Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Kommunikatör till Ronald McDonald Barnfond

Stockholm
Ansök senast 27 Apr 2024
Brinner du för kommunikationens möjlighet att påverka? Nu finns ett spännande tillfälle att få driva kommunikationsarbetet för stiftelsen Ronald McDonald Barnfond med ändamålet att stötta familjer med svårt sjuka barn.

Om rollen

Det här är en helt ny roll med ansvar för att skapa förutsättningar för gåvor och donationer till Ronald McDonald Barnfond. Målet är att bygga fler Ronald McDonald Hus eller bygga ut befintliga Hus där familjer med svårt sjuka barn kan bo under tiden som barnet genomgår behandling på närliggande sjukhus.

Tillsammans med stiftelsens Generalsekreterare är du en representant för Ronald McDonald Barnfond vid externa kontakter och medverkar till att driva fondens frågor utifrån strategi, aktivitetsplan och budget.

I rollen ingår ansvar för den externa kommunikationen, företagsbearbetning, genomförande av insamlingsevent samt rapportering och uppföljning.

Du kommer bland annat att:

  • Skapa innehåll och skriva texter för kommunikation i fondens egna kanaler såsom nyhetsbrev, social media, hemsida och gåvobrev med syfte att bygga varumärke samt informera och skapa kännedom om fondens arbete.
  • Planera och genomföra fondens årliga välgörenhetsgala. Syftet med galan är primärt att samla in pengar men också att skapa engagemang och bygga relation med deltagande gäster och partners.
  • Skapa kontakter och relationer med företag och organisationer som kan bidra till nya intäktsmöjligheter för fonden bland annat som månadsgivare.
  • Ansöka om medel hos andra fonder eller enskilda stiftelser.
  • Rapportera om och följa upp fondens arbete och genomförda insamlingsaktiviteter till olika branschorganisationer och Ronald McDonald House Charity.

I rollen rapporterar du till Generalsekreteraren och jobbar nära i ett engagerat och litet team. Samtidigt som ni tillsammans arbetar mot tydliga, mätbara mål kommer det i rollen finnas stor möjlighet att påverka det egna arbetet. Ronald McDonald Barnfond är en liten organisation i ett större sammanhang och med möjlighet att verkligen göra skillnad.

Om dig

Vi söker dig som har erfarenhet från en liknande kommunikationsroll. Du är trygg i din kompetens och van att skapa engagerande innehåll. Som person är du strukturerad och trivs med att använda din breda kompetens till omväxlande arbetsuppgifter. Du har lätt för att samarbeta, skapa relationer och sätta dig in i andras perspektiv, samtidigt som du har förmåga att självständigt driva arbetet framåt.

Vi ser gärna att du:

  • Har erfarenhet av arbete med PR och sociala medier
  • Är en skicklig skribent och road av att skriva
  • Är van vid att skapa engagerande innehåll anpassat för olika målgrupper och kanaler
  • Har erfarenhet av att etablera kontakter och samarbeten för att driva olika frågor som gagnar verksamhetens mål

Som person drivs du av att göra skillnad. Du söker upp möjligheter proaktivt, följer upp och utvärderar. Du är prestigelös och gillar att ha många bollar i luften samtidigt.

Om Ronald McDonald Barnfond

Ronald McDonald Barnfond är en ideell insamlingsstiftelse med 90-konto. Vi samlar in pengar för att bygga Ronald McDonald Hus där familjer med svårt sjuka barn kan bo tillsammans i en hemlik och trygg miljö, nära sjukhuset.

Idag finns fem Ronald McDonald Hus intill Universitetssjukhusen i Göteborg, Huddinge, Linköping, Lund och Uppsala. Varje år bor närmare 4000 familjer på Husen och sedan starten har det bott 200 000 familjemedlemmar totalt. Vi ger även bidrag till sjukhus som vill göra sina lokaler mer lekfulla och välkomnande för barn.

Se här för mer information om Ronald McDonald Barnfond.

Låter det intressant?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM / Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt, vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi ser också gärna att du bifogar ett kort personligt brev där du berättar din historia och hur du tror att din erfarenhet skulle kunna bidra i rollen.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Myhrman på mm@kimm.se.

Varmt välkommen med din ansökan!