Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

E-Commerce Manager till Sono Sverige

Stockholm
Sono Sverige söker nu en driven och analytisk E-Commerce Manager. Vi söker dig som vill vara med på en tillväxtresa hos en kreativ koncern inom möbelbranschen med höga ambitioner! Har du ett stort intresse för dataanalys, erfarenhet av att planera och driva arbete med CRM samt brinner för kundresan? Då har vi den perfekta rollen för dig hos oss på Sono Sverige. Vi befinner oss i stark tillväxt vilket för rätt person ger goda möjligheter att påverka sin egen roll samt karriär inom bolaget.

Sono Sverige är en komplett leverantör av inredning till kontor, skola, industri och förvaring. Vi erbjuder dig en spännande tjänst i en koncern som innefattar flera olika bolag och affärsområden, Sono Group. Vi är alla på Sono Sverige ett gäng engagerade och glada medarbetare. Vi har väldigt roligt tillsammans och här får du arbeta i en unik miljö med ett högt medarbetarengagemang och med ett starkt fokus på design och inredning. Det här är en viktig och central nyckelroll i att stärka vår digitala utveckling för Sono på den svenska marknaden.

Om rollen:

Du ingår i ett marknadsteam som består av fem mycket erfarna personer med olika specialistkompetenser och du rapporterar till marknadschefen. Du kommer att arbeta i en tät dialog med kollegor internt inom kommunikation och digitalisering. Du kommer även att samarbeta externt med byråer inom SEO/SEM och webbutveckling. I dagsläget arbetar vi hemifrån men i vanliga tider sitter vi tillsammans med övriga bolag inom koncernen – Sono Group på Södermalm i Stockholm. Eftersom vi har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Uppsala kan du vara placerad där det passar dig bäst.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Sammanställa data i analyser från CRM-system, mailutskick, kampanjer, annonser, remarketing m.m.
 • Tillsammans med kommunikatör ta fram digitala kampanjer utifrån Sono Sveriges marknadsstrategi.
 • Ansvara för SEO och SEM.
 • Genom analyser av digitalt kundbeteende identifiera hemsidefunktioner som förbättrar och optimerar UX.
 • Genomföra A/B-tester av hemsidan, mejlutskick, annonser etc.
 • Löpande uppdatering och publicering på hemsida genom Magento 2.

För att trivas i rollen bemästrar du både analys och digital kommunikation för den svenska marknaden. Du är en problemlösare som är nyfiken, lyhörd och mycket analytisk. Ditt sinne för analys och siffror gör att du lätt kan dra slutsatser som vi kan använda i vårt arbete mot digitalisering och för att optimera vår försäljning. Som person är du strukturerad, noggrann och motiveras av att ta ansvar och arbeta proaktivt. Du uppskattar att arbeta i team och har mycket god samarbetsförmåga och lätt för att skapa relationer. Du älskar att arbeta med digital utveckling i alla dess former och är en nyfiken person som håller sig uppdaterad på nya trender då utveckling är viktigt för dig.

Vi söker dig som har:

 • Relevant digital utbildning inom E-Commerce, kommunikation och/eller marknadsföring från högskola eller t ex Berghs, Hyper Island eller IHM.
 • Minst 3 års erfarenhet från liknande roll där du arbetat i e-handelsplattform, gärna Magento 2.
 • Arbetat i CRM-system, gärna SuperOffice.
 • Erfarenhet av att arbeta med Google analytics/ads/merc/feed/Google Tag Manager, SEO, SEM och remarketing.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.
 • Meriterande med kunskap i Adobepaketet, främst InDesign, Photoshop och Xd.
 • Meriterande med kunskaper om HTML och programmering.

Mer om Sono Sverige & Sono Group:

Sono Sverige är en komplett leverantör av inredning till kontor, skola, industri och förvaring. Vi är en helhetsleverantör av allt du behöver på jobbet, och vårt uppdrag är att göra din arbetsvardag bättre. Sono Sverige är en ledande leverantör av inredning för svenska arbetsplatser, med fokus på hållbarhet och ergonomi på arbetsplatsen. Ingen order är för liten för oss, ingen order är för stor. Vi är stolta över att leverera snabbt, effektivt och korrekt. Vi är ca 200 anställda i koncernen och finns i Norge, Danmark och Sverige. Läs mer om oss här: www.sono.se.

Intresserad? Välkommen med din ansökan!

Vad händer nu? I denna rekrytering samarbetar Sono Sverige med KIMM & Wise IT. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Sabina (sa@kimm.se) eller Charlotte (charlotte.wilhelmsson@wiseit.se). Vi ser fram mot din ansökan med CV och ett personligt brev via www.kimm.se senast 2021-03-03. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GDPR. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan redan idag!

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal