Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

HR-ansvarig till SKL International

Vill du bidra till en värld där alla människor har makt att forma sina egna liv i inkluderande lokala demokratier och hållbara samhällen samt få möjligheten att arbeta i en internationell miljö? Vi söker dig som vill arbeta i en bred HR roll med fokus på att utveckla våra HR-processer på så väl strategiskt som operativt plan.

Vad ska du göra?

Välkommen att axla rollen som HR-ansvarig hos oss på SKL International. Vi är i ett spännande skede där vi vuxit och nu behöver dig för att kunna utveckla vårt HR-arbete. Du kommer arbeta nära VD och ha förtroendefulla relationer med såväl chefer som medarbetare.

I din roll kommer du vara en drivande kraft för att fortsätta utveckla arbetet med värderingar och företagskultur framåt. Du kommer även att ansvara för vidareutveckling av vårt säkerhetsarbete, en viktig uppgift då vi bedriver verksamhet i flera postkonfliktländer. I din vardag kommer du hantera såväl operativa som strategiska HR-frågor. I rollen är det viktigt att du kan driva förändringar och utvecklingsarbete framåt. Du kommer även att ge stöd till vår systerorganisation ICLD i HR frågor.

I rollen som HR-ansvarig driver du självständigt HR-arbetet och rapporterar direkt till VD.

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen vara;

  • Driva, utveckla & ansvara för alla HR-processer
  • Arbeta strategiskt med bland annat kompetensförsörjning, värderingsarbete samt utveckla vår process för mål- och medarbetarsamtal
  • Löpande säkerställa bolagets arbetsgivaransvar beträffande lagstiftning, kollektivavtal m.m.
  • Driva och följa upp HR-frågor i verksamheten
  • Utveckla säkerhetsarbetet med stöd av våra säkerhetskonsulter.
  • Vara ansvarig projektledare för gemensamma verksamhetsutvecklingsprojekt tex implementering av lönesystem och internkommunikation.

Erbjudande

Vi sitter i nya aktivitetsbaserade lokaler vid Slussen i Stockholm. Idag är vi 32 medarbetare i Stockholm och ca 60 långtidskontrakterade underkonsulter i våra projekt världen över. Verksamheten har en omsättning på ca 112 mkr per år.

Som anställd på SKL International är du med och bidrar till förbättrad samhällsservice och ökad lokaldemokrati i världen. Vi samverkar med SKL och övriga bolag inom koncernen och uppmuntrar till samarbete över bolagsgränserna. 

Vem är du?

Vi behöver dig som har bred kunskap och erfarenhet ur ett HR-perspektiv. Då du kommer att vara ensam i HR-rollen tror vi att du i tidigare roller arbetat självständigt och med att utveckla och implementera HR-processer och ta fram effektiva arbetssätt. Du känner dig trygg med att hantera fackliga förhandlingar och företagets fackliga samverkan. Det breda HR-arbetet ställer krav på dig att vara prestigelös, en problemlösare och har lätt kunna byta fokus. Du är kommunikativ och initierar på egen hand aktiviteter och projekt samt driver dem i mål och följer upp dessa.

Då du kommer till en internationell verksamhet där mycket av vår verksamhet sker i utvecklingsländer är det meriterande om du sedan tidigare arbetat i och trivs i en interkulturell miljö. Även erfarenhet från idéburet arbete eller arbete i biståndssektorn är meriterande.

Ta reda på mer!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Ulrika Franzén Körlof på ulrika.franzen-korlof@wise.se eller Maria Esborn på maria.esborn@wise.se

Annonsen kommer att ligga ute till och med den 20 oktober 2019 och vi ser fram emot att få din ansökan via www.wise.se senast det datumet. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Om SKL International

Som en del av Sveriges kommuner och landsting arbetar SKL-I globalt för att stärka lokalt och regionalt självstyre. Tillsammans med våra partners skapar vi förutsättningar för decentraliserade demokratiska system, hållbara lokalsamhällen samt effektiv och jämlik samhällsservice. Vårt tillvägagångssätt är rättighetsbaserat med metoder som anpassats till våra samarbetspartners behov. Vi stödjer dialog mellan samhällets alla aktörer och bidrar med kapacitetsutveckling genom att dela erfarenheter och expertis. SKL Internationals projektpartners varierar, från olika länders ministerier till organisationer som representerar kommuner och regioner. Just nu bedriver vi projekt i 13 länder däribland Bosnien, Colombia, Irak, Tunisien och Ukraina.

Läs mer om oss på: http://sklinternational.se/Du kommer även att ge stöd till vår systerorganisation ICLD i HR frågor

Förmåner: Friskvård, Kollektivavtal