mycket god erfarenhet av att självständigt ha arbetat med hela löneprocessen

Det är starkt meriterande om du erfarenhet av implementering av nya system och arbetssätt inom lön och bemanning, och om du har arbetat i större verksamheter med hög komplexitet och skift- eller dygnet-runt-verksamhet. Det är även meriterande om du har ett stort intresse för digitalisering/automatisering.

Som person söker du gärna feedback från kund och använder den för att förbättra kvaliteten på produkter, tjänster och interna processer. Du samverkar med andra runt utveckling av processer, rutiner och arbetssätt och du har en god kommunikativ förmåga. Du tar även fram kort- och långsiktiga planer som är övergripande, samt följer upp hur arbetet går framåt gentemot enhetens mål och samordnar resurser utifrån det. Vidare är det för dig en självklarhet att säkerställa att alltid leverera rätt lön i rätt tid.

Om oss:
Capio S:t Görans sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Capio AB, och är det första privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Capio S:t Görans sjukhus är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 200 anställda, 340 vårdplatser och vi tar emot drygt 270 000 besök om året. Tidningen Dagens Medicin utsåg 2017 Capio S:t Görans Sjukhus till Årets bästa sjukhus i kategorin mindre sjukhus. Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värderingar är ”Du är viktig – din åsikt gör skillnad”, ”Vi är nyfikna och modiga” och ”Vi vill alltid bli bättre”.

Om du vill veta mer
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Paul Sredojevic på paul.sredojevic@wise.se eller 076-000 18 63. Vi kommer att intervjua kandidater under veckorna 33- 36. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail. Glad sommar och varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Förtroendearbetstid, Kollektivavtal