Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

HR-ansvarig till SKL International

Vill du känna stolthet över din arbetsgivare och få möjligheten att arbeta i en internationell miljö? Vi söker dig som vill arbeta i en bred HR roll med ett fokus på att vidareutveckla befintliga HR-processer samt implementera nya.

Vill du känna stolthet över din arbetsgivare och få möjligheten att arbeta i en internationell miljö? Vi söker dig som vill arbeta i en bred HR roll med ett fokus på att vidareutveckla befintliga HR-processer samt implementera nya.

Vad ska du göra?

Välkommen att axla rollen som HR-ansvarig hos oss på SKL International. Vi är i ett spännande skede där vi vuxit och nu behöver dig för att kunna vidareutveckla HR-arbetet hos oss. Du kommer arbeta nära VD och ha förtroendefulla relationer med såväl chefer som medarbetare.

I din roll kommer du vara en drivande kraft för att fortsätta utveckla arbetet med värderingar och företagskultur framåt. I din vardag kommer du hantera såväl operativa som strategiska HR-frågor. I rollen är det viktigt att du kan driva förändringar och utvecklingsarbete framåt.

I rollen som HR-ansvarig driver du självständigt HR-arbetet och rapporterar direkt till VD.

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen vara;

  • Driva, utveckla & ansvara för alla HR-processerna
  • Arbeta strategiskt med bland annat kompetensförsörjning, värderingsarbete samt utveckla vår process för mål- och medarbetarsamtal
  • Löpande säkerställa bolagets arbetsgivaransvar beträffande lagstiftning, kollektivavtal m.m.
  • Driva och följa upp HR-frågor i verksamheten
  • Vara ansvarig projektledare för gemensamma verksamhetsutvecklingsprojekt tex implementering av lönesystem, utveckling av vårt säkerhetsarbete eller liknande

Erbjudande

Vi sitter i nya aktivitetsbaserade lokaler på Hornsgatan vid Slussen i Stockholm. Idag är vi ca 35 medarbetare samt ca 60-100 underkonsulter kontrakterade i olika projekt världen över. Verksamheten omsätter ca 112 mkr på årsbasis.

Som anställd på SKL International får du vara med och bidra till förbättrad samhällsservice i världen och vara med och utveckla vår verksamhet inom HR-området. Vi samverkar med SKL och övriga bolag inom koncernen och uppmuntrar till samarbete över bolagsgränserna. 

Vem är du?

Vi behöver dig som ur ett HR-perspektiv har bred kunskap och erfarenhet. Då du kommer att vara ensam på HR tror vi att du i tidigare roller arbetat självständigt och att du arbetat med att implementera, utveckla HR-processer och ta fram effektiva arbetssätt. Du känner dig trygg med att hantera fackliga förhandlingar och företagets fackliga samverkan. Som vi tidigare nämnt kommer du att arbeta brett med HR, vilket ställer krav på dig att vara prestigelös, en problemlösare och har lätt kunna byta fokus. Du är kommunikativ och initierar på egen hand aktiviteter och projekt.

Vi ser att du har en akademisk examen, meriterande inom HR-området. Vi bedriver vårt arbete internationellt och ser att du kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska. Det är meriterande om du sedan tidigare arbetat i en internationell miljö.

Ta reda på mer!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Ulrika Franzén Körlof på ulrika.franzen-korlof@wise.se eller Maria Esborn på maria.esborn@wise.se

Annonsen kommer att ligga ute till och med den 26 maj 2019 och vi ser fram emot att få din ansökan via www.wise.se senast det datumet. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Om SKL International

SKL International är Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) organisation för internationellt utvecklingssamarbete. På uppdrag av framförallt Sida arbetar vi med stöd till utveckling av demokrati och förbättrad samhällsservice i olika delar av världen. I vårt arbete är SKL och SKL:s medlemmar, Sveriges kommuner, landsting och regioner en viktig kunskapskälla. SKL International anlitar svenska experter från SKL samt från svenska kommuner och landsting. Vid behov anlitas även internationella konsulter samt lokala experter på plats. SKL International arbetar resultatorienterat och anpassar insatser efter det behov som finns i de länder vi arbetar. SKL Internationals projektpartners varierar, från olika länders departement till organisationer som representerar kommuner och regioner (liknande SKL).

Läs mer om oss på: http://sklinternational.se/

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal