Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Senior HR Business Partner – Comp & Ben

På Santander lever vi vårt varumärke genom att ha en kultur som genomsyras av våra värdeord – Simple, Personal och Fair. De är nyckeln till hur vi blir det självklara valet för våra kunder och den bästa arbetsplatsen för våra anställda. Det råder en entreprenöranda hos oss och ingen idé är för liten för att lyftas fram. Vi utvecklas i takt med våra egna och omvärldens förändringar och väljer aktivt förändring.

Vill du vara med oss och bygga framtidens bank?

Ditt uppdrag
Nu har du möjligheten att få arbeta brett inom hela HR-området med både strategiska och operativa frågor i ett engagerat och passionerat HR-team. Din allra viktigaste uppgift hos oss blir att stötta organisationen i att nå sina affärs- och verksamhetsmål och att coacha och vägleda chefer i HR-relaterade frågor. Du kommer att ansvara för, driva och utveckla området compensation & benefits lokalt i Sverige, samt i samarbete med övriga HR i Norden. Därutöver kommer du att arbeta konsultativt i nära samarbete med ledare och deras olika funktioners ledningsgrupper i frågor som exempelvis rör arbetsrätt, kompetensutveckling, rekrytering och arbetsmiljö. Vidare hanterar och driver du och dina kollegor MBL-förhandlingar och annan facklig samverkan. Resor till de nordiska länderna kan förekomma och du rapporterar till HR-direktören i Sverige.

Det här är du

  • Relevant utbildningsbakgrund inom HR/personal eller på annat sätt ha förvärvat motsvarande kunskaper.
  • Du har flera års erfarenhet av att ha drivit och utvecklat compensation & benefitsområdet.
  • Du har flera års erfarenhet från brett HR arbete i både strategiska och operativa HR-frågor inom ett globalt och/eller nordiskt företag.
  • Du har god systemförståelse och framförallt av HR-system (gärna Workday) samt är det meriterande om du arbetat med system för befattningsvärdering.
  • Dina kunskaper i Excel är mycket goda.

För att trivas och framgångsrikt axla rollen som HR Business Partner utvecklar du effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på de problem som uppstår. Vidare förmedlar du fakta tydligt, professionellt och enkelt, både muntligt och skriftligt på svenska och engelska, och du har inga problem med att ge specifik och konstruktiv feedback. Du kännetecknas även av din stora integritet och din förmåga att etablera förtroende och nå inflytande hos dem du stöttar. Du är också en person som självständigt söker nya utmaningar och initierar på egen hand aktiviteter och projekt.

Vårt erbjudande
För oss är det viktigt att uppmuntra till hälsa, rörelse och balans mellan arbete och fritid. Via vår egen hälsosatsning Club Activo erbjuds du som anställd lunchträning varje dag (yoga, cross fit, löpning, dans, boxning mm) samt fri tillgång till gym och pool. Vi erbjuder dig även friskvårdsbidrag och förmåner via förmånsportalen Benify, privat sjukvårdsförsäkring, rabatterad frivillig gruppförsäkring och möjlighet till semesterbostad i Åre. Kontoret är beläget vid Solna gate (nära Solna strands T-bana och bussar).

Intresserad? 
I den här rekryteringen samarbetar Santander med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvariga rekryterare; Hanna Nörgaard (hanna.norgaard@wise.se) eller Lisa Sidén (lisa.siden@wise.se). Annonsen kommer att ligga ute till och med den 14 oktober 2019 och vi ser fram emot att få din ansökan via www.wise.se senast det datumet. Vi tar inte emot ansökningar via mejl. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Mer om oss
Santander tillhör den globala koncernen Banco Santander som har 144 miljoner kunder och över 200 000 anställda i 45 länder. Vi har en lokal närvaro med en global styrka. I Sverige har vi en halv miljon kunder och erbjuder sparkonton, privatlån, betal- och kreditkort samt lån och leasing för fordon. På kontoret i Solna jobbar cirka 400 engagerade medarbetare med att skapa en enkel, personlig och pålitlig bank. För att läsa mer om oss www.santanderconsumer.se

Förmåner: Friskvård, Förtroendearbetstid, Kollektivavtal