HR-ansvarig till SKL International

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Vill du känna stolthet över din arbetsgivare och få möjligheten att arbeta i en internationell miljö? Vi söker dig som vill arbeta i en bred HR roll med ett fokus på att vidareutveckla befintliga HR-processer samt implementera nya.

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal

Vill du känna stolthet över din arbetsgivare och få möjligheten att arbeta i en internationell miljö? Vi söker dig som vill arbeta i en bred HR roll med ett fokus på att vidareutveckla befintliga HR-processer samt implementera nya.

Vad ska du göra?

Välkommen att axla rollen som HR-ansvarig hos oss på SKL International. Vi är i ett spännande skede där vi vuxit och nu behöver dig för att kunna vidareutveckla HR-arbetet hos oss. Du kommer arbeta nära VD och ha förtroendefulla relationer med såväl chefer som medarbetare.

I din roll kommer du vara en drivande kraft för att fortsätta utveckla arbetet med värderingar och företagskultur framåt. I din vardag kommer du hantera såväl operativa som strategiska HR-frågor. I rollen är det viktigt att du kan driva förändringar och utvecklingsarbete framåt.

I rollen som HR-ansvarig driver du självständigt HR-arbetet och rapporterar direkt till VD.

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen vara;

  • Driva, utveckla & ansvara för alla HR-processerna
  • Arbeta strategiskt med bland annat kompetensförsörjning, värderingsarbete samt utveckla vår process för mål- och medarbetarsamtal
  • Löpande säkerställa bolagets arbetsgivaransvar beträffande lagstiftning, kollektivavtal m.m.
  • Driva och följa upp HR-frågor i verksamheten
  • Vara ansvarig projektledare för gemensamma verksamhetsutvecklingsprojekt tex implementering av lönesystem, utveckling av vårt säkerhetsarbete eller liknande

Erbjudande

Vi sitter i nya aktivitetsbaserade lokaler på Hornsgatan vid Slussen i Stockholm. Idag är vi ca 35 medarbetare samt ca 60-100 underkonsulter kontrakterade i olika projekt världen över. Verksamheten omsätter ca 112 mkr på årsbasis.

Som anställd på SKL International får du vara med och bidra till förbättrad samhällsservice i världen och vara med och utveckla vår verksamhet inom HR-området. Vi samverkar med SKL och övriga bolag inom koncernen och uppmuntrar till samarbete över bolagsgränserna. 

Vem är du?

Vi behöver dig som ur ett HR-perspektiv har bred kunskap och erfarenhet. Då du kommer att vara ensam på HR tror vi att du i tidigare roller arbetat självständigt och att du arbetat med att implementera, utveckla HR-processer och ta fram effektiva arbetssätt. Du känner dig trygg med att hantera fackliga förhandlingar och företagets fackliga samverkan. Som vi tidigare nämnt kommer du att arbeta brett med HR, vilket ställer krav på dig att vara prestigelös, en problemlösare och har lätt kunna byta fokus. Du är kommunikativ och initierar på egen hand aktiviteter och projekt.

Vi ser att du har en akademisk examen, meriterande inom HR-området. Vi bedriver vårt arbete internationellt och ser att du kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska. Det är meriterande om du sedan tidigare arbetat i en internationell miljö.

Ta reda på mer!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Ulrika Franzén Körlof på ulrika.franzen-korlof@wise.se eller Maria Esborn på maria.esborn@wise.se

Annonsen kommer att ligga ute till och med den 26 maj 2019 och vi ser fram emot att få din ansökan via www.wise.se senast det datumet. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Om SKL International

SKL International är Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) organisation för internationellt utvecklingssamarbete. På uppdrag av framförallt Sida arbetar vi med stöd till utveckling av demokrati och förbättrad samhällsservice i olika delar av världen. I vårt arbete är SKL och SKL:s medlemmar, Sveriges kommuner, landsting och regioner en viktig kunskapskälla. SKL International anlitar svenska experter från SKL samt från svenska kommuner och landsting. Vid behov anlitas även internationella konsulter samt lokala experter på plats. SKL International arbetar resultatorienterat och anpassar insatser efter det behov som finns i de länder vi arbetar. SKL Internationals projektpartners varierar, från olika länders departement till organisationer som representerar kommuner och regioner (liknande SKL).

Läs mer om oss på: http://sklinternational.se/

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger SKL International AB

Hornsgatan 15, Stockholm

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Marketing Specialist

Har du erfarenhet av att förstå och skapa framgång utifrån ett digitalt marknadsföringsperspektiv? Drivs du av att vara del i ett team och företag som skapar flexibla och anpassningsbara byggnader för ett mer hållbart och tillgängligt samhälle? Då kan denna roll vara precis det du söker. Nu söker vi dig som vill ta en aktiv roll som Marketing Specialist i uppbyggnaden av ett nytt varumärke, en ny avdelning och en ny roll.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Kommunikatör internkommunikation

Vi söker nu en Kommunikatör med ansvar för internkommunikation. Som Kommunikatör hos Arriva kommer du att spela en viktig roll i de utvecklingsprojekt och den digitala transformation som präglar vårt kommunikationsarbete.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Executive Assistant sökes till Euro Accident

Vill du jobba på en arbetsplats där hälsa och rätt försäkring är navet i verksamheten?
Där kulturen genomsyras av ledord som att ”vi bryr oss om varandra”, ”vi agerar nu” och ”vi vågar testa nya saker”? Rollen är ny och det finns stora möjligheter att påverka innehållet där du primärt stöttar chefsjuristen och ledningsgruppen som består av åtta personer.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer